Doświadczenia na zwierzętach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 14, 2002 10:11

.........Calvin Clain........ moje ulubione zapachy........ stanę teraz przed trudną próbą............................................................................
Colgate i Henkel? A to się zdziwiłam - w sumie chyba jest najbardziej popularny - przez cały czas używamy w domu ich produktów - postaram się kupować inną pastę, inne proszki. Będzie ciężko, nawet nie wiem czy możliwe jest całkowite wyeliminowanie produktów tych firm.
Oczy kotów..... już mi chyba przestanie pachnieć Eternity.......

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lis 15, 2004 21:08 "..co 6 sekund ginie jakiś zwierzak w laboratorium"

Temat trochę stary, ale zawsze aktualny niestety :(. Muszę zaprzeczyć jeśli chodzi o to, że L'oreal nie testuje na zwierzętach! Tak naprawdę większość produktów na których jest napisane "nie testowano na zwierzętach" to zwykła bajka! chodzi o to, że to tylko taki chwyt - owszem cały końcowy produkt nie był testowany, ale testowane były np. jego poszczególne składniki. Również te symbole króliczków (które mialy swiadczyc o nie testowaniu na zwierzakach) to często bajki - gdyż firmy niekiedy dają tam troszke zmieniony obrazek króliczka - który już wcale nie ma nic wspolnego z oryginalnym i jest zwykłym oszustwem i grą na naiwności i wrażliwości kupującego. To przerażające, jak tak naprawdę mało firm nie ma nic wspólnego z męczeniem zwierząt :(. Nie wymyśliłam sobie tego, po prostu jestem wegetarianką i interesuję się takimi rzeczami od dosyć sporego czasu. Jeśli jesteście tym bardziej zainteresowani, to polecam wam stronę:
http://www.ok.most.org.pl/
Tam jest wykaz firm (również polskich) do którego moim zdaniem można mieć zaufanie.

Lilemorh

Od: Pt paź 29, 2004 12:44

Post » Sob maja 28, 2011 10:44 Re: Doświadczenia na zwierzętach

JEZU.
NIE WIEM SKAD BIERZECIE TE INFORMACJE ALE TO KOMPLETNE BZDURY.
LOREAL NIBY NIE TESTUJE ALE ZANEJ PISEMNEJ I ZOBOWIAZUJACEJ DEKLARACJI PODPISAC NIE CHCIAL,CIEKAWE....
POZATYM TO ZE FIRMA NIE TESTUJE SWOICH KOSMETYKOW TO NIC A NIC NIE ZNACZY BO KUBUJE SKLADNIKI OD INNYCH FIRM KTORE TESTUJA..
NAWET CERTYFIKATY NIC NAM NIE MOWIA BO ROZNE ORGANIZACJE MAJA ROZNE KRYTERIA OCENY STWORZONE TYLKO PO TO BY WPROWADZIC NAS W BLAD I USPOKOIC NASZE SUMIENIE.
RADZE ZAPOZNAJ SIE GLEBIEJ Z TYM TEMATEM JESLI NAPRAWDE WAM NA TYM ZALEZY.
NIE POLECAM PETY,ICH KRYTERIA SA BARDZO ZANIZONE.
WEJDZCIE NA LISE KLUB OK ONI MAJA BARDZO SUROWE KRYTERIA OCENY,DYKWALIFIKUJA NAWET TE FIRMY W KTORYK KOSMETYCH ZNAJDUJA SIE PRODUKTY ODZWIERZECE JAK COLLAGEN CZY TLUSZCAR ZWIERZECE.
WIARYGODNE SA CERTYFIKATY IHTK,KLUB OK,VEGAN,BUAV

ambersweet

Od: Sob maja 28, 2011 10:32

Post » Sob maja 28, 2011 21:51 Re: Doświadczenia na zwierzętach

zaznaczam do poczytania, czego nie kupowac
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob maja 28, 2011 21:57 Re: Doświadczenia na zwierzętach

A Joanna?
A producenci perfum alternatywnych La Rive, Bi-eS, Lamis, Max Gordon?
najszczesliwsza

Post » Sob maja 28, 2011 22:09 Re: Doświadczenia na zwierzętach

Ja korzystam z tego wątku przy robieniu zakupów, lista dość często aktualizowana:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie maja 29, 2011 8:07 Re: Doświadczenia na zwierzętach

ambersweet pisze:JEZU.
NIE WIEM SKAD BIERZECIE TE INFORMACJE ALE TO KOMPLETNE BZDURY.
LOREAL NIBY NIE TESTUJE ALE ZANEJ PISEMNEJ I ZOBOWIAZUJACEJ DEKLARACJI PODPISAC NIE CHCIAL,CIEKAWE....
POZATYM TO ZE FIRMA NIE TESTUJE SWOICH KOSMETYKOW TO NIC A NIC NIE ZNACZY BO KUBUJE SKLADNIKI OD INNYCH FIRM KTORE TESTUJA..
NAWET CERTYFIKATY NIC NAM NIE MOWIA BO ROZNE ORGANIZACJE MAJA ROZNE KRYTERIA OCENY STWORZONE TYLKO PO TO BY WPROWADZIC NAS W BLAD I USPOKOIC NASZE SUMIENIE.
RADZE ZAPOZNAJ SIE GLEBIEJ Z TYM TEMATEM JESLI NAPRAWDE WAM NA TYM ZALEZY.
NIE POLECAM PETY,ICH KRYTERIA SA BARDZO ZANIZONE.
WEJDZCIE NA LISE KLUB OK ONI MAJA BARDZO SUROWE KRYTERIA OCENY,DYKWALIFIKUJA NAWET TE FIRMY W KTORYK KOSMETYCH ZNAJDUJA SIE PRODUKTY ODZWIERZECE JAK COLLAGEN CZY TLUSZCAR ZWIERZECE.
WIARYGODNE SA CERTYFIKATY IHTK,KLUB OK,VEGAN,BUAV

Ty nie opowiadaj bajek, tylko dawaj listę czego mam nie kupować. Nie mam czasu robić doktoratu z certyfikatów, natomiast żadnym problemem dla mnie jest nie kupowac mydła czy pasty od Colgate, czy innego molocha, według wiedzy kogoś obeznanego w temacie.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie maja 29, 2011 8:36 Re: Doświadczenia na zwierzętach

ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

[poprzednia]