Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się wali

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 23, 2012 9:03 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina dziś poszła do domku ;(

Ten smutny uśmieszek budzi moj niepokój... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon kwi 23, 2012 9:09 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina dziś poszła do domku ;(

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon kwi 23, 2012 9:21 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina dziś poszła do domku ;(

Marzenia11 pisze:Ten smutny uśmieszek budzi moj niepokój... :roll:

Rozmawiałam z Lidką jak wróci do domu to napisze co i jak
ale nic złego nie dzieje się :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon kwi 23, 2012 9:25 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Przyjmę kuwetę krytą ;)

lidka02 pisze:
Karolek(ona) pisze:to nie chcesz tej mojej

Zobacz ile wyjdzie przesyłka na pewno będzie taniej jak w sklepie .... :?:

za 10kg zaplacilam nie cale 20zl a ta kuweta nie warzy 10 kg wiec na pewno za wysylke nie wazma tyle co nowa kuweta z wysyłką, tylko mówie ona od nowosi jest bezdrzwiczkowa, ma takie zadaszone wejscie i nie jest z tego lichego plastiku co te najtansze w sklepach internetowych - ona sama kosztowala bez wysylki tyle co ta na zooplusie z wysylka.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon kwi 23, 2012 9:26 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Przyjmę kuwetę krytą ;)

Karolek(ona) pisze:
lidka02 pisze:

za 10kg zaplacilam nie cale 20zl a ta kuweta nie warzy 10 kg wiec na pewno za wysylke nie wazma tyle co nowa kuweta z wysyłką, tylko mówie ona od nowosi jest bezdrzwiczkowa, ma takie zadaszone wejscie i nie jest z tego lichego plastiku co te najtansze w sklepach internetowych - ona sama kosztowala bez wysylki tyle co ta na zooplusie z wysylka.

a ja potrzebuję same drzwiczki :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon kwi 23, 2012 9:27 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina dziś poszła do domku ;(

ruda32 pisze:
Marzenia11 pisze:Ten smutny uśmieszek budzi moj niepokój... :roll:

Rozmawiałam z Lidką jak wróci do domu to napisze co i jak
ale nic złego nie dzieje się :)

dzięki :D czekam zatem na wieści :wink:
Pewnie Lidka nie bardzo chciała ją wyadoptować i dlatego nic nie pisała wcześniej ale się udało i zmieniła tylko tytuł a teraz siedzi i płacze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon kwi 23, 2012 9:28 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Przyjmę kuwetę krytą ;)

ruda32 pisze:a ja potrzebuję same drzwiczki :(

na pchlim targu zobacz

edit: viewtopic.php?f=27&t=88335

Karolek(ona)

Post » Pon kwi 23, 2012 14:46 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Przyjmę kuwetę krytą ;)

ruda32 pisze:
Karolek(ona) pisze:
lidka02 pisze:

a ja potrzebuję same drzwiczki :(

do jakiej kuwety :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 Pchełka 02.11.2025 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon kwi 23, 2012 20:02 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina dziś poszła do domku ;(

Lidka, dzie jesteś :?: :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 Pchełka 02.11.2025 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon kwi 23, 2012 22:05 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Przyjmę kuwetę krytą ;)

Karolek(ona) pisze:
lidka02 pisze:

Więc jak chcesz się jej pozbyć to poproszę i podaj mi na pw nr konta to ci dam na przesyłkę :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon kwi 23, 2012 22:06 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina wróciła ;)

O vo chodzi z Tiną? Zmieniasz tylko tytuł - napiszesz coś więcej?

Marzenia11

Post » Pon kwi 23, 2012 22:18 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina wróciła ;)

Witajcie jestem miałam dziś zakręcony dzień , rano do podpisu , dom .Rano jak wychodziłam na autobus to dziewczyna której dałam wczoraj Tinę szła do mnie na górę nie zaprzeczę że się ucieszyłam ze ją widzę pytam się co się stało a ona że Tina tak płakała całą noc , się schowała nie chce wyjść i nic nie zjadła .Powiedziałam jej że jak przyjadę z podpisu to do niej wejdę i tak zrobiłam , jak do niej weszłam zawołałam Tinę i zaraz u mnie była na kolanach tak się łasiła a że byłam ubrana na czarno położyłam ją na podłogę a ona znów do mnie i kita do góry cieszyła się na mnie a ja nie ukrywam że na nią , znajoma mi się zapytała czy nie jestem na nią zła ja mówię nie dlaczego , miała łzy w oczach bo nie wie czy kotu nie robi krzywdy ja się pytam czym nie bijesz jej a ona że nie wiedziała ze Tina będzie tak tęsknić , powiedziała że jak teraz będzie brała to małego kota żeby tak nie tęsknił .Jak ją zabierałam to mi znajoma powiedziała nie wydawaj już jej ......Pojechałam z Tiną do domu jakie było przywitanie z kotami po chwili poszła na swoje ulubione miejsce i zasnęła a tam płakała całą noc .Dwa lata u mnie zroiły swoje potem ktoś powie że kot nie tęskni , tęskni i to bardzo może żeby tam miała towarzystwo kota było by inaczej a tak była tam samiutka ,,Ja przyznam że nie spałam całą noc , Tinka teraz śpi na drapaku ...

lidka02

Post » Pon kwi 23, 2012 22:27 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina wróciła ;)

A teraz druga sprawa piesek co mam pod banerkiem jestem głupia wiem byłam u niego dałam mu jesc wiara tam ogłupiała :( jeden powiedział straży ze jak go nie zabierą to nie ręczy za siebie :cry: wiadomo co ma na myśli .A psinka lizała mnie dziś po rękach , łatwiłam dzwoniłam i załatwiłam Hotelik dla niego w miejscowości Nowy Tomyśl 390 zl na miesiąc z wyżywieniem , jutro mam zadzwonić bo to jest 180 km ode mnie , by przyjechali po niego ale muszę zapłacić .Jutro będe wiedziała kiedy po niego przyjadą zgodziłam się na wszystko ten pies jest za moim i blokami , podchodzi do alkoholików grozi mu śmierć dosłownie z ich strony .Nie wiem jak to dalej teraz będzie nie powinnam tym się zająć ale nie moge go tak zostawić .To starszy pies na starość powinien mieć pełną miske i ciepły kąt a nie poniewierkę . :cry:

lidka02

Post » Pon kwi 23, 2012 22:29 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina wróciła ;)

Tina zachowała się adekwatnie do sytuacji - koty po adopcji bardzo często płaczą pierwszą noc i zazwyczaj nie jedzą a nawet nie korzystaja z kuwety. napiszę tylko - standard. Nie odwiedza się kota po 1 dniu od adopcji bo wiadomo, ze tęskni i nie dziwne też było jej zachowanie, przychodziła do Ciebie jako znanej jej osoby, bezpiecznej itp a nowa duża jest w dalszym ciągu obca.

Dla mnie to ze nie chcesz adoptować swoich kotow jest od dłuzszego czasu oczywiste więc myslę, ze nie funduj futrom takich zmian skoro nie masz przekonania i czekasz na ich powrót :wink: - to dla nich ogromny stres.

Marzenia11

Post » Pon kwi 23, 2012 22:47 Re: Moje pięć FeLV-ków i reszta.Tina wróciła ;)

To że tęskniłam to oczywistę ale gdy by znajoma dała jej jeszcze ze trzy dni ,ona chciała żebym przyszła i wiedziałą ze Tina jest nie wychodząca .Powiedziała ze jak weźnie małego kociaka to będzie uczyła go wychodzić , ja zawsze mówię nic na siłę .

lidka02

[poprzednia][następna]