DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 22, 2012 8:02 Re: DT Smarti 8 ...

Sen niesamowity. Jako zabobonna baba :mrgreen: zapytam: czy Diego dał znak tylko Moni?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 22, 2012 15:17 Re: DT Smarti 8 ...

Jeżeli ktoś by chciał i mogł wesprzeć Przylepkę to zapraszam na bazarek
viewtopic.php?f=20&t=141342
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon kwi 23, 2012 8:55 Re: DT Smarti 8 ...

Miłego tygodnia! :wink:
i ja poproszę o kciuki dla siebie, zeby się udało pozałatwiać i żeby tydzień był normalny :|

Marzenia11

Post » Pon kwi 23, 2012 10:45 Re: DT Smarti 8 ...

Marzenia oto :ok: :ok: będzie OK
Smarti pewnie "walczy" z nową dostawą kiców.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon kwi 23, 2012 13:30 Re: DT Smarti 8 ...

Drogie Panie i Panowie.

Piszę ws. kotka (MORO) którego prawdopodobnie zabrałyście na DT wczoraj/przedwczoraj. Kot z palucha, ID 0168/12, nazwany na szybko MORO (ja nazwałem go wcześniej Antek).

Koleżanka która pomagała mi namierzyć kotka, napisała do mnie dzisiaj, że dostała takie info od wolontariuszki z Palucha (poniżej mojej wiadomości wklejam).

Ja chciałbym Ciebie zapytać o ocenę stanu zdrowia tego kotka. To ja znalazłem go na stacji benzynowej pod Warszawą i zabrałem ze sobą do Warszawy. Przywiozłem go do domu, ale moja kocica Kendra nie zaakceptowała go (mam jeszcze piesa).

Poza tym było od razu podejrzenie o koci katar lub wirusy i nie mogłem go zatrzymać nawet na kilka dni z obawy na zarażenie Kendry która wgl nie wychodzi poza swoje królestwo. Następnego dnia musiałem iść do pracy na cały dzień wiec pozostawienie mojego zoo + 1 na 10 godzin nie wchodziło w grę).

Z braku innej opcji poprosiłem patrol o zabranie kotka do schroniska. Nie zdawałem sobie sprawy, że w schronisku są takie kiepskie warunki i koty nawet w kwarantannie łapią wirusy jeden od drugiego :((( Chciałem go wyciągnąć z kwarantanny już 2 dni później, ale Paluch nie zezwolił na odebranie kota przed 16 Kwietnia ze schroniska. Później uzyskaliśmy informacje, że kotek jest ciężko chory i musi zostać w schronisku do momentu wyleczenia.

Proszę o informację czy potrzebujecie jakichś leków, pieniędzy - czegokolwiek co pomoże Wam ratować te biedne stworzonka :(((

Ewentualnie jak mógłbym pomóc w miarę swoich możliwości? Służę aparatem i mogę wpaść porobić Antkowi/Moro fotki. Jak była by potrzeba transportu to po pracy ok. 18-19 też jestem do dyspozycji, mam spory samochód, transporter etc.

Bardzo chciałem go zatrzymać i adoptować go sam, ale w tym momencie z jednym piesem i kocicą na pokładzie, nie będę w stanie zabrać go do siebie...Poniżej wklejam wiadomość od koleżanki/wolontariuszki:

Kotek 168/12 o nadanym na szybko imieniu Moro,został wczoraj zabrany razem z pięcioma innymi najbardziej chorymi do DT Smarti . Tam będziecie mogły śledzić jego losy.
Jeśli nadal jest dla niego DS , co byłoby cudowną sprawą ,po wyleczeniu może tam zamieszkać.Tu już kontaktujcie się bezpośrednio ze Smarti. Dla niej to będzie dobre rozwiązanie i pomoc na przyszłość.

Miejmy nadzieję ,że mały się wykaraska bo jest naprawdę bardzo chory . Zapewne jego zdjęcia będą i na wątku Palucha i u Smarti.
Jest cudownie przemiły . Pomimo okropnego kataru i sączącej się krwi z noska , na moich rękach podczas kroplówki cały czas mruczał .
Wieczorem pojechałam do Smarti opowiedzieć o kotach , które "dostała" .

