DWA KOTY I... PIES? CZY TAKI SCENARIUSZ JEST MOŻLIWY? S.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 10:41 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

zapraszam w odwiedziny :) trzeba zobaczyc i sie zakochac :)
mam do oddania 16 roznych doroslych kotow ktore juz dlugo czekaja na dom- znalezione, porzucone, oddane z adopcji po latach
caly asortyment, do wyboru
wykastrowane, zaszczepione (z bialaczka) i zaczipowane
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw kwi 26, 2012 10:42 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

Beniuś, przepiękny pingwinek z białą krawatką, i podkolanówkami na tylnych łapkach, na jednej ma serduszko :D. Ogromny a przy tym bardzo łagodny kocurek z serduszkiem na łapce dosłownie i w przenośni ;), kocha wszystkich i ludzi i inne koty, bardzo chce się z nimi bawić, ale na razie jego wielkość u niektórych wzbudza respekt, zupełnie nie słusznie, bo to oaza łagodności.
Został porzucony przez swoich poprzednich opiekunów, znalazła go starsza osoba +80, karmicielka, która ma już dużo swoich kotów, ale nie przeszła koło Benia obojętnie.
Beniuś pilnie szuka domu, jest wykastrowany, zaszczepiony, u tej Pani nie może zostać, bo Beniuś ma dopiero 4 lata i Pani ma świadomość, że nie może mu zapewnić bezpiecznego życia przez długie lata.
Niestety nie mam na razie zdjęcia kota, ale jak będziesz zainteresowana to podjadę do Pani i zrobię jakieś fotki.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw kwi 26, 2012 10:43 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

Zofia&Sasza pisze:
jaaana pisze:
klauduska pisze:aamms przecież B&B napisała, że chodzi jej o kota dorosłego..

Znowu żartujesz, prawda?
Nie słyszałaś o przypadku, gdy ktoś chce dorosłego białego kocura, a ze schroniska wychodzi z burą młodą kotką? W czym Ci przeszkadzały zdjęcia aamms? Bo chyba nie chodziło o zmniejszanie liczby konkurencyjnych w stosunku do zaproponowanych przez Ciebie kotów?

Na pewno nie, przecież te kociaki też są z JoKota :D

ano właśnie, ano właśnie.
ale lepiej naskoczyć od razu przecież :roll:

edit:
musiałam sprawdzić czy chcesz też kotkę ;)
tutaj jest zdjęcie i info o kotce, która dzisiaj trafiła pod opiekę jokota. ma "tylko" 2 lata, ale bardzo potrzebuje domu :( https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
i wątek: viewtopic.php?f=1&t=141464

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw kwi 26, 2012 10:46 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

klauduska pisze:
Zofia&Sasza pisze:
jaaana pisze:
klauduska pisze:aamms przecież B&B napisała, że chodzi jej o kota dorosłego..

Znowu żartujesz, prawda?
Nie słyszałaś o przypadku, gdy ktoś chce dorosłego białego kocura, a ze schroniska wychodzi z burą młodą kotką? W czym Ci przeszkadzały zdjęcia aamms? Bo chyba nie chodziło o zmniejszanie liczby konkurencyjnych w stosunku do zaproponowanych przez Ciebie kotów?

Na pewno nie, przecież te kociaki też są z JoKota :D

ano właśnie, ano właśnie.
ale lepiej naskoczyć od razu przecież :roll:

Tym bardziej nie powinno Ci zależeć na ich dyskryminowaniu w tym wątku. Więc może zastanawiaj się czasami, co piszesz.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw kwi 26, 2012 10:46 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

jaaano, skończ proszę :roll: :roll:

klauduska

Post » Czw kwi 26, 2012 11:17 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

A ja polecam:
Pucia, 2 latka, spokojna koteczka, lekko niesmiała
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Niuniek, 2 latka, kocurek, dla którego Duży jest najważniejszy, opiekuje się także innymi kotami
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Frydzia, 3-4 lata, spokojna, mądra koteczka
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Myszka, 3 latka, spokojna zrównoważona kotka
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw kwi 26, 2012 11:36 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

a może nieco nieśmiała dystyngowana dama? Zuzia ma 3-4 lata, , jest gadułką, uwielbia głaskanie; niestety, nie najlepiej znosi towarzystwo 3 rezydentów (ale dzielnie daje sobie radę, choć czasem dochodzi do łapoczynów :wink: ) z jednym towarzyszem powinna bezproblemo się dogadać :ok: ; i wieść wspólnie szczęśliwe kocie życie

http://imageshack.us/photo/my-images/23/dsc5755q.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/190/zuza4.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/24/dsc5696y.jpg/
Obrazek

Fragile

Od: Pon maja 30, 2011 12:30

Post » Czw kwi 26, 2012 13:11 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

No i jak ja mam się zdecydować? JAK???

