Moderator: Moderatorzy
Boo pisze:Wojtusia na razie nie będzie kroplówkowana. To ja na razie zostanę przy dobrym jedzeniu, chela-ferr i famidynie. Wiem, że dostała Advocata, wciąż próbuję się dowiedzieć czy dostała do tego coś na tasiemczycę. Na szczęście Mała jest w dobrej kondycji, mimo wszystko, więc mam nadzieję, że do 7 maja da radę w schronie, później ją zabiorę.
Boo pisze:Słonko ale Wojtusia ma mocznik bardzo mocno podwyższony a nie nieznacznie. Dodam, że Wojtusia bardzo, bardzo dużo pije i siusia stąd pobrano jej krew.
Boo pisze:Wojtusia zaczęła dziś sikać z krwiąDziś jest dzień wetów, więc będą, zobaczymy co powiedzą.
paw pisze:przedstawiam na wątku 15-letniego Bezika:
UREA 28.4 mmol/L (było 30.0 )
CREA 564 umol/L (było 463 )
czyli mocznik mniejszy a kratynina większa
poprzednie badania było robione 6 marca, od tego czasu był na suchym royalu i tackach animonda nieren
pije doyć chętnie
martwi mnie to pogorszenie wyniku
zalecenia weta: nadal dieta nerkowa (ze wskazaniem na karmy royala i hillsa), BENAKOR raz dziennie i kroplówki podskórne w rytmie 2 dni kroplówek, 5 dni przerwy
wetka skrytykowała mokre jedzenie innych niż royal i hills (i jeszcze jedna, spd? ) firm - że nie jest przebadane weterynaryjnie. niestety tamte są znacznie droższejak myślicie?
kroplówek jeszcze nie umiem robić, dopiero się będę uczyć
już od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek a teraz chyba będę stałym gościem
paw pisze:przedstawiam na wątku 15-letniego Bezika:
UREA 28.4 mmol/L (było 30.0 )
CREA 564 umol/L (było 463 )
czyli mocznik mniejszy a kratynina większa
poprzednie badania było robione 6 marca, od tego czasu był na suchym royalu i tackach animonda nieren
pije doyć chętnie
martwi mnie to pogorszenie wyniku
zalecenia weta: nadal dieta nerkowa (ze wskazaniem na karmy royala i hillsa), BENAKOR raz dziennie i kroplówki podskórne w rytmie 2 dni kroplówek, 5 dni przerwy
wetka skrytykowała mokre jedzenie innych niż royal i hills (i jeszcze jedna, spd? ) firm - że nie jest przebadane weterynaryjnie. niestety tamte są znacznie droższejak myślicie?
ariel pisze:Boo, u Wojtusi należy zbadać mocz. Zrobić zarówno badanie ogólne jak i posiew.
No i pomierzyć jej cukier, bo takie niedocukrzenie może być niebezpieczne dla życia.
jaguarius pisze:Słonko co slychać u Yenny?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości