Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 24, 2012 14:13 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:Panterek domagał się głaskania, jedzonko nie było raczej tknięte w kuwecie tez nic nie widziałam.

Bardzo zmartwiło mnie ze Panterek nie je.Chciałam zobaczyć czy nie chce jesć suchego czy wcale.Przywiozłam3 sasztki mokrego Urinary.Zjadł poł sasztki .Trzeba mu rozgniesć widelcem miesko bo inaczej zje tylko sos.Proszę mu dać poł saszetki rano i pół wieczorem.Zobaczymy czy będzie jadł.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto kwi 24, 2012 19:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Weźmiemy Stasię jutro do Lupusa.
Rano mam nie karmic Łatka i dwóch kotek od Catengel? czy jeszcze o kimś zapomniałam?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto kwi 24, 2012 19:30 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Mara złapała siki Pantera, są w lodówce w pojemniczku. Gosiu CatAngel, czy mogłabyś podrzucić te siki jutro rano do Almavetu, jak będziesz zawoziła koty na zabiegi? Almavet jest czynny od godz. 9-tej.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto kwi 24, 2012 19:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:Prosze Łatkowi, czarno-bialej i Czarnej która dojedzie do Chatki jeszcze-nie podawać we wtorek wieczór jeść :)

Marta, to chyba wszystkie, teraz jest taka rotacja kotów, że można się pogubić :D

Iwona11

Post » Wto kwi 24, 2012 19:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

my na zabiegi jedziemy do czeladzi więc nie dam rady jechać do sosnowca zamiast czarnej kotki przyjechała siwa

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto kwi 24, 2012 20:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Zabralam jedzenie Łatkowi i biało-czarnej kici ale boksu siwej, zgodnie z instrukcją, nie ruszałam w ogóle. Biało-czarnej i Balbinie nie zmieniłam żwirku w obawie przed ich pitnięciem...
Stasi włożyłam jedzenie i wodę do kontenerka - proszę o info czy zjadła i czy było coś w kuwecie a śniadanko proszę także jej włożyć do kontenerka.
Pysiol ma jakieś podrapane ucho...
Przyznaje się do zmarnowania połowy tabletki Klaudynki - pierwsza karma, z którą jej chciałam tabletkę przemycić była zbyt kiepska ...i dopiero z następną się udało.
Czy ktoś wie co się stalo z tym takim chwytakiem na wyciągniku - przydałby się do wyjęcia drzwiczek od kontenerka zza boksów...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto kwi 24, 2012 20:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Mara S pisze:Zabralam jedzenie Łatkowi i biało-czarnej kici ale boksu siwej, zgodnie z instrukcją, nie ruszałam w ogóle. Biało-czarnej i Balbinie nie zmieniłam żwirku w obawie przed ich pitnięciem...
Stasi włożyłam jedzenie i wodę do kontenerka - proszę o info czy zjadła i czy było coś w kuwecie a śniadanko proszę takŻe jej włożyć do kontenerka.
Pysiol ma jakieś podrapane ucho...
Przyznaje się do zmarnowania połowy tabletki Klaudynki - pierwsza karma, z którą jej chciałam tabletkę przemycić była zbyt kiepska ...i dopiero z następną się udało.
Czy ktoś wie co się stalo z tym takim chwytakiem na wyciągniku - przydałby się do wyjęcia drzwiczek od kontenerka zza boksów...

Siwej lepiej nie ruszać bo ona w sumie taka jest jak Kalinka + strasznie gryzie i stresa ma. A jak Siwka ogóle się ma?

