WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 6:21 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Randa pisze:Dziewczyny wejdźcie na wątek kotów pinokio, może coś doradzicie, chorują i odchodzą jej młode koty znalezione kilka miesięcy temu, nie wiadomo jak je leczyć viewtopic.php?f=13&t=135752&p=8814433#p8814433

zobaczcie jaki smutny post napisała pinokio_ poradxcie co robić
pinokio_ pisze:Jest mi bardzo smutno i bardzo zal Obrazek.

Okruszek umarł [*]

Rano jeszcze zjadl convalescence, a za dwie godziny juz odszedl. Bardzo cichutko, we snie. Spal obok Dyziulka. Nagle uslyszalam takie ciezkie westchnienie. . . i po wszystkim. Mysle, ze antybiotyki go zabily. Od 2 m-cy dostają co 2 tygodnie serie zastrzykow. W tej chwili znowu od soboty na zastrzykach jest Dyzio, Irenka, Zuzia(ta nowa mala buraska). Juz nie wiem, czy dawac dalej, czy przerwac? Wet mowi, ze nie wie czym ich leczyc. One pewnie juz wyjalowione maja wszystko i te leki nie dzialają?

Zegnaj malenki [*]

[img=http://www.empikfoto.pl/albumy58/628612/1461656/previews/49321251_p4152709.jpg]

tak umarl, przy Dyziu, ktory tez nie wiem, czy przezyje
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 26, 2012 7:08 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

nie umiem doradzić, nie wiem na co i jak sa leczone. czy zrobiono choc raz posiew z wymazu i antybiogram ( bo cos kiedys słyszałam, że infekcja kataralna). czy zrobiono choc podstawowe badnia krwi morfologia i biochemia. co tu radzić... masakra jakaś. pewnie jakas wirusowa zaraza. jesli kot jest na antybiotyku a umiera w domu bez rozpoznania to naprawdę mnie to przeraża... Pinokio pisze, że antybiotyk je zabił... niestety, czasem opiekun musi z wetem wejśc w dyskusje, do tego potrzebna świadomość zagrożeń, uczciwy i pomocny wet... a przede wszystkim diagnostyka... Nie wiem co doradzić.nie mogę nic zrobić z Sopotu zdalnie... potworne. NIe moge też wejść na wątek Pinokiobo boje sie utonąć. dziś biorę malusiego chorego kocika z budy na jednym z podwórek... w łazience wciąż 2 wsiowe kotki po sterylkach aborcyjnych... w niedziele jade wypuścić ( 3 tygodnie). Jedyne co "mogę" to przelać jakąś kasę małą bo sama mam czarną dziurę i sezon szczepień... i jest mi przykro bardzo... Pinokio...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw kwi 26, 2012 13:34 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Mamrot pisze:nie umiem doradzić, nie wiem na co i jak sa leczone. czy zrobiono choc raz posiew z wymazu i antybiogram ( bo cos kiedys słyszałam, że infekcja kataralna). czy zrobiono choc podstawowe badnia krwi morfologia i biochemia. co tu radzić... masakra jakaś. pewnie jakas wirusowa zaraza. jesli kot jest na antybiotyku a umiera w domu bez rozpoznania to naprawdę mnie to przeraża... Pinokio pisze, że antybiotyk je zabił... niestety, czasem opiekun musi z wetem wejśc w dyskusje, do tego potrzebna świadomość zagrożeń, uczciwy i pomocny wet... a przede wszystkim diagnostyka... Nie wiem co doradzić.nie mogę nic zrobić z Sopotu zdalnie... potworne. NIe moge też wejść na wątek Pinokiobo boje sie utonąć. dziś biorę malusiego chorego kocika z budy na jednym z podwórek... w łazience wciąż 2 wsiowe kotki po sterylkach aborcyjnych... w niedziele jade wypuścić ( 3 tygodnie). Jedyne co "mogę" to przelać jakąś kasę małą bo sama mam czarną dziurę i sezon szczepień... i jest mi przykro bardzo... Pinokio...

no i głupia mamrot polazła na wątek kotów Pinokio... k.mać. szkoda kotów. pieniądze wszystkiego nie załatwią. posyłam 100 zł

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw kwi 26, 2012 14:13 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Mamrot pisze:no i głupia mamrot polazła na wątek kotów Pinokio

a głoopi pan Patmol pilnuje wątku :oops: i stara się szukać kto mogły pomóc :oops:
pieniądze bardzo dużo załatwią

niedługo kończy się ten watek -i będę zakładać nowy
nie wiem czy założyć następny, kolejny wątek kotów z Wólki (tak byłoby przejrzyściej, i ja osobiscie wolałabym ciagnąć dwa wątki, bo łatwiej byłoby mi je porządkować -np. informacje w pierwszych postach)
czy po prostu podać link do wątku kotów pinokio_? są takie propozycje

jak uważacie?

