S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 22, 2012 18:25 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Żółw znaleziony koło Ciebie w stawie :wink:

i zapomniałam przekazac
że Zappa pozdrawia :mrgreen:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie kwi 22, 2012 18:41 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

To żółw czerwonolicy, pochodzi o ile dobrze pamiętam z Florydy. Do Polski trafiały tysiącami w przemycie. Sam posiadam takowe 2 z czasów gdy mój syn chciał mieć zwierzaka a z powodu silnej alergii nic innego nie wchodziło w grę. Jak brałem były jak 5-złotówki teraz są jak talerze stołowe ! Niestety ludzie wypuszczają je do jezior, te które przeżyją wypierają i niszczą populację polskiego żółwia błotnego. Na dodatek nie można go (legalnie) nikomu przekazać bo zgodnie z przepisami CITES kilka lat temu trzeba je było zarejestrować na konkretnego właściciela i od tego momentu jakikolwiek obrót nimi jest zakazany. Przepisy oczywiście są idiotyczne więc tylko zwiększają liczbę żółwi wypuszczanych. WAŻNE ! Ten żółw potrafi jeść tylko w wodzie. On musi napływać na jedzenie. Powinien jeść ryby, inne stwory wodne żywe lub suszone w ostateczności kurczaka, nie wolno mu dawać sałaty !!!. Jak jest duży powinien jeść 2-3 razy w tygodniu nie częściej. Generalnie powinien przebywać w wodzie (akwaterrarium) z wyspą do odpoczynku. Budowa takiego dobrze funkcjonującego akwaterrarium ze sprawnym systemem filtracyjnym to jest pewne wyzwanie. Tyle na teraz, jakby co służę radą. Po szczegóły odsyłam tutaj http://czerwonolicy.pl/faq.htm.
Małe koty trzymajcie od niego z dala, potrafi nieźle uszczypnąć.
Do zwycięstwa zła wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili

artux

Od: Pon gru 20, 2010 21:24

Post » Nie kwi 22, 2012 19:10 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Dymna ta z czwartku? Jejku ale cudo z tego wiskasika, to chyba niemożliwe żeby go ktoś porzucił :( .
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Nie kwi 22, 2012 19:13 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

dzieki za wiadomości o zółwiu
postaram sie wejśc na forum żółwiowe, bo wiem ,że takie jest i go ogłosić

tak dziewczyny, ta z czwartku

Mała1

Post » Nie kwi 22, 2012 19:16 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

To fajnie że domek znalazła , bo widać było po niej duży stres... Tylko czemu jeszcze "mojej" Garonny nikt nie wziął :/ .. Już wiem Ona czeka na dom z sauną i basenem ;)
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Nie kwi 22, 2012 19:47 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Zakochałam się w nim :1luvu: jeju czemu nie mogę mieć drugiego kota?? Sol by była szczęśliwa mając towarzysza ...ale niestety właściciele mieszkania nie zgadzają się na kolejnego czworonoga :cry: Jak ktoś mógł się pozbyć takiego cudu? może tylko się zgubił...
Obrazek

u mnie dostał by na imię Nuray - oznacza to księżyc :D

Istar

Od: Sob cze 11, 2011 17:37

Post » Nie kwi 22, 2012 20:03 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

imię mi sie podoba :)

on nie został odebrany z salonu fryzjerskiego przez swojego własciciela
zgłosił go własciciel salonu

Mała1

Post » Nie kwi 22, 2012 20:11 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

kurcze co za ludzie :(

a jaki ma charakter? albo nie ..nie chce wiedzieć ..bo jeszcze bardziej bym chciała by był nasz ...musi szybko dom znaleźć inaczej ja pójdę mieszkać pod most :D

Istar

Post » Nie kwi 22, 2012 20:12 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Istar pisze:Jak ktoś mógł się pozbyć takiego cudu? może tylko się zgubił...
ktoś go nie odebrał od fryzjera.... ale może właściciel się znajdzie... może naprawdę coś się stało...

i jeszcze parę fotek:
Sajgonek - pieszczoch w swoim żywiole
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Saszka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słoneczny Tavasz wpatrzony w żółwia... :twisted:
Obrazek

Brinka - niedostępna jak zawsze...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jari - śliczna franca...
Obrazek

Obrazek

Garonna - wystawia łapki z klatki.. a domu nie ma... :(
Obrazek

Obrazek

I dzika ;)
Obrazek

A na koniec Passa - dzisiaj już w domu, mam nadzieję, że jest grzeczna ;)
Obrazek

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie kwi 22, 2012 20:18 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

piękne foty :1luvu:

Nuray ma chyba fajny charakter, ale znam go z 15 min :wink:
poza tym nie wiem jeszcze czy faktycznie własciciel np nie miał wypadku

Mała1

Post » Nie kwi 22, 2012 21:57 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

mam nadzieje że faktycznie właściciel nie mógł po niego wrócić .. i że za niedługo go odbierze ;)
cieszę się że imię się spodobało, myślę że do niego pasuje :) - nie chciałam tylko by wyszło ze się wcinam

a zdjęcia pozostałych kotów są piękne! :)

Istar

Post » Nie kwi 22, 2012 22:18 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Trochę prywaty - szukam kardiologa dla Bondzia, mojego najstarszego. Miał już tydzireń temu obrzęk płuc:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie kwi 22, 2012 22:48 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

A czym grzeszy Yari? :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie kwi 22, 2012 22:53 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Przepiękne zdjęcia Charm, Korciaczki :1luvu: :1luvu:
dzięki za ogłoszenia - są cudne :kotek: :kotek:
dodam część jutro (jak wstanę odpowiednio) tzn za ok 5h bo coś mi net marudzi teraz :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon kwi 23, 2012 5:29 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

halbina- Jari jest złośnica, i to niezła

Mała1

[poprzednia][następna]