Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 12:50 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Doczytałam
w poście VVu pojawił się - między innymi - zarzut, że alix76 na forum wypowiada się - między innymi 8) - jako przedstawicielka fundacji
Twoje spostrzeżenie, słusznie prostujące tę kwestię, pozwoliłam sobie podkreślić, żeby nie umknęło.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon kwi 23, 2012 12:51 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Zofia&Sasza pisze:
VVu pisze:
alix76 pisze:VVu, czy Ty się trochę nie zapędzasz? Wypowiadam się jako autorka projektu, a nie jako mod, DT ani osoba związana z kimkolwiek. Jak na razie interpretacja dotyczy rozumienia projektu i jego ewentualnych zastosowań. Do jakichkolwiek rozstrzygnięć jeszcze daleko.

To może dobierzesz sobie różne kolory do wypowiedzi w każdym charakterze? Wtedy będziemy wiedzieć, czy na przykład wycinasz posty jako przedstawicielka fundacji, czy jesteś przeciw rozliczeniom regulaminowym jako dt, czy po prostu tylko bierzesz udział w dyskusji jako mod...

Zostało jasno powiedziane, ze w imieniu Fundacji maja prawo się wypowiadać 4 osoby. Nie ma wśród nich Alix76. Tak że moje uwagi nie były skierowane tylko do niej. Dotyczyły przejrzystości działań OPP. Która jest IMO niezbędna.

Zofia&Sasza - to, co napisałaś, dotyczy czego innego. Odcięcie się władz fundacji od osób, które nie mają się prawa wypowiadać w imieniu fundacji nie zmienia sytuacji alix76 - ja przynajmniej nigdzie nie pisałem, że Ona fundację REPREZENTUJE. Ja piszę o tym, że jest ZWIĄZANA z fundacją - i to wystarcza, by móc mieć wątpliwości co do Jej bezstronności w roli moda, gdy poruszane są sprawy tej fundacji. W tym widzę problem - że alix76 nie radzi sobie z bezstronnością i MOŻE MIEĆ POCZUCIE (lub odruchy) JAKBY BYŁA przedstawicielem fundacji.
alix76 występuje, chcąc nie chcąc w wielu rolach. I niepoważne jest zbywanie naszych wątpliwości Jej wykładnią: "nieprawdą jest to, co uważacie, podejrzewacie - ja teraz występuję w roli X (tu wstawia to, co Jej w danym momencie wygodne)".
O ile decyzje modów są niedyskutowalne, bo mają tez prawo się mylić, to to, czy ktoś występuje w swoich działaniach jako mod, czy jako osoba związana z jakąś organizacją, czy jako użytkownik nielubiący innego użytkownika - to takie wątpliwości chyba mamy prawo podnosić i zgłaszać publicznie.

Oczywiście masz rację.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon kwi 23, 2012 12:53 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:
Zofia&Sasza pisze:Zostało jasno powiedziane, ze w imieniu Fundacji maja prawo się wypowiadać 4 osoby. Nie ma wśród nich Alix76.

I to jakby zamyka temat wypowiadania się alix76 w imieniu fundacji ;) w dowolnym wątku, wliczając ten
że tak sobie pozwolę zauważyć.

Jasne. I jak zrobimy konkurs na najlepszą fundację, to zaprosimy alix76 do jury. I nikogo więcej.
A jak zrobimy konkurs na bezstronnego moda, to wygra przez aklamację. Albo wycinanki.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 23, 2012 12:56 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Doczytałam
w poście VVu pojawił się - między innymi - zarzut, że alix76 na forum wypowiada się - między innymi 8) - jako przedstawicielka fundacji
Twoje spostrzeżenie, słusznie prostujące tę kwestię, pozwoliłam sobie podkreślić, żeby nie umknęło.

To poproszę o cytat - przeczytany ze zrozumieniem. Zauważyłem, Beliowen, że nie masz ostatnio czasu na staranne czytanie dłuższych wątków - moim zdaniem wypada w takich sytuacjach wypowiadać się ostrożniej.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon kwi 23, 2012 13:05 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Beliowen pisze:
Zofia&Sasza pisze:Zostało jasno powiedziane, ze w imieniu Fundacji maja prawo się wypowiadać 4 osoby. Nie ma wśród nich Alix76.

I to jakby zamyka temat wypowiadania się alix76 w imieniu fundacji ;) w dowolnym wątku, wliczając ten
że tak sobie pozwolę zauważyć.

Jasne. I jak zrobimy konkurs na najlepszą fundację, to zaprosimy alix76 do jury. I nikogo więcej.
A jak zrobimy konkurs na bezstronnego moda, to wygra przez aklamację. Albo wycinanki.

Czyli jeśli zdarzy się, że alix76 będzie jedynym modem akurat obecnym na forum, a wątek dotyczący działalności JoKOTa bądź jakiejś osoby współpracującej z fundacją będzie wymagał interwencji, to alix76 miałaby ignorować zgłoszenia?
Nie wiem, czy realne ;)
a jeśli zareaguje jako moderator, każdą jej decyzję będzie można zakwestionować, jako stronniczą (w dowolną stronę).
Trochę absurdalne chyba.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pon kwi 23, 2012 13:10 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

No, trochę chyba tak.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 23, 2012 13:15 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Czyli jeśli zdarzy się, że alix76 będzie jedynym modem akurat obecnym na forum, a wątek dotyczący działalności JoKOTa bądź jakiejś osoby współpracującej z fundacją będzie wymagał interwencji, to alix76 miałaby ignorować zgłoszenia?
Nie wiem, czy realne ;)
a jeśli zareaguje jako moderator, każdą jej decyzję będzie można zakwestionować, jako stronniczą (w dowolną stronę).
Trochę absurdalne chyba.

