monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 20, 2012 13:00 Re: monochromatycznie i nie tylko

Super wiadomość :D :piwa:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pt kwi 20, 2012 13:29 Re: monochromatycznie i nie tylko

Madzia kochana :1luvu: :1luvu: , ty nasz
Prawdziwy Bohaterze :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

a ja właśnie jutro mam mieć biopsję, tyż musi być dobrze :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt kwi 20, 2012 13:58 Re: monochromatycznie i nie tylko

ruru pisze:Madzia kochana :1luvu: :1luvu: , ty nasz
Prawdziwy Bohaterze :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

a ja właśnie jutro mam mieć biopsję, tyż musi być dobrze :ok:

ruru za Ciebie też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 20, 2012 14:26 Re: monochromatycznie i nie tylko

Tatianka - z całych sił za Ciebie trzymam :ok:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt kwi 20, 2012 14:30 Re: monochromatycznie i nie tylko

Przeczytałam dobre wieści :mrgreen:

Gratuluję :piwa: :piwa: :piwa:

Bardzo się cieszę :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt kwi 20, 2012 15:51 Re: monochromatycznie i nie tylko

:ok: :ok: :ok:
bardzo się cieszę :mrgreen:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie kwi 22, 2012 10:11 Re: monochromatycznie i nie tylko

Na dzień dobry muszę bardzo gorąco podziękować mojej czytelniczce Beacie za prezent jaki dostałam - zaskoczył mnie bardzo. Przyszedł listem na adres schroniskowy - piękny upominek. Podobno przedstawia mnie, co nie ukrywam bardzo by mi odpowiadało, gdyby okazało się rzeczywistością ;)

Obrazek

zeszyt został przeznaczony na zbiór moich ulubionych cytatów, powoli zapełnia się, będzie dla mnie zbiorem pozytywnej energii :) dziękuję!

u nas ciągle coś, zaczynamy na poważnie myśleć o remoncie przedpokoju - czeka nas to i nie unikniemy. Zwrot z podatku uratuje nam w tym przypadku tyłki, choć miał zostać przeznaczony na coś zupełnie innego. Nie da rady. Cyryl ciągle podszczywa w kąciku obok drzwi, kończy dzieło, które niegdyś zaczęła Lukrecja. Czasami mam wobec niego mordercze myśli. Pomimo naszego genialnego pomysłu z wyłożeniem parkietu pcvką i zawinięciem jej na ściany pod listwą, parkiet nie został uratowany - mało tego, narobiliśmy bigosu. szczegółów oszczędzę. Trzeba nam zerwać wszystko, łącznie z kawałkiem boazerii i podłogą - do żywego, wymienić drzwi i położyć kafle. Mega inwestycja ale chyba nie uciekniemy już od tego. Oby udało się we własnym zakresie po koleżeńsku złapać kogoś, kto takie drzwi nam wstawi bo inaczej to nie wiem co będzie. Na firmę nie wystarczy.
Szczajce są najgorsze do wytrzymania. Chyba jesteśmy na nich skazani.

Przygotowuję się mentalnie do wybycia w góry, o ile mój plan wypali uda mi się wybyć na 2 miesiące, jeśli nikt nie zgodzi mi się potowarzyszyć przez 2 tygodnie to plan nie wypali bo się nie odważę siedzieć sama - nawet z 3 psami na zupełnym pustkowiu. Zobaczymy. bardzo bym chciała naładować się po tym wszystkim, te ostatnie miesiące strasznie mnie wymęczyły i fizycznie i psychicznie.

W zeszły weekend wysprzątałam balkon i właściwie już codziennie koty i psy mają tam swobodny dostęp z czego korzystają na zmiany - mały jednak ten balkon przeokrutnie
Obrazek
przydałby się chociaż kawałek własnego ogródka ;)
Obrazek

Magija

Post » Nie kwi 22, 2012 13:20 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija, dokładnie tak będziesz wyglądała, jak na tym obrazku!! :ok: :ok:
Tylko nie próbuj się przyczesać, bo wszystko zepsujesz :lol:

A co do remontu... nooo niech Moc będzie z Wami!

