Lucyfer & Lili & Luna (Dwukolorowa Broda)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 8:22 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

Anka ja mam takiego osobnika nienażartego
nie wiem, głodował w kocięctwie czy jak?
wpierdzielił by konia z kopytami i poprosił o drugiego
wyje do miski jak do księżyca
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw kwi 26, 2012 8:33 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

anka22 pisze:Mówiłaś wetowi o tym jej nieposkromnionym apetycie, może kurcze badanie kału, może ma jakąś bakterię , nie wiem , nic innego mądrego nie przychodzi mi do gółowy.

ona się po prostu nudzi i lubi jeść - tyle. Nie strasz Klempusi :D nie ma bakterii powodującej nienażartość, można Lili najwyżej odrobaczyć na wszelki wypadek. Tylko wtedy Lucka też.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 26, 2012 8:33 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

problem jest co robić, bo jak wyje , to czlowiekowi robi się zal, a z drugiej strony zdaje sobie sprawe do czego moge doprowadzic tuczac takiego kota,gdzie ta granica? Ja na szczęscie nie mam tego problemu, moje ostanio wręcz przeciwnie postanowiły odchudzic się na wiosnę, choc grube nie są, waża tak ok 4 kg,

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Czw kwi 26, 2012 8:37 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

A w ogóle ostnio zaczęlo im sie w d.... przewracac, bo ta puszka nie tamta też nie, kurczak nie, więc chyab kupię puszki z marketu po 1,20, gdzie krowa z obora jest pomielona , może to posmakuje.

anka22

Post » Czw kwi 26, 2012 8:39 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

anka22 pisze:problem jest co robić, bo jak wyje , to czlowiekowi robi się zal, a z drugiej strony zdaje sobie sprawe do czego moge doprowadzic tuczac takiego kota,gdzie ta granica? Ja na szczęscie nie mam tego problemu, moje ostanio wręcz przeciwnie postanowiły odchudzic się na wiosnę, choc grube nie są, waża tak ok 4 kg,

trzeba być tffardym a nie miętkim, po prostu. Innego wyjścia nie ma :D Powyje, powyje i przestanie. Jak z dziećmi - jak nie będziesz konsekwentna - to będzie wyć do śmierci. Jak zobaczy, że wycie nić nie daje - przestanie w końcu.

4 kilo? to Ty masz jakieś miniaturki chyba :oops:

Georg-inia

Post » Czw kwi 26, 2012 8:42 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

jest taka choroba
że się jest ciągle głodnym
zespół pradera willego się nazywa
:twisted:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw kwi 26, 2012 8:49 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

Georg-inia zapewniam Cię ,ze to nie miniaturki tylko normalne dachowce i nie głodzone :D , otatnio jak je wazyłam Edi ważył 4 a Toska 4,2.Choc dla niektorych co koty wazą 8-10 kg co w przypadku normalnego kota jest raczej juz nadwagą jak nie otyłoscią, wygladaja jak miniaturki :ryk:

anka22

Post » Czw kwi 26, 2012 8:53 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

Magija pisze:jest taka choroba
że się jest ciągle głodnym
zespół pradera willego się nazywa
:twisted:

wiem, tyle, że koty raczej rzadko na nią chorują :twisted: ;)

anka22, jestem ciekawa ile mój Gabruś waży, ale 4 kg to on ważył jak miał 8 m-cy chyba... Georg kiedyś ważył ponad 6, teraz na starość chudnie, ususzony staruszek z niego będzie :( a nie miał fałdek ani brzucha - kupa napiętych mięśni i tyle.

Georg-inia

Post » Czw kwi 26, 2012 9:14 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

tffardym tffardym, wlasnie sie staram. i wcale Lucka nie faworyzuje, tylko to gowniarz jest, zje chrupke i leci sie bawic. a jak wraca do miski to pusto, bo wszystko jest juz w brzuszku Lil. Jak mu nie dam z reki to w ogole nic nie zje. I w ogole to jest chudy jak patyk. Zrobie dzis fote "rzut z góry" to wam pokaże - może poradzicie, bo moze faktycznie za bardzo sie przejmuje.
moze bede je karmila w osobnych pomieszczeniach ... jedno w kiblu a drugie na pokojach.
tylko wtedy sie obrażą, że jedno je na bogato a drugie w zamknieciu.

anka22 DWA LATA?!?!?!?!?! I NIC? :( :(
ObrazekObrazek

klempusia

Od: Wto lut 21, 2012 13:13

Post » Czw kwi 26, 2012 9:16 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

swoją drogą to jakaś masakra, że te koty się tak NUDZĄ. przeciez w całym 26metrowym mieszkaniu NIE MA ZABAWEK. zero myszek, pilek, łapek, grzechotek, sznurków. wczoraj nawet zrobilam szeleszczący tunel z papierowych toreb z almy!!! zabawa przednia, szczegolnie jak sie NA tunel WSKAKUJE.
ale to tak z dwie minuty. potem sie nudzi i zaczyna sie koncert z popisowym kawalkiem "o jaki jestem nieszczęsliwy bo mnie głodzą".
ObrazekObrazek

klempusia

Od: Wto lut 21, 2012 13:13

Post » Czw kwi 26, 2012 9:21 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

klempusia pisze:tffardym tffardym, wlasnie sie staram. i wcale Lucka nie faworyzuje, tylko to gowniarz jest, zje chrupke i leci sie bawic. a jak wraca do miski to pusto, bo wszystko jest juz w brzuszku Lil. Jak mu nie dam z reki to w ogole nic nie zje. I w ogole to jest chudy jak patyk. Zrobie dzis fote "rzut z góry" to wam pokaże - może poradzicie, bo moze faktycznie za bardzo sie przejmuje.
moze bede je karmila w osobnych pomieszczeniach ... jedno w kiblu a drugie na pokojach.
tylko wtedy sie obrażą, że jedno je na bogato a drugie w zamknieciu.

anka22 DWA LATA?!?!?!?!?! I NIC? :( :(

a jak się przyzwyczai do jedzenia z ręki, to będziesz go tak karmić do uśmiechniętej śmierci, bo to co w misce będzie be :twisted:
Na pewno nie jest chudy, zobacz w jakim on jest wieku na ludzkie, wyjdź na ulicę i zobacz jak wygladają chłopaki w tym czasokresie :) a fotę zrób, ocenimy :D

Georg-inia

Post » Czw kwi 26, 2012 9:31 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

Tak jak mówię Klempusia tolerują się , ale nie ma tych cudnych obrazków, wtulonych w siebie kotow albo myjacych sie nawzajem , coś Ty, Edi to by i chciał ale dla Tosi to brrrrrr

anka22

Post » Czw kwi 26, 2012 9:33 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

[Obrazek

Uploaded with ImageShack.us][/img]

anka22

Post » Czw kwi 26, 2012 9:34 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

[Obrazek

Uploaded with ImageShack.us][/img]

anka22

Post » Czw kwi 26, 2012 9:35 Re: moje osiem łapek - Lucyfer i Lili

Sorry ze tak na raty to robię, ale ja sie kiepsko w tych programach zdjeciowych poruszam a wklejenie czegos na forum, to mnie niemal przerasta :mrgreen:
No i co chyba nie takie miniaturki, normalne koty. :kotek:
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 9:37 przez anka22, łącznie edytowano 1 raz

anka22

[poprzednia][następna]