Czar-koty,bur-koty,paw i jej siostra życzą DOBREGO ROKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 17:38 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Tweety pisze:
paw pisze:
miszelina pisze:
paw pisze:
mahob pisze:Cieszę się, że Dyzio ma dom :)

I w takim razie trzeba zdecydować czy ogłaszamy Bezika. I jesli tak, to trzeba mu nowych, indywidualnych ogłoszeń. Zdjęcia ma ładne :)

wygląda na to że nie będziemy ogłaszać 8)

Czyzby zostawał u Ciebie?

na to wygląda. zbiesi się całkiem :) jutro jedziemy na kontrolne badanie. zaokrąglił się troszkę i sierść ma ładną, taki biały puchatek się z niego zrobił -ale bezik swoje a wyniki swoje - nie wiem dlaczego

Nie pytałyśmy Bezika o zdanie :) Zaproponowałam paw Bezika jako dożywotniego tymczasa (czyli w razie czego my go leczymy i wspomagamy karmowo) i paw przystała na takie rozwiązanie. Bardzo dziękuję :1luvu: Dla chłopaka w tym wieku jest chyba najbardziej sensowne.

PAW GORĄCO GRATULUJĘ DECYZJI :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Pon kwi 23, 2012 21:13 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Gratulejszyns :D

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto kwi 24, 2012 7:45 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Bezik szczęściarz :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto kwi 24, 2012 8:18 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

jotpeg pisze:boshe, co za wiesci!!! :P Monster Bezik zostaje!!
przeciez toto chce zjesc wszystko co na drodze!!!
terroryzuje tym swoim okropnym glosem (jesc! jesc!)
niczego sie nie boi
wszedzie wlezie
trzeba:
chowac zarcie
chowac kwiatki
sie schowac
:ryk:

coś się poradzi.. jest patent pana który chciał adoptować Słomkę - przywiążemy go za nóżkę, żeby nie lazł w szkodę :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto kwi 24, 2012 8:47 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:
jotpeg pisze:boshe, co za wiesci!!! :P Monster Bezik zostaje!!
przeciez toto chce zjesc wszystko co na drodze!!!
terroryzuje tym swoim okropnym glosem (jesc! jesc!)
niczego sie nie boi
wszedzie wlezie
trzeba:
chowac zarcie
chowac kwiatki
sie schowac
:ryk:

coś się poradzi.. jest patent pana który chciał adoptować Słomkę - przywiążemy go za nóżkę, żeby nie lazł w szkodę :)

AAAAAAA POTWORZE JEDEN, KOTA ZA NÓŻKĘ :strach: :strach: :strach:
a swoją drogą pan nie adoptował Słomki????????
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Śro kwi 25, 2012 9:09 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Po wczorajszej wizycie z Bezikiem i Kleksem na Drukarskiej (Gerto, wielkie dzięki po raz kolejny :1luvu: ) jestem trochę przerażona. dotychczas to była tylko dieta, a teraz chyba trzeba zacząć leczenie. a ja wyjeżdżam na 5 dni teraz a pod koniec maja na 2 tygodnie.. :(

Wyniki Bezika:

UREA 28.4 mmol/L (było 30.0 )
CREA 564 umol/L (było 463 )

czyli mocznik mniejszy a kratynina większa :(

zalecenia : nadal dieta nerkowa (ze wskazaniem na karmy royala i hillsa), BENAKOR raz dziennie i kroplówki podskórne w rytmie 2 dni kroplówek, 5 dni przerwy
kroplówek jeszcze nie umiem robić
nie wiem czy już włączać lek, czy zacząć dopiero po długim weekendzie...
i jeszcze Kleks - paszcza do sanacji (co najmniej 3 zęby i kamień do usunięcia), więc badanie krwi i rentgen klatki a potem narkoza i operacja :placz:

paw

Post » Śro kwi 25, 2012 9:14 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

z dobrych wiadomości to że Bezikowe oczko samo się naprawiło, a Kleksik dzielnie zniósł podróż, choć ode mnie wracał tramwajem i autobusem

