BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 23:03 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Mnie też okropnie przykro i czuje się bezsilna, ale na szczęście prace zmierzają ku końcowi...

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro kwi 25, 2012 20:31 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Karola, co słychać na froncie robót ? Mają się ku końcowi ?

Jak Lolcia ? ? :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro kwi 25, 2012 21:41 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Remont prawie skończony, malują blok. Lola lepiej, tzn siedzą i śpią nadal z Pixi w szafie, ale jedzą normalnie i wieczorami zachowują się normalnie.
One z pewnością odetchną z ulgą jak się to wszystko skończy, ale Mila to będzie zawiedziona. :wink:
Remontyyy są fajne, tyleee się dzieje, stukają, pukają, borują, są ludzkie cienie za oknami, można podrywać panów remontujących włażąc za żaluzje i waląc łapką w szybę, remonty są superrr :lol: .

Panowie są też nieźli, jeden jest wyjątkowo rozśpiewany i od 7 rano mam recitale za oknem - niestety repertuar bardzo ograniczony i składający się tylko z refrenów " piłem w Spale, spałem w Pile i to jak na razie tyle " i "ale to już było i nie wróci więcej" :lol: .

karola7

Post » Pt kwi 27, 2012 22:23 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

:lol: Mila podrywaczka. :wink: :ryk:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt kwi 27, 2012 22:52 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

I stało się, remont dobiegł końca, rusztowanie zabrali, Lola i Pixi odżyły. :ok:
Mila ma ADHD, szaleje tak, że ja już tego nie ogarniam, do perfekcji opanowała też otwieranie szafek, robi włamy, a ostatnio dostała się do szafki w której trzymam suchą karmę dla bezdomniaczków które się tutaj w okolicy kręcą. Karma nie jest z górnej półki, kupuję to co akurat jest w promocji, no i tak się tego ujadła, że się porzygała, a kupa była potem też rozmiarze XXL. :twisted:
Muszę chyba kupić jakieś zabezpieczenia bo ona po prostu sobie podchodzi i otwiera, a jak ostatnio przystawiłam do szafki stołek kuchenny myśląc, że jestem genialna i na pewno teraz kicia nie dostanie się do środka to się bardzo pomyliłam bo po chwili Milusia podeszła do stołka, odsunęła go sobie i do szafki i tak wlazła ;) .

A potem przyjdzie taka ułoży się jak aniołek i nabiera wszystkich, że jest bardzo grzecznym kotkiem, a to diable wcielone. :wink:
ObrazekUploaded at ImageFra.me

karola7

Post » Pt kwi 27, 2012 22:57 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Szaleństwa męczą. :lol:
U mnie pierwszy włamywacz to Astaroth. Miodzio z Noisem też mają kilka włamów na koncie, ale Astuś to perfekcjonista.
Wszyscy trzej podpadają pod recydywę. :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie kwi 29, 2012 6:55 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:Dziękujemy bardzo :1luvu: .

jasdor pisze: a Pixi to nawet widać, że jedzonko bardzo ją lubi.

:ryk:
Nie da się tego nie zauważyć :lol: . To obustronna sympatia, jedzonka dla Pixi i Pixi dla jedzonka :lol: .

Dziś udało mi się nawet Lolę namówić na zdjęcia :ok: . Coraz bardziej mi się ten aparat podoba :mrgreen: .

ObrazekUploaded at ImageFra.me Moja Sisi też taka jak twoja szylkretka.

Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie kwi 29, 2012 6:57 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:A tak, zapomniałam o Catdancerze on rzeczywiście przez cały czas jest atrakcyjny, na sam jego widok Mila zaczyna śpiewać :) .

Dotarła dziś moskitiera. Super jest, polecam! Solidna, ładnie się wpasowała w okno, montaż banalny - choć najlepiej zakładać ją w dwie osoby bo jednak trochę siły trzeba użyć, ale zajęło nam to dosłownie 2 minuty.
Koty bardzo zaciekawione i zdziwione :) .

Wspaniałe to zabezpieczenie okna, ile kosztowało?? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie kwi 29, 2012 22:47 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Witaj Jasiu :) . Cena moskitiery z siatką zależy od wielkości okna, moje ma 150cm x 65cm i zapłaciłam niecałe 240zł.

karola7

Post » Nie kwi 29, 2012 23:08 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Czesc, kociaki :) mam nadzieje, ze remont wkrotce sie skonczy i odetchniecie.

Mam wrazenie, ze wszystkie bure paczusie maja taki charakter - Mila, Mania, Caillou od pozytywki ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro maja 09, 2012 18:00 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Dokładnie rok temu do domu przytachałam to małe znalezisko :lol: :

Mila, ale także Milena, Milanda, Milusia, Milunia, Mileczka, Kawał Cholery, Diable i Złodziej.
Słodka kicia z głową pełną dziwnych pomysłów, wulkan energii, miziak i przytulas pospolity. Z zawodu - specjalista ds. włamań do szafek i skrytożerca chrupkowy.
Fajnie, że jest :1luvu: .

karola7

Post » Śro maja 09, 2012 18:04 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:I stało się, remont dobiegł końca, rusztowanie zabrali, Lola i Pixi odżyły. :ok:
Mila ma ADHD, szaleje tak, że ja już tego nie ogarniam, do perfekcji opanowała też otwieranie szafek, robi włamy, a ostatnio dostała się do szafki w której trzymam suchą karmę dla bezdomniaczków które się tutaj w okolicy kręcą. Karma nie jest z górnej półki, kupuję to co akurat jest w promocji, no i tak się tego ujadła, że się porzygała, a kupa była potem też rozmiarze XXL. :twisted:
Muszę chyba kupić jakieś zabezpieczenia bo ona po prostu sobie podchodzi i otwiera, a jak ostatnio przystawiłam do szafki stołek kuchenny myśląc, że jestem genialna i na pewno teraz kicia nie dostanie się do środka to się bardzo pomyliłam bo po chwili Milusia podeszła do stołka, odsunęła go sobie i do szafki i tak wlazła ;) .

A potem przyjdzie taka ułoży się jak aniołek i nabiera wszystkich, że jest bardzo grzecznym kotkiem, a to diable wcielone. :wink:

:D a to łobuziara...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro maja 09, 2012 18:06 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:Dokładnie rok temu do domu przytachałam to małe znalezisko :lol: :

Mila, ale także Milena, Milanda, Milusia, Milunia, Mileczka, Kawał Cholery, Diable i Złodziej.
Słodka kicia z głową pełną dziwnych pomysłów, wulkan energii, miziak i przytulas pospolity. Z zawodu - specjalista ds. włamań do szafek i skrytożerca chrupkowy.
Fajnie, że jest :1luvu: .

:D Alez malutka była :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro maja 09, 2012 18:09 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Pamiętam ten dzień, dobrze pamiętam .... :1luvu: :kotek:

Jest prześliczna i miała olbrzymiego farta, że poszłaś do tego śmietnika i znalazłaś to cudo :D :1luvu:

Mila ma teraz jak w przysłowiowym niebie i jak na szczęśliwego kota przystało rozrabia jak pijany zajączek i niech ten stan trwa wiecznie :D :1luvu: :kotek:

Karola, ucałuj malutką moooocno :D :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro maja 09, 2012 18:14 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Oj ja też pamiętam ten dzień :mrgreen: ależ ona wyrosła 8O :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]