Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
andzelika1952 pisze:Próbuję napisać Wam o sytuacji KAN już od kilku tygodni . Piszę , kasuję ,, wymyślam co można jeszcze zrobić w tej krytycznej sytuacji , bo wstyd mi ciągle prosić Was o pomoc. Z dnia na dzień liczę na cud , który jednak nie nadchodzi. Po wypłaceniu z konta ostatnich 400,00zł / wystarczy na karmę i żwirek na tydzień /, pozostało nam 52,34 zł. Z dniem 1 maja koty nie będą miały co jeść
piasek mogę zanosić im z piaskownicy. Prywatnie już nie jestem w stanie im pomóc - płacę czynsz i telefon. Dwa razy otrzymałam od naszej wolontariuszki kasę do czynszu w kwocie 120 i 140 zł. Zgłosiłam nas także do konkursu ofert w Urzędzie Miasta na sterylizację bezdomnych kotek, ale na razie nie ma odzewu kiedy coś przeznaczą.
Codziennie mam ciężarne kotki do sterylizacji , bo ludzie nie chcą ich w swoich piwnicach, zwłaszcza z przychówkiem.
Od 3 miesięcy mam trzy chore na koci katar koty, z niedrożnymi kanalikami łzowymi . Mogłabym jechać z nimi do dr Garncarza lub do Wrocławia do dr Kiełbowicza . Muszę jednak czekać na jakiś dopływ gotówki - niestety. Nie wiemy już co im może pomóc , mają wodnisty katar , sapkę i ciągłe łzawienie z oczu. Weci już odłożyli ręce , bo nie ma żadnej nadziei na poprawę. Po zastosowaniu wszystkich możliwych leków nie ma znaczącej poprawy![]()
kociamysza pisze:Cos wiadomo w sprawie interferonu? Mam odzew z Zakatka:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,13 ... kach_.html
Hanulka pisze:kociamysza pisze:Cos wiadomo w sprawie interferonu? Mam odzew z Zakatka:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,13 ... kach_.html
cały czas potrzebny, najlepiej nieodpłatnie..., bo na koncie 52,-![]()
wiem, że musi byc transportowany w odpowiednich warunkach.. można kurierem lub pkp jako przesyłke kurierska pociągiem na Katowice/Kraków, jedzie przez Radomsko, tylko lodowy wkład musi byc..
kociamyszo, napisz cos więcej...
mamucik pisze:Na Białobrzeskiej w Warszawie jest dostępny w cenie 30 zł za 100 dawek. Czyli niemal za darmo.
Biorąc pod uwagę, że intron musisz podawać minimum 6 mieś - taki jest mniej-wiecej koszt kuracji. Podajesz nawet po wyniku negatywnym - najlepiej byłoby przez 6 miesięcy. Bo wynik negatywny nie zawsze oznacza rzeczywiste wyzdrowienie - tak w dużym skrócie.Taki jest schemat ludzki, a że to lek ludzki - należałoby się go trzymac, jeśli wet poważnie mysli o wyleczeniu kota.
Podajesz 7 dni, 7 dni przerwy itd - schemat jest tu opisany. Potrzebują recepty na interferon Alfa. Nie przesyłają - musisz odebrać przez kogoś. Powodzenia![]()
Amira13 pisze:Witam tu elżbieta z Zakątka - zapłacę za obie dawki tylko niech się ktoś ze mna skontaktuje.Internet juz mam też w domu .Codziennie jestem w Warszawie i mogę się umówić bezpośrednio.
mamucik pisze:Na Białobrzeskiej w Warszawie jest dostępny w cenie 30 zł za 100 dawek. Czyli niemal za darmo.
Biorąc pod uwagę, że intron musisz podawać minimum 6 mieś - taki jest mniej-wiecej koszt kuracji. Podajesz nawet po wyniku negatywnym - najlepiej byłoby przez 6 miesięcy. Bo wynik negatywny nie zawsze oznacza rzeczywiste wyzdrowienie - tak w dużym skrócie.Taki jest schemat ludzki, a że to lek ludzki - należałoby się go trzymac, jeśli wet poważnie mysli o wyleczeniu kota.
Podajesz 7 dni, 7 dni przerwy itd - schemat jest tu opisany. Potrzebują recepty na interferon Alfa. Nie przesyłają - musisz odebrać przez kogoś. Powodzenia![]()
Filipek/Otylka pisze:Odbierzemy w Warszawie jak bedzie trzeba.
Amira13 pisze:Witam tu elżbieta z Zakątka - zapłacę za obie dawki tylko niech się ktoś ze mna skontaktuje.Internet juz mam też w domu .Codziennie jestem w Warszawie i mogę się umówić bezpośrednio.
Filipek/Otylka pisze:Napisałyśmy wiadomość do Elżbiety.
Jeśli recepta bedzie niezbedna to czekamy. Jeśli nie to jesteśmy do dyspozycji kiedy bądź.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, CatnipAnia, Google [Bot] i 58 gości