Przyznam się, że najwspanialsza wydaje mi się persowata koteczka Wawe, ale nie mogłabym ryzykować...

aamms - przykro mi, ale te kotki są zbyt młode. Nie chodzi o to, że ja nie lubię kociaków, ale taki mały wulkan energii zanudziłby się ze mną i Matwiejem, a mnie chyba co chwilę trafiałby szlag. Po prostu jestem zbytnim nudziarzem jak na młode koty :oops:

iwona66 - czy Twoja biała kotka i kotka z Jokota od klauduski to jedna i ta sama? jeśli tak - JEST PIĘKNA!, jeśli nie - OBIE SĄ PIĘKNE :1luvu: Iwona, Napisz mi proszę coś o więcej o niej - jest wysterylizowana, czy to jeszcze do załatwienia? kuwetkowa? i czy jest strachliwa? Pytam, bo często wyjeżdżam na weekendy z moim kotem, który jest urodzonym podróżnikiem i żadne zmiany mu nie straszne, a jazdę samochodem uwielbia. Oczywiście, drugi kot, którego wezmę, nie musi być aż takim fanem wyjazdów, ale byłoby fajnie, gdyby go one nie przerażały.

becia73 - Miki to jeden z najpiękniejszych kotów, jakie w życiu widziałam :1luvu: Myślisz, że dałoby się jakoś pokonać jego lękliwość? Chodzi mi o te nieszczęsne wyjazdy. Mogłabym wprawdzie zostawiać w domu oba kociaste z dochodzącym opiekunem, ale nie chciałabym też pozbawiać przyjemności Matwieja, którego czasami ciężko z samochodu wyciągnąć, tak lubi nim jeździć. Napisz mi jeśli możesz coś więcej o nim.

A teraz o mnie i o tym, co mogę kotu zapewnić: Nie są to luksusy. Mieszkam sama w sporej, bo 36 metrowej, ale jednak kawalerce przy Pl. Bankowym. Nie karmię kota marketowymi śmieciami. Kupuję lepsze karmy, które zwykle mieszam z surowym drobiowym mięsem (mielonym lub nie). Staram się dbać o urozmaiconą dietę. Mój kot jest regularnie szczepiony (tzn. ja go jeszcze nie szczepiłam, bo trafił do mnie zaszczepiony w październiku zeszłego roku) i odrobaczany (to już mój udział), ma zrobione wszystkie badania (krew, mocz, kał) i generalnie jest pod dobrą opieką weterynaryjną. Jak już wspominałam, dużo pracuję. Często nie ma mnie nawet 12 godzin dziennie. Ale właśnie dla tego chcę adoptować drugiego kota. Co do zabezpieczeń: Balkonu nie mam, więc problem odpada. Nie mam siatek w oknach, bo to nie moje mieszkanie i nie moje okna, ale ze względu na kota mam zamontowany ogranicznik w jedynym oknie, które otwieram, więc Matwiej jest bezpieczny. Drugiemu kotu oferuję wszystko to, co daję pierwszemu (w tym dużo miłości). Mam nadzieję, że to wystarczy.

Jeśli macie więcej kotów dla Matwieja, podsyłajcie. Pewnie jeszcze trochę czasu minie, zanim się na któregoś zdecyduję.

Ale się rozpisałam... 8O
Obrazek Obrazek

B&B

Od: Czw mar 15, 2012 13:53

Post » Czw kwi 26, 2012 13:12 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

Maryla - zapraszasz mnie do swojego wątku, czy do swojego domu? :wink:
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Czw kwi 26, 2012 13:15 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

B&B, ta biała od iwony też jest jokotowa. i Ryś od alix też :)

klauduska

Post » Czw kwi 26, 2012 13:26 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

klauduska pisze:B&B, ta biała od iwony też jest jokotowa. i Ryś od alix też :)

:D
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Czw kwi 26, 2012 13:27 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

jaaana pisze:Mroczek na DT u caldien pasowałby doskonale
viewtopic.php?f=1&t=139659
czarny panter przepiękny

A może Mroczek? :P

Pieknie wyszedl na tym zdjeciu- oto Mroczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... en424.jpg/ :D
Jest tu taki piękny :)

Jest w dt u caldien,bardzo fajny z niego kot :kotek:
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 14:03 przez anulka111, łącznie edytowano 3 razy
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw kwi 26, 2012 13:34 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

Rysiek dobrze znosi zmiany, myślę, że podróże mu się spodobają, tylko czasem uruchamia sygnał dźwiękowy :twisted: . Teraz pomaga mi oswajać młodego wypłosza, także jest towarzyskim kotkiem. Swego czasu wychodził na smyczy na spacery, możesz spróbować, jeśli okolica jest odpowiednia (u mnie niestety niezbyt). Natomiast w ciągu dnia często go widzę w trakcie drzemki na miękkim :twisted: . Lubi być czesany :)
Tu jest trochę fot obrazujących koci tryb życia: viewtopic.php?f=1&t=134813&start=855#p8738488
A w ogóle, to zapraszam z wizyta, do watki i do domu :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw kwi 26, 2012 13:37 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

https://www.facebook.com/media/set/?set ... tif_t=like tu jest jeszcze takie jokotowe gigacudo :D

klauduska

Post » Czw kwi 26, 2012 13:48 Re: Szukam kolegi lub koleżanki dla kociastego Warszawa

Wybrałaś coś zaczekaj córa prześle ci moją Tinę szczepienia tak sterylka tak , teraz była szczepiona p ,Białaczce dwa razy jest zdrowa lubi koty i psy , jest bardzo miziasta aż za .Jest srebrna z białym jak jesteś ciekawa wyśle ci zdjęcia .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]