Moro sam do mnie przyszedł i zaczął się przytulać . Myślę że mnie rozpoznał dzięki bliższemu kontaktowi.
Trzymajmy za niego ogromne kciuki.
Małgorzata (info o Antku)

Pozdrawiam!

marek_pt

Od: Pon kwi 23, 2012 13:18

Post » Pon kwi 23, 2012 21:26 Re: DT Smarti 8 ...

Tak to moje PW o kiciu 168/12.
Myślę ,że Smarti z ochotą przyjmie Twoją pokutę :mrgreen: . Moro jest pod jej opieką i teraz ona decyduje. A że każda pomoc i w każdej formie jest potrzebna, zapewne jak się ogarnie więcej nam tu napisze . Fotki kiciów też będą.
Super że się odezwałeś :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon kwi 23, 2012 22:32 Re: DT Smarti 8 ...

jamkasica pisze:Na azylu 2 są 3 szafy z najbardziej potrzebującymi i nie wliczam w to matek karmiących, ani podejrzeń o wirusówki wszelkie.
Dzięki Anieli i Iwonie Smarti udało się wyciągnąć jedną z szaf i tym samym opróżnić jedną z sal.
Sala została umyta i zdezynfekowana. Koty żyją i potrzebują pomocy.
Na ich miejsce trafią kolejne, ale chwilowo w puste i czyste miejsce.
Taka kolej rzeczy :(

schroniskowe progi opuściły m. in.
TEKILA
Obrazek

MORO
Obrazek

CHMURKA
Obrazek

BLANKET
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon kwi 23, 2012 22:41 Re: DT Smarti 8 ...

Marku, z czystej ciekawości spytam jak wyobrażałeś sobie schroniskowe warunki i pogratuluję (szczerze) odwagi, że się tu odezwałeś.
Widzę też, że autorka pw nie ma za złe udostępnienia jej wypowiedzi :ok:
Dziękujemy za propozycje ewentualnego transportu, myślę, że bardzo się przydadzą, tak jak ogłaszanie Moro jeśli/kiedy dojdzie do siebie. Wsparcie jest nam bardzo potrzebne. Smarti się skonkretyzuje :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon kwi 23, 2012 23:27 Re: DT Smarti 8 ...

no to teraz i ja poobserwuję dzieje Moro. Oby się wiodło chłopakowi. czekam na wieeeeśśśściiiiii!!! :ok:

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Pon kwi 23, 2012 23:52 Re: DT Smarti 8 ...

Właśnie skończyłam,pojechał wet,-padam z nóg.
wet podejrzewa że Ferdek ma chore nerki-pobrał krew.
testy ma ujemne !
pozostałe towarzystwo-mega glut,rnadżerki czyli żywe rany w pysiu i na języczkach,zapchane na maxa ropą i krwią noski-i jak tu jeśc jak nie czuje się zapachu jedzonka przez zatkany nosek :roll:
Moro jest cudowny ,malutki i słodki ale bardzo biedny,jak zresztą reszta "dostawy",
płakał bardzo bardzo jak dostał zastrzyk, no i wszyscy bardzo płakali przy zdejmowaniu wenflonów-porobiło się zapalenie żył i łapusie bolały bardzo-a plaster-akurat chyba najmocniejszy na świecie i koty żeśmy żywcem "obdzierali ze skóry" wykrawając plaster z wenflonem..
już je zgrubsza obmyłam z ropy i krwi ale nie jest to miły widok ani zapach,
na szczęście jako-tako każdy cokolwiek zjadł-niektórzy sami niektórzy "siłom i godnościom osobistom"
tylko Ferdek nie je nic a więc ma kroplówkę-
Armani dostaje conva ze strzykawki a reszta jako-tako starają się sami jeść
Są zdjęcia-lada chwila wstawimy :roll:

