MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2004 12:00

Monika pisze:
Majorka pisze:Tak, jest najmniejsza i... najlżejsza :lol:

waga rzecz nabyta :wink:

Owszem... właśnie myślę o nabyciu łazienkowej wagi elektronicznej :wink:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon lis 15, 2004 12:07

:D :D :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lis 15, 2004 14:05

Ja też bałam się o Miodunkę, jak poradzi sobie z resztą Mi-gów i cieszę się z pojednania kociambrów i nie muszę Ci Majorko... zazdrościć - u mnie też chłopaki zapałały do siebie uczuciem braterskiej miłości. :wink: :lol:
Przyznaję, że Miodunka, puszczona na "głęboką wodę" poradziła sobie świetnie. :) Ja byłam wprawdzie ostrożniejsza, ale dzisiaj zostawiłam moich chłopaków samych sobie na 8 godzin, po tygodniu wzajemnej integracji. :)

Dużo miłości międzykociej życzę Ci Majorko. :1luvu:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon lis 15, 2004 14:08

Dzięki Fraszko i też cieszę się z braterskiej miłości Twoich chłopców! :D
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon lis 15, 2004 14:16

bardzo sie ciesze :dance: :dance: :dance:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto lis 16, 2004 12:52

Wczoraj zostawiliśmy je po po raz pierwszy same na cały dzień. Kiedy wróciłam, całe towarzystwo zbiegło się do przedpokoju, a Mi-Norka i Miodunka były bardzo spragnione miziania. I to nie byle jak i szybko, tylko solidnie i długo. Tyle, że nie życzyły sobie być mizianymi obie naraz, co byłoby do zrobienia, bo ręce mam dwie :) Na pierwszy ogień poszła więc Mio, a Norcia dopiero wypieściła się po kolacji (mojej).
Dawno temu kupiłam piszczącą myszkę, ale żaden z MiGów nie chciał się nią bawić. Okazało się, że myszka czekała na Miodunkę... Co to była za frajda patrzeć, jak ona tą myszką obracała, podrzucała, nosiła w pyszczku i sprawdziała, którędy ona piszczy! :lol:
Dziś po raz pierwszy zaszczyciła nasze łóżko Mika i Norcia - ale w tym czasie Miodusia spała sobie na posłanku w szufladzie pod łóżkiem. Myślę, że jeszcze potrwa, zanim sytuacja wróci do stanu sprzed ery Miodunkowej... :)
Obrazek

Majorka

Post » Wto lis 16, 2004 14:24

Fajnie masz 8)
Sytuacja szybciutko się unormuje, zobaczysz :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Wto lis 16, 2004 14:29

Dziś ok. 5 nad ranem młodzież urządzała biegi przełajowe. Ciekawe, kiedy sąsiedzi spytają, czemu w nocy przesuwamy meble... :wink:
Obrazek

Majorka

Post » Wto lis 16, 2004 14:31

Majorka pisze:Dziś ok. 5 nad ranem młodzież urządzała biegi przełajowe. Ciekawe, kiedy sąsiedzi spytają, czemu w nocy przesuwamy meble... :wink:

:lol:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Wto lis 16, 2004 14:32

Majorka pisze:Dziś ok. 5 nad ranem młodzież urządzała biegi przełajowe. Ciekawe, kiedy sąsiedzi spytają, czemu w nocy przesuwamy meble... :wink:

Wyobrażam to sobie. :) U mnie jedna biega i mimo to bacznie nasłuchuję, czy sąsiad nie wali w rury. :wink:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto lis 16, 2004 14:35

Fakt, tupot jest niezły, a że czasem zahaczą o krzesło, to mimo podklejonych nóżek (krzeseł oczywiście), trochę rumoru się robi. Ale piszczącą myszkę na noc schowałam, co prawda gdzieś dopiero ok. 3 rano :) Wtedy okazało się, że można świetnie polować na moje nogi. Jakoś dziwnie mnie to nie wkurza, że mam sen przerywany :lol:
Obrazek

Majorka

Post » Wto lis 16, 2004 15:18

Majorka pisze:Fakt, tupot jest niezły, a że czasem zahaczą o krzesło, to mimo podklejonych nóżek (krzeseł oczywiście), trochę rumoru się robi. Ale piszczącą myszkę na noc schowałam, co prawda gdzieś dopiero ok. 3 rano :) Wtedy okazało się, że można świetnie polować na moje nogi. Jakoś dziwnie mnie to nie wkurza, że mam sen przerywany :lol:
:lol: :D :D
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pt lis 19, 2004 12:04

To zadziwiające, jak szybko Miodunka odnalazła się w nowym środowisku. Bałam się okropnie, że nie upilnuję, żeby nie wyjadała z misek innym kotom - i oczywiście nie upilnowałam. To kot nienażarty i nienasytny! Wczoraj, poza swoją porcją saszetki i mięsa, wrąbała kurczaka i wyżarła Gackowi Gourmeta, odsuwając go bezceremonialnie na bok. Byłam pewna, że w kuwecie będzie zupa. A tu normalnie! Kota jest całkowicie bezstresowa! A biega najszybciej ze wszystkich! Rano urządza walki z moją piżamą na łóżku i wcina owies, aż miło. :D
Obrazek

Majorka

Post » Pt lis 19, 2004 12:08

:lol: :lol: :lol:

Jednakowaoż chcę zgłosić zastrzeżenie co do braku jednego kota w podpisie. Wnioskuję o jak najszybsze umieszczenie go tam. Wniosek swój motywuję tym, że trudno mi wyobrazić sobie opisywane wydarzenia nie mając przed sobą obrazu kota.

Z poważaniem
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pt lis 19, 2004 12:11

Bardzo się cieszę. :D :D :D I też wnioskuję szybkie uzupełnienie podpisu. :lol: :wink:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

[poprzednia][następna]