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon kwi 23, 2012 10:07 Re: monochromatycznie i nie tylko

No , bo mocz już jest z nimi :mrgreen:
Magija jesteś piękna rownież w wersji baby z jajami :ok:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto kwi 24, 2012 18:56 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija, nie wiem jak w Łodzi, ale w Warszawie można wymienić drzwi już z montażem za 900 zł (sama wymieniłam ze trzy lata temu, bo stare do niczego się nie nadawały, tak były zaszczane).
Zapomniałam napisać, że ta wymiana to jeszcze była rozłożona na 10 rat, więc nie było to tak bolesne dla kieszeni.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro kwi 25, 2012 13:35 Re: monochromatycznie i nie tylko

ariel pisze:Magija, nie wiem jak w Łodzi, ale w Warszawie można wymienić drzwi już z montażem za 900 zł (sama wymieniłam ze trzy lata temu, bo stare do niczego się nie nadawały, tak były zaszczane).
Zapomniałam napisać, że ta wymiana to jeszcze była rozłożona na 10 rat, więc nie było to tak bolesne dla kieszeni.

Magija, przejdź się do jakiejś firmy oferującej sprzedaż z montażem i podpytaj. Z reguły jest tak, że sprzedają drzwi z 23% vatem, a jeśli sami montują, to biorą 8% (bo to się wtedy liczy jako usługa). Wtedy koszt montażu prawie mieści się w tej różnicy w vacie, a ewentualne kłopoty z montażem są zmartwieniem firmy. I masz gwarancję.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Czw kwi 26, 2012 8:19 Re: monochromatycznie i nie tylko

na razie zakupiliśmy na tróje super preparat do maskowania kocich odchodów
przetestowałam wczoraj na trampkach i nie wanieją - znaczy działa :mrgreen:
poszarpiemy się jeszcze z odszkodowaniami za auto to może spokojnie się na ten remont przedpokoju uzbiera :twisted:

planujemy likwidację kociego telewizora - niestety ale zaczyna się robić niebezpieczne bo odkąd w końcu po 6 latach udało się zmontować regał na książki to teraz ten koci telewizor stoi na ścieżce do tej półki i wiecie co jest grane - służy jako schodek, co przy wadze kota 8 kilo zaczyna robić się mało ciekawe. Denis, ten od wydzieranek, upodobał sobie teraz skoki na zbiornik z wysokości metra - w dół i w górę, dla zabawy - bardzo jest przy tym dumny z siebie. Dobrze, że na ten pomysł nie wpadł jeszcze Cyryl bo byłoby pozamiatane.W każdym razie zbiornik wykonuje ruchy falowe po tych wstrząsach :roll: Z obawy przed pizgnieciem tego wszystkie w dół klamka zapadła i odwrotu nie ma. Dopóty nie dorobimy sie porządnej szafki pod aqua - ta rozrywka powędruje do piwnicy.
Obrazek

Magija

Post » Czw kwi 26, 2012 8:36 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:na razie zakupiliśmy na tróje super preparat do maskowania kocich odchodów

sorry, ale czytam i czytam i nie rozumiem. Czemu na tróję? do maskowania kocich odchodów? czy smrodu tych kupek? i jak to na trampkach? wlazłaś do kuwety? :roll: :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 26, 2012 8:39 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:
Magija pisze:na razie zakupiliśmy na tróje super preparat do maskowania kocich odchodów

sorry, ale czytam i czytam i nie rozumiem. Czemu na tróję? do maskowania kocich odchodów? czy smrodu tych kupek? i jak to na trampkach? wlazłaś do kuwety? :roll: :ryk:

tłumaczę:
na tróję żeby taniej było
do maskowania miejsc zaszczanych
nie ja wlazłam ale Cyryl do Maćkowych i był tam uprzejmy naszczać
Obrazek

Magija

Post » Czw kwi 26, 2012 8:43 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:
Georg-inia pisze:

tłumaczę:
na tróję żeby taniej było
do maskowania miejsc zaszczanych
nie ja wlazłam ale Cyryl do Maćkowych i był tam uprzejmy naszczać

ja dalej nie rozumiem :crying: co to jest TRÓJA i czemu robi taniej :?: 8O
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]