Marek_pt szkoda że nie możesz wziąć kotka na stałe-byłoby fajnie gdyby miał dom...ale w takim razie na pewno znajdziemy mu inny dom,jak najlepszy się da.
Jeśli chciałbyś pomóc to zawsze bardzo chętnie przyjmiemy każdą pomoc (może nie masz co zrobić ze swoim 1%-przekaż na naszą Grupę Pomocy Kotom MRAU :D )
-a najlepiej gdybyś,jak już kotek będzie zdrowy, odpicowany i gotowy abyś zrobił mu np. ogłoszenia.
a jeszcze lepiej jakbyś np.na stałe włączył się w pomoc nam-na pewno coś byśmy dla Ciebie ciekawego znalazły-jakąś "działkę" ratowania kiciów :D

ale tak na prawdę to zastanawiamy się z TŻ-tem jak rozpropagować wiedzę o tym czym na prawde jest schron !
że to nie jest pensjonat ani spa, tak jak Marek_pt myślał i jak myśli bardzo wiele osób-tylko że oddając tam zwierzątko a zwłaszcza o tak wrażliwej psychice jaką ma kot, oddaje się tego kota często na smierć.
podobno w prawie każdym tygodniu jakiś kot nie przeżywa 2 tygodniowej kwaratanny !!!

dla przykładu:
decyzja że biorę te koty zapadła we środę-do niedzieli troje zmarło.
przy poprzedniej "dostawie" zmarło 7 z 8-miu które dziewczyny zaplanowały do przywozu do mnie-dlatego przywiozły zupełnie inne względnie zdrowe..

jak uzmysłowić ludziom że wzywając straż miejską mają 50/50 że skazują kota na śmierć :oops: :cry:

Moro
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Moro i Tequila
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

wiecie co jest jeszcze niesamowite...
one jak przyjeżdżają takie biedne,ledwo żywe to nie znające się koty mają poczucie wspólnej niedoli..nie ma nigdy żadnych konfliktów-nie znające się zupełnie koty tulą się do siebie jak najlepsi przyjaciele a ich pysie mówią: "nareszcie można się w spokoju wyspać! psy nie szczekają,jedzonko smaczne...niech tylko nikt nas nie budzi bo wtulone w siebie musimy wreszcie odpocząć od tego schroniskowego koszmaru..."
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 0:17 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto kwi 24, 2012 0:07 Re: DT Smarti 8 ...

oboziu....zdrówka! zdrówka dużo! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Wto kwi 24, 2012 0:16 Re: DT Smarti 8 ...

Zgniłek/Blanket
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

( tani ) Armani
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 0:20 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto kwi 24, 2012 0:19 Re: DT Smarti 8 ...

Smutne to wszystko :( :ok: :ok: najmocniejsze za wszystkich nowych, a za Fredka szczególnie naj, naj :ok: :ok: Ten kot miał przy przyjęciu wpisane 6,7 kg, a teraz nie ma połowy :cry:

Smarti to o co pytałaś, to się nie zmieniło od zeszłego razu. 35 zeta za sztukę.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto kwi 24, 2012 0:21 Re: DT Smarti 8 ...

przecież ja tysiąc razy zapomniałam :roll:
a na kiedy można mieć najszybciej??
..wiesz co Ania myślimy-trzeba by wydrukować kalendarz-"metamorfozy w domach tymczasowych"-i przeznaczać dochód na MRAU

Kasia-bardzo przepraszam ale nie miałam nawet chwili aby Ci opowiedzieć-zaczynałam ze trzy razuy-ale nie mogłam skończyć :roll:

(reszta zdjęć jutro bo padamy a poza tym Fil się drze w niebogłosy-trzeba iść kotka utulić bo najwyrażniej Belka mu nie wystarcza :ryk:
( jutro mam o 12-tej usg z Milką -martwię się bo je a chudnie-(testy ma ujemne))
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 0:26 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Wto kwi 24, 2012 0:26 Re: DT Smarti 8 ...

To jest Smarti z hurtowni w Wawie (lub okolicy). Chyba wtedy p. A. mówiła, że może być za 2-3 dni. Tylko kasę trzeba dać :roll:

Edit:
Patrzę na tego Armaniego i myślę, że wszyskie miałybyśmy chyba mega wyrzuty sumienia, gdyby jednak został sam w tej szafie . Dzięki Smarti, że max. 5 nie oznaczał Maks i 4, tylko Maks i 5 ;) :1luvu: Przy okazji dziękuję też niezawodnym: Edycie i TŻ-etowi Edyty oraz MałgosiZ, że nadrobiła drogi do domu i nie musiałam prezentować możliwości wokalnych Armaniego w ZTM :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]