Patmol

Post » Czw kwi 26, 2012 19:58 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Mamrot pisze:
Mamrot pisze:nie umiem doradzić, nie wiem na co i jak sa leczone. czy zrobiono choc raz posiew z wymazu i antybiogram ( bo cos kiedys słyszałam, że infekcja kataralna). czy zrobiono choc podstawowe badnia krwi morfologia i biochemia. co tu radzić... masakra jakaś. pewnie jakas wirusowa zaraza. jesli kot jest na antybiotyku a umiera w domu bez rozpoznania to naprawdę mnie to przeraża... Pinokio pisze, że antybiotyk je zabił... niestety, czasem opiekun musi z wetem wejśc w dyskusje, do tego potrzebna świadomość zagrożeń, uczciwy i pomocny wet... a przede wszystkim diagnostyka... Nie wiem co doradzić.nie mogę nic zrobić z Sopotu zdalnie... potworne. NIe moge też wejść na wątek Pinokiobo boje sie utonąć. dziś biorę malusiego chorego kocika z budy na jednym z podwórek... w łazience wciąż 2 wsiowe kotki po sterylkach aborcyjnych... w niedziele jade wypuścić ( 3 tygodnie). Jedyne co "mogę" to przelać jakąś kasę małą bo sama mam czarną dziurę i sezon szczepień... i jest mi przykro bardzo... Pinokio...

no i głupia mamrot polazła na wątek kotów Pinokio... k.mać. szkoda kotów. pieniądze wszystkiego nie załatwią. posyłam 100 zł

A tam zaraz głupia, ot Kochana :1luvu:
Patmol, ciągnij dwa wątki, rzeczywiście bardziej klarownie będzie, a na jednym i drugim wstawisz linki do wątków i pinokio i do Wólki, zresztą Ty jesteś kierownikiem wątków :D
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw kwi 26, 2012 20:01 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

też uważam, że dwa wątki będą bardziej czytelne :ok:
a Mamrot :1luvu: to myśli sercem nie głową :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw kwi 26, 2012 21:03 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Na dobranoc Koci Raj u Ewony :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 21:12 przez Randa, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw kwi 26, 2012 21:06 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Patmol - Ty jesteś szefem

I żeby nie było - to Zyzio pokazał drogę na dach :twisted: Tylko biedna Bronia 'uziemniona'

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Czw kwi 26, 2012 21:15 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Ja za dwoma wątkami optuję, bo poza trójka wólkowiczów u pinokio_ to jeszcze będą spływały wieści i fotki o innych naszych pupilach, w co nie wątpię :mrgreen:
czyli wątek ten jeszce potrzebny...
Krecik :1luvu:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pt kwi 27, 2012 5:21 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Matko jak Krecik cudnie wygląda :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt kwi 27, 2012 6:33 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

no, to zostają dwa wątki

ewona1 pisze:Patmol - Ty jesteś szefem

raczej dozorcą i sprzątaczem Obrazek

Patmol

Post » Sob kwi 28, 2012 13:18 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

No,nie spadajmy, misja nie ukonczona :?

zjawka

Post » Sob kwi 28, 2012 17:53 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

teraz na wątku pinokio_ myślimy jak przetestować koty u pinokio_ viewtopic.php?f=13&t=135752&p=8814433#p8814433
ona ma u siebie trzy koty z Wólki i kilkanaście kotów u siebie na DT

Patmol

Post » Sob kwi 28, 2012 21:24 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Dziewczyny! Już prawie Pinokio ma kasę na testy dla wszystkich kotów, jeśli cena jest aktualna ! Czy jeśli zabraknie może wziąć z pieniędzy na koty z wólki, tam zostało około 200 zł?
I jest do dostania, jeśli to aktualne 9 szczepionek Purovax, za duży worek karmy :)
Kochane, dorzućcie choć po dyszce, trzeba dzialać szybko, inaczej kotowisko u Pinokio czeka smutny koniec, odejdą jeden po drugim...

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Sob kwi 28, 2012 22:12 Re: WólkaZal- Fred w DT w Białymstoku; Drapek ma DS !!!

Patmol pisze:teraz na wątku pinokio_ myślimy jak przetestować koty u pinokio_ viewtopic.php?f=13&t=135752&p=8814433#p8814433
ona ma u siebie trzy koty z Wólki i kilkanaście kotów u siebie na DT

tez zaglądam, ale się nie odzywam, bo pomysłu nie mam
no, poza kasą, która mogę się podzielić :wink: , zaraz przelew zrobię...

zjawka

[poprzednia][następna]