Sama podajesz argumenty i sama je zbijasz.
Dowodzenie absurdalności tez, które samemu się stawia, jest jałowe.

Do alix76 było mnóstwo zastrzeżeń. Wpadasz do wątku, wybierasz sobie coś, na co akurat trafiłaś - nie znając kontekstu - zajmujesz stanowisko.
Bardzo pięknie, ale taka chaotyczna obrona a la Filip z konopi alix76 chyba nie pomoże - tym bardziej, że właśnie przypomina Jej interwencje.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon kwi 23, 2012 13:15 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

8O Nagonka na Alix przeniosła się tutaj?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon kwi 23, 2012 13:17 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mulesia pisze: 8O Nagonka na Alix przeniosła się tutaj?

Tak - przeniosła ją tutaj Mulesia, wklejając projekt KDP, który autorka torpeduje gdzie indziej.
Edit: Nie, wróć - autorka przyszła torpedować go TUTAJ sama. 8)
Ostatnio edytowano Pon kwi 23, 2012 13:19 przez VVu, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon kwi 23, 2012 13:18 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Mulesia pisze: 8O Nagonka na Alix przeniosła się tutaj?

Tak - przeniosła ją tutaj Mulesia, wklejając projekt KDP, który autorka torpeduje gdzie indziej.

:ryk: :ryk: :ryk:

Edytuję na wypadek gdyby ikonki zostały niewłaściwie odczytane.
Masz poczucie humoru.
Ostatnio edytowano Pon kwi 23, 2012 13:20 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mulesia

Post » Pon kwi 23, 2012 13:20 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Beliowen pisze:Czyli jeśli zdarzy się, że alix76 będzie jedynym modem akurat obecnym na forum, a wątek dotyczący działalności JoKOTa bądź jakiejś osoby współpracującej z fundacją będzie wymagał interwencji, to alix76 miałaby ignorować zgłoszenia?
Nie wiem, czy realne ;)
Trochę absurdalne chyba.

Sama podajesz argumenty i sama je zbijasz.
Dowodzenie absurdalności tez, które samemu się stawia, jest jałowe.

Do alix76 było mnóstwo zastrzeżeń. Wpadasz do wątku, wybierasz sobie coś, na co akurat trafiłaś - nie znając kontekstu - zajmujesz stanowisko.
Bardzo pięknie, ale taka chaotyczna obrona a la Filip z konopi alix76 chyba nie pomoże - tym bardziej, że właśnie przypomina Jej interwencje.

Nie bronię alix76
zastanawiam się po prostu, co dalej.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pon kwi 23, 2012 13:21 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu, już kiedyś prosiłam, jeśli masz konkretne dowody na moje naganne działania, stronniczość, lobbowanie itp., to przedstaw je Adminowi i będzie po sprawie. Na razie to jest mnóstwo sugestii, wątpliwości, insynuacji i podejrzeń - a już kiedyś wykazałam, że w określonej sytuacji każde moje działanie byłoby uznane za naganne.
edit: co do Twoich obaw o moją interpretację KDP, to nie bardzo je rozumiem - założenie jest takie, że każdy podejmuje decyzję sam i interpretuje sam.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon kwi 23, 2012 13:23 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Nie bronię alix76
zastanawiam się po prostu, co dalej.

No, ba! Też się zastanawiamy. A najwięcej casica - ma teraz sporo czasu na zastanawianie się, po tym, jak alix76 ją zbanowała. Nie może tylko uczestniczyć w dyskusji - to pewnie zwiększa merytoryczność tejże. :roll:
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon kwi 23, 2012 13:32 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

alix76 - możesz odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie przekazania kota odebranego joarkadii pod "skrzydła" Jokota? Albo wprost napisz że nie odpowiesz. Po prostu miej odwagę zająć stanowisko konkretnie, bez wykrętów.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon kwi 23, 2012 13:33 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

alix76 pisze:VVu, już kiedyś prosiłam, jeśli masz konkretne dowody na moje naganne działania, stronniczość, lobbowanie itp., to przedstaw je Adminowi i będzie po sprawie. Na razie to jest mnóstwo sugestii, wątpliwości, insynuacji i podejrzeń - a już kiedyś wykazałam, że w określonej sytuacji każde moje działanie byłoby uznane za naganne.

Alix. To byłoby zbyt proste.
A poza tym nie o to chodzi, by złowić króliczka, ale by gonić go.
:mrgreen:

Po takiej nagonce jest szansa, że posty naganiaczy będą starannie omijane przez moderatorów.
W końcu kto chciałby się narażać na coś takiego.

Jak rozumiem wtedy dopiero forum bedzie funkcjonowało jak trzeba ( bo rzecz jasna dla dobra forum to się odbywa :mrgreen: ).

Zwolennicy twardej moderacji ( pamiętam, że sporo było postulatów odnośnie twardej moderacji w wątku regulaminowym ) będą zadowoleni.
"Twardo moderowani" bedą tylko ich przeciwnicy w dyskusji. :lol:

Edytuję : dopisałam kreseczkę przy ę
Ostatnio edytowano Pon kwi 23, 2012 13:34 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mulesia

[poprzednia][następna]