paw

Post » Śro kwi 25, 2012 12:33 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:z dobrych wiadomości to że Bezikowe oczko samo się naprawiło, a Kleksik dzielnie zniósł podróż, choć ode mnie wracał tramwajem i autobusem

bardzo dzielnie
w ramach wynagrodzenia zżarł od razu podwójną porcję Gourmeta :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Śro kwi 25, 2012 19:49 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Mam nadzieję, że ktoś Ci doradzi w sprawie Bezika.
Trzymam kciuki za koteczka :ok:

mahob

Post » Śro kwi 25, 2012 19:59 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Kurcze, na kotach nerkowych słabo się znam. Wiem tylko o ipakitine i karmie nerkowej...
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro kwi 25, 2012 20:39 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Paw, skopiowałam odpowiedzi na Twój post z podforum dla nerkowców:

najszczesliwsza pisze:Czy ustalono co jest przyczyną wzrostu kreatyniny i mocznika?
Co to za cykl 2 dni kroplówek 5 dni przerwy? Nawadnia się kota codziennie, ew. co drugi dzień...
Wszystkie karmy dla kotów są przebadane weterynaryjnie.

Przeczytaj wątek dokładnie, postaw na diagnozę, a potem lecz.
Kroplówki to nie tragedia, szybko się nauczysz, kot się przyzwyczai.

mb pisze:Z ciekawości zobaczyłam, do której lecznicy chodzisz.

W kontekście tego, co napisałaś - zdumiewa mnie, że ta lecznica cieszy się niezłą opinią.

Jeśli w opisanej sytuacji dla wetki jest najważniejsze, jakiej firmy stosujesz karmę nerkową, to ja bym jak najszybciej, jeszcze przed długim weekendem. odwiedziła innego weta.
Fortekor przy tych wynikach, to czysta kosmetyka. No, i kroplówki co 5 dni!
Trudno się dziwić, że kreatynina rośnie.

Miodalik pisze:Paw - jesli podczytujesz ten watek od jakiegos czasu, to zapewne juz sama zauwazylas, iz doswiadczenie wiekszosci opiekunow tzw.nerkowcow jest odmienne od tego co mowi wspominana przez Ciebie vetka.
Gdybym byla na Twoim miejscu, to jak najszybciej postaralabym sie odwiedzic inna lecznice, leczenie karma i kroplowka co 5 dni brzmi jak zart :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 26, 2012 10:07 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw, jakbyś mogła zeskanować mi wyniki chłopaka i wrzuciła w maila krótko co, gdzie i kiedy. Zrobię jeszcze konsultację u dr Neski, mam nadzieje, że uda mi się jeszcze dostać wiadomość przed weekendem, bo potem nie będę mieć tydzień dostępu do poczty :(

Jak podawanie kroplówek? przećwiczone, opanowane?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw kwi 26, 2012 10:30 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

zrobiliśmy dziś z Wiślackim pierwsze nawodnienie, ja swoje pierwsze wkłucie w kota, jutro już muszę poradzić sobie sama, może przy asyście sąsiadki...

Bezik w formie i w dobrym humorze - tzn przed kroplówką ;) potem trochę obrażony

paw

Post » Pt kwi 27, 2012 7:48 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Za kroplówkowanie i zdrowie Bezika :ok:

mahob

Post » Pt kwi 27, 2012 10:53 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Bezik nie lubi kroplówkowania - powarczał na mnie no i zmniejszył samowolnie zaplanowaną dawkę bo wyjął sobie igłę przed końcem seansu i już mu odpuściłam. ale chyba czuł się winny bo poleciał zaraz i napił się wody z miski w której podgrzewałam kroplówkę. Czyli poradziliśmy sobie jakoś.
Dyziek jeszcze wczoraj siedział za regałem za dnia, a na żer wychodził w nocy, ale podobno już wyglądał i patzrył na nowych państwa innym wzrokiem. mam nadzieję że dziś się ośmieli

paw

[poprzednia][następna]