Niestety tak jak wyżej jest mój post(Marcin pisał) nie jestem w stanie zawieźć siku Panterka na Sosnowiec, jade w innym kierunku i z inna osobą(nie Marcinem) mam tylko pół godziny (a nie wiem ile mi u weta z kotami zajmie)
Także jutro jestem poza netem cały dzień i nie bede dostepna także na tel z przyczyn osobistych :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto kwi 24, 2012 21:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Madzię i Klaudynkę wystawiłam na naszą stronkę, zrobiłam im ogłoszenie na tablicy i alegratce - można a nawet wskazane robić ogłoszenia na innych stronach.
Mara, a jak tam 14 letnia sunia ze schroniska, która jest u Twojego taty - jakbyś dla niej miała do ogłoszenia jakiś tekścik to wrzuć mi zdjęcia jakieś psinki są można ją wystawić na naszej stronie i zrobić też ogłoszenia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 24, 2012 21:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Gosia gdybyś miała jakieś zdjęcia Lusi to wrzuć na forum, ja napiszę tekst i wystawimy ją na stronkę - czas do piątku do południa :wink: bo ja w piątek po południu wyjeżdżam i wracam dopiero w następnym tygodniu w sobotę.

terenia1

Post » Wto kwi 24, 2012 22:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.04.-29.04.2012 r.
23.04. pon. rano CatAngel wie. Teresa
24.04. wt. rano Beatka wie. MaraS.
25.04. śr. rano The Szops wie Teresa
26.04. czw.rano The Szops CatAngel
27.04. piat rano CatAngel wie. brak
28.04. sob. Iwonka wie. Ewa
29.04. niedz. rano Dorotka wie. Cookie

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.04.-06.05.2012 r.
30.04. pon. rano The Szops wie. Dorotka
01.05. wt. rano Beatka wie. Ewa
02.05. śr. rano The Szops wie Alienior
03.05. czw.rano Dorotka wie. Cookie
04.05. piat rano Beatka wie. brak
05.05. sob. Iwonka wie. brak
06.05. niedz. rano Dorotka wie. Teresa
Przypominam jeszcze o dyżurach na te dwa tygodnie - brak dyżuru piątek 27.04.12r. wieczór, i 04,05.05.2012r. wieczór
i przeklejam dyżury na 1 stronkę żeby łatwiej było szukać :D

terenia1

Post » Śro kwi 25, 2012 7:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Czy ktoś może podrzucić próbkę moczu Pantera do Almavetu? Jest w lodówce pobrana wczoraj wieczorem. Nie może za długo stać.

Iwona11

Post » Śro kwi 25, 2012 7:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A ile może stać? Ja bym spróbowała się wyrwać i to podrzucić jak już szefowa będzie i jej powiem, że spadam na chwilkę...

Mara S

Post » Śro kwi 25, 2012 8:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Myślę, że im szybciej tym lepiej, szkoda, żeby próbka się zmarnowała.

Iwona11

Post » Śro kwi 25, 2012 8:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Mara, a jak tam 14 letnia sunia ze schroniska, która jest u Twojego taty - jakbyś dla niej miała do ogłoszenia jakiś tekścik to wrzuć mi zdjęcia jakieś psinki są można ją wystawić na naszej stronie i zrobić też ogłoszenia.

Psinka na razie się leczy po pobycie w schronie, gdzie złapała przeziębienie pęcherza i jakąś sraczkę. Poza tym ma mieć usuwane zęby i być sterylizowana (może nawet dziś), dlatego może wstrzymajmy się jeszcze troszkę z jej ogłaszaniem póki nie dojdzie jako tako do siebie (aby nie zapeszać). Przydałaby jej się też kąpiel i podcięcie, no i zdjęcia po tych zabiegach - bo ja mam tylko takie wprost po schronie

Mara S

Post » Śro kwi 25, 2012 9:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Mocz Pantera znów trzeba pobrać :? Dzwoniłam i dowiedziałam się, że z wczoraj to za stary - chcą od niego świeższy. Pobranie jest banalne - wystarczy mu zabrać kuwetę na jakiś czas i potem dać mu z powrotem czystą- z normalnym żwirkiem i jak zacznie sikać chwycić za ogon i podstawić kubeczek ale znów trzeba nabyć nowy kubeczek....

Mara S

[poprzednia][następna]