Kocia depresja po stracie przyjaciela

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 22:03 Re: Kocia depresja po stracie przyjaciela

kotx - wszystko z glową :) przeca bym ich nie glodzila 2 dni /dzieci tez nie/
:piwa:

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pon kwi 23, 2012 22:03 Re: Kocia depresja po stracie przyjaciela

LunaKlara pisze:kotx - wszystko z glową :) przeca bym ich nie glodzila 2 dni /dzieci tez nie/
:piwa:

Uff :lol: :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon kwi 23, 2012 23:07 Re: Kocia depresja po stracie przyjaciela

kotx2 - miesiąc? kawał czasu. inna sprawa, że ja miałam dopiero dwa dokocenia w życiu. oba na szczęście ekspresowe i udane, ale myślę że wiele zależy od okoliczności. słyszałam o dokoceniach trwających długie miesiące, a przed przywiezieniem Klemensa przeczytałam cały wątek o trudnych dokoceniach i się dopiero nakręciłam, że się nie uda :-)

Luna - no właśnie czytałam też w zaleceniach BARF'u że należy kroić, żeby koty gryzły. pewnie będę im kroić, jak już się oswoję z myślą, że przestawiam koty na mięcho.

Ostatni kupilam w zooplus prawie 7 kg TOTW (zaryzykowalam wychodzac z zalozenia, ze jak nie beda chcialy to przeglodze cholery jak dzieciaki) wiec jak chcesz moge wyslac Tobie w paczce probke.

mogłabyś? jejku, byłabym ci strasznie wdzięczna! właśnie wczoraj robiłam mojemu koledze wykład o kocich karmach i dałam mu na spróbowanie Orijena ( on karmi swoją kotkę RC i nie wie co czyni). narzekałam przy tym, że nie da się w sklepach kupić takich małych próbnych paczuszek po 30 czy 50 gram, tak tylko na próbę. przecież to by się nawet firmom opłaciło - wypuścić próbniki za 5 zł jedna, albo 3 zł. z góry dzięki :-) oczywiście napiszę na priv.
Obrazek

zyraffa

Od: Sob lip 15, 2006 9:31

Post » Wto kwi 24, 2012 20:45 Re: Kocia depresja po stracie przyjaciela

LunaKlara pisze:jak milo czytac takie posty !

Kociunie slodkie. Powodzenia zyraffko :)

w kwestii przejscia na BARF - ja tez nie dalam rady z tymi obliczeniami bilansu karmy. Efekt - moje mlode jedza najwiecej gotowanego (podroby indycze + podroby kurze + wolowina + troche ryzu, marchewki badz buraka) to jest zawsze 1 posilkiem. Do tego surowe miecho (wolowina kupowana w Makro na okazji po ok 10zl/kg taka przerosnieta) codziennie, zamiennik jak nie ma wolowiny - surowy ale sparzony kurczak badz jego podroby, czysty twarog badz zoltko jaja, czasem jogurt.
Suche maja zawsze... mialy... do czasu przejscia na TOTW bo ja pokochaly namietnie i nawet po wylizaniu misek z mokrym wpieprza TOTW ile im sie zmiesci w brzuchach :) Wydzielam wiec.

Maja piekne futerka i max energii :twisted:

Gdzie zamawiasz TOTW?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto kwi 24, 2012 20:58 Re: Kocia depresja po stracie przyjaciela

w zooplus. Krakvet zwodzil mnie przez ponad miesiac :(

Zyraffa karme wysle w tym tygodniu jak uporam sie z PITami

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Wto kwi 24, 2012 21:51 Re: Kocia depresja po stracie przyjaciela

LunaKlara pisze:w zooplus. Krakvet zwodzil mnie przez ponad miesiac :(

Zyraffa karme wysle w tym tygodniu jak uporam sie z PITami

dziękuję :-) naprawdę. czas PIT'ów czasem udręki. sama dziś rozliczałam, ale jeszcze muszę wysłać :/ nie przepadam za tym, oj nie.

a moje koty dziś robiły za króliki doświadczalne. kupiłam im serca i żołądki drobiowe. dałam pokrojone. Tośce się podobało, Klemensowi mniej, ale też zjadł trochę. potem im zmieliłam i dodałam do Carnego. tak łatwiej wchodzi :-)

ps. z Krakvetem też miałam podobną historię. kupowałam 4 kilo Renala, kotu się kończyła karma, a oni nie dawali znaku życia. w końcu zrezygnowałam z zamówienia (po 2 tygodniach bodaj) i kupiłam mniej, ale od ręki.
Obrazek

zyraffa

Od: Sob lip 15, 2006 9:31

[poprzednia]