Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 21:22 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Przepraszam za jakość zdjęć ale to chyba z komórki są.

Małgosia (koleżanka, która mi o tej sytuacji powiedziała) pisze:
"czesc,
Malusie kotki pilnie szukające opiekunów
Kotki są w wieku od 1,5 mca do 3,5 wczoraj w nocy zostały podrzucone Pani do ogródka, która sama ze swojej emerytury opiekuje się już kilkunastoma kotami, dodatkowe 12 jest ponad jej siły i finanse, koty pilnie potrzebują kochających opiekunów, dobrego jedzonka i wizyty u weta,

ja tego widoku długo niezapomnę:(:(:(:(

małgosia"
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 26, 2012 21:25 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

z drugiej strony, dobrze że żyją..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw kwi 26, 2012 21:29 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Kotki są teraz awaryjnie u pani karmicielki, ale nie mogą tam zbyt długo zostać, szczególnie z tego powodu, ze ta pani nie daje rady odpowiednio opiekowac się już tymi kotami, które ma dotychczas, a co dopiero kolejnymi 12 maleństwami...
Tam jest bardzo biednie, pani nie stać na weta, a nawet na porządną karmę :cry:

Im szybciej kociaki znajdą domy chocby tymczasowe tym większe ich szanse na życie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 26, 2012 21:37 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Gdyby ktoś mógł kupić karmę dla maluszków to przekażemy, lub wpłacił jakikolwiek grosz na te koty na konto pkdt, można z dopiskiem "PKDT - 12 kociąt" to wszystko co do grosza przekażemy na te kociaczki, pkdt w długach już od kilku mies., na jakiś czas damy rade z koleżankami same coś dla tych kotków kupić, ale mamy bardzo dużo podobnych kocich problemów, na dłuższą metę nie damy rady.
Może ktoś mógłby zamówić choćby jakiś worek RC Weaning.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 26, 2012 22:23 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

o masakro.... 8O

Najpilniejsze potrzeby - DT, karma, kasa na weta !!!!

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt kwi 27, 2012 5:35 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

a gdzie są kociaki?tzn w jakiej dzielnicy? może pani zgodziłaby się aby ktoś przyjeżdżał i oporządzał u niej kociaki? spróbuję załatwić karmę. Mam też niecałe opakowanie kropli do oczu Floxal. Trzeba im zrobić facebooka, a ja muszę zrobić lepsze fotki.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt kwi 27, 2012 6:26 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Boziu, jakie maluńkie cudeńka :(
:ok: :ok: :ok: za zdrówko

Co za ludziska... :evil:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt kwi 27, 2012 6:35 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

mpacz

napisz mi gdzie wysłac karmę..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt kwi 27, 2012 7:24 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Pisałam na FB - może wezmę 2 awaryjnie na długi weekend, ale muszę jeszcze dogadać z rodziną, bo będzie trochę zamieszania z gośćmi, a poza tym pracuję 30, 2, 4. Gdyby nie wyszło, wpłacę jutro parę groszy na karmę i weta.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt kwi 27, 2012 7:37 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Jednego takiego maluszka już mam w domu od tygodnia. W przyszłym tygodniu wyjeżdżam, po 7 maja mogłabym wziąć jednego z tej 12tki, tylko zdrowego, żeby nie zaraził tego, który u mnie jest.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt kwi 27, 2012 7:50 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

słuchajcie,
zrobie bazarki na ten cel tylko potrzeba mi fajnych fantów...
moze coś jeszcze wyskrobiecie w domach...

obecnie bardzo malo sie sprzedaje na bazarkach.. nie wiem czy to wina malej ilosci fantów czy raczej moze braku kasy wszędzie.
Pewnie to drugie bo juz naprawde wystawiam za grosze aby tylko cokolwiek spienięzyc...
pozrażka...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt kwi 27, 2012 7:56 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

biamila pisze:a gdzie są kociaki?tzn w jakiej dzielnicy? może pani zgodziłaby się aby ktoś przyjeżdżał i oporządzał u niej kociaki? spróbuję załatwić karmę. Mam też niecałe opakowanie kropli do oczu Floxal. Trzeba im zrobić facebooka, a ja muszę zrobić lepsze fotki.

Gdzieś było chyba info , że Zaspa (może Przymorze :cry: ) nie zdążę już poszukać :? Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt kwi 27, 2012 7:57 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

Jakie kruszynki biedne...
Zaraz przeleje cosik.
Znam ten ból zwiazany z podrzucaniem kotow, no moze nie takiej ilosci na raz...
Krew mnie zalewa poprostu! :evil:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pt kwi 27, 2012 8:43 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

adzi pisze:
biamila pisze:a gdzie są kociaki?tzn w jakiej dzielnicy? może pani zgodziłaby się aby ktoś przyjeżdżał i oporządzał u niej kociaki? spróbuję załatwić karmę. Mam też niecałe opakowanie kropli do oczu Floxal. Trzeba im zrobić facebooka, a ja muszę zrobić lepsze fotki.

Gdzieś było chyba info , że Zaspa (może Przymorze :cry: ) nie zdążę już poszukać :? Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Zaspa

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt kwi 27, 2012 11:03 Re: Trójmiasto - 12 podrzuconych kociąt - pilne DT

We wszystkich sprawach dotyczących kotków dzwońcie do Małgosi - 604 235 468 ona ma bezpośredni kontakt z karmicielką - mieszka niedaleko.
Ja tylko obiecałam jej nagłośnić sprawę na miau i na fb, Małgosia nie ma dostępu do internetu, więc nie czyta postów, jak jest jakiś dt, ds, inna oferta pomoicy - najlepiej dzwońcie bezpośrednio.
Ja mam teraz tyle na głowie, że nie dam rady wszystkiego na bieżąco przekazywać.
W razie co służę transportem samochodowym

Niestety podejrzewamy z Małgosią, że tej pani wcale tych kotków ktoś nie podrzucił, tylko urodziły je kocice, które ona dokarmia i które pomieszkują u niej na balkonie (pani mieszka na parterze), dlaczego te kocice nie były wysterylizowane, nie wiem, to dzikuski są - niestety nikt dotychczas się tym nie zajął, a pani jakoś też tego nie zorganizowała, pani ma też w mieszkaniu niekastrowane kocury...., podobno nie jest przeciwniczką sterylek, tylko zawsze coś, bo albo kasy nie ma, albo czegoś tam innego, wiecie sa tacy ludzie, że jak za nich nie zrobisz to nie będzie zrobione nigdy... :?

Niebawem obczaję tą sytuację - zajmę się sterylkami kocic, ale kociaczki są już na świecie i potrzebują pomocy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]