Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 19, 2012 19:14 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

jasia0245 pisze:http://wstaw.org/m/2012/04/19/P4110255.JPG Sisi potrafi wskoczyć wszędzie, nawet na szafę.

Rozkoszna ta moja spryciara. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pusia tak wysoko z mebla na mebel nie skacze. Udaje jej się z krzesła na biurko lub tylko na stolik.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw kwi 19, 2012 19:15 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Bo Pusia to już seniorka :)
Moja Citka ledwo na kanapę wskoczy :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw kwi 19, 2012 19:19 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Bo Pusia to już seniorka :)
Moja Citka ledwo na kanapę wskoczy :lol:

Citce dodatkowo te kilogramy przeszkadzają. Słusznie Pusia to już seniorka, ja wskakiwała na pralkę sama to ja podstawiłam jej taboret aby było jej lżej. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt kwi 20, 2012 15:53 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Citce nawet taboret nie pomoże :)
Bardzo ja kocham - ale nie umiem jej pomóc :(

olafen

Post » Pt kwi 20, 2012 16:06 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Citce nawet taboret nie pomoże :)
Bardzo ja kocham - ale nie umiem jej pomóc :(

U mojej otyłej seniorki spadek wagi teraz nie jest juz tak duży, ale nadal pomalutku zrzucamy sadełko :ok:
A włazi sama już wszędzie - nawet była na miejscówce nad lodówką, pod samym sufitem. A jeszcze na jesień z ogromnym wysiłkiem wskakiwała na fotel :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt kwi 20, 2012 16:08 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ja mogę Ci ją na kilka miesiecy podrzucić - i TY ja odchudzisz. Co Ty na to. Obbesity tez kupie pokaźne ilości i żwirek ????

olafen

Post » Pt kwi 20, 2012 16:14 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Broszka a możemy poprosić Cię o przypomnienie jak odchudzić te nasze koty. Moja Stilka tyje, tyje i tyje a ja się zaczynam bać bo to może być groźne dla jej zdrowia

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pt kwi 20, 2012 16:22 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Ja mogę Ci ją na kilka miesiecy podrzucić - i TY ja odchudzisz. Co Ty na to. Obbesity tez kupie pokaźne ilości i żwirek ????

Jasne, przywieź ją do mnie na wczasy odchudzające :mrgreen:
Może otworzę wakacyjne sanatorium odchudzające - dla kotów oczywiście :lol:

beateczka pisze:Broszka a możemy poprosić Cię o przypomnienie jak odchudzić te nasze koty. Moja Stilka tyje, tyje i tyje a ja się zaczynam bać bo to może być groźne dla jej zdrowia

Wcześniej chyba tu na wątku opisywałam.
Ogólnie to jest na diecie wysokobiałkowej i niskotłuszczowej z różnymi wspomagaczami. Jest pod stałą opieką weta i on ustala jej dietę.
Karmy dostaje w ilości na wagę docelową.
Może ważne są te dodatkowe wspomagacze? np heparenol czy omega3
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt kwi 20, 2012 16:32 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

To znaczy dajesz jej więcej omega3 i heparenol ?

olafen

Post » Pt kwi 20, 2012 16:45 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Broszka ja wiem, że już pisałaś. Ja znowu jestem leń :oops: i dlatego poprosiłam o informacje :)
U mnie problem polega na tym, że Stilka je same chrupki ( w sumie to dobrze bo wygodne) Myślałam żeby odmierzać odpowiednią dawkę i dawać 2 razy dziennie. Z tym też problem bo ja kończę pracę o różnych porach. W sobotę porozmawiam z wetką i zobaczymy czy coś znalazła (obiecała poszukać) Jeżeli nic się nie da zrobić to może mi się uda więcej w domu pracować tak żeby pory jedzenia były podobne.

beateczka

Post » Pt kwi 20, 2012 16:46 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Beatka, a jak nazywa się ta karma, po której Stilka dobrze się wypróżnia ?

olafen

Post » Pt kwi 20, 2012 16:50 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Stilka zawsze się dobrze wypróżnia :lol: To jest fibra z royala dla Rudzika a kiedyś dla Abdulka

beateczka

Post » Pt kwi 20, 2012 16:52 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ale wiedziałaś o co mi chodzi :)

olafen

Post » Pt kwi 20, 2012 17:00 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:To znaczy dajesz jej więcej omega3 i heparenol ?

tak, dostaje codziennie kapsułkę omega3 i heparenol.

beateczka pisze:Broszka ja wiem, że już pisałaś. Ja znowu jestem leń :oops: i dlatego poprosiłam o informacje :)
U mnie problem polega na tym, że Stilka je same chrupki ( w sumie to dobrze bo wygodne) Myślałam żeby odmierzać odpowiednią dawkę i dawać 2 razy dziennie. Z tym też problem bo ja kończę pracę o różnych porach. W sobotę porozmawiam z wetką i zobaczymy czy coś znalazła (obiecała poszukać) Jeżeli nic się nie da zrobić to może mi się uda więcej w domu pracować tak żeby pory jedzenia były podobne.

Wiele lat karmiłam koty dwa razy dziennie: rano o 7 i wieczorem o 19.
Teraz muszę częściej, niektóre koty nawe 4-5 razy dziennie ale to dlatego że są chore.
Nie karmiłabym kotów nigdy samym suchym... To nie jest zdrowa dieta :|
Najchętniej w ogóle zrezygnowałabym z suchej karmy ale nie mam dostępu do dobrego mięsa a żywienie wyłącznie mokrą karmą gotową jest strasznie drogie...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt kwi 20, 2012 17:03 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ja daję Citce w tej chwili więcej surowego, chudego mięsa. Ale mokre też dostaje, bo też chce.
Przeważnie kupuję serca indycze. Odkrawam tłuszcz i jej daję. Mam w domu tran - czy powinnam jej ten tran podawać?

olafen

[poprzednia][następna]