Ośrodek KOTERIA. Jesteśmy na wystawie kotów na Bielanach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 14:18 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

666, jakiś odwrócony krzyżyk pod spodem :P

A kotek rzeczywiście śliczny - to kotka?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt kwi 20, 2012 14:27 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Śliczna jest :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt kwi 20, 2012 14:29 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Axa76 pisze:jakiś odwrócony krzyżyk pod spodem :P

Ten odwrócony krzyżyk to symbol kotki właśnie :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt kwi 20, 2012 15:52 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Efcia1 pisze:
Axa76 pisze:jakiś odwrócony krzyżyk pod spodem :P

Ten odwrócony krzyżyk to symbol kotki właśnie :D

Ach, no tak, niby wiem, ale nie połączyłam jednego z drugim :P Tylko na podstawie tego, że trikolorka wywnioskowałam ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon kwi 23, 2012 8:43 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Trikotki są zazwyczaj nieźle pokręcone :mrgreen: A jak jeszcze ma numer 666 to może to być niezła artystka :wink:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 25, 2012 5:42 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Może ktoś z Was widział takiego kota:
Obrazek

Zaginął Kot Eryk

Dla uczciwego znalazcy nagroda!!!

Zaginął 27 marca na Wawrze w okolicy Jeziorowej.Jest czarny, ma białą plamkę pod szyją, żółte oczy, wyskubany brzuszek, około 7 lat, waży około 8kg, wykastrowany, ma chip 967000009180574. Jeśli ktoś znalazł Eryka lub ma jakieś informacje będziemy wdzięczni za kontakt: Tel: 604-077-684; 696-409-908
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro lip 04, 2012 10:09 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Polecamy bardzo film z łapanki. Występuje w nim Efcia1, nasza Koteryjna łapaczka:

http://www.youtube.com/watch?v=xQO2vWJiPmo.

Ciągle brakuje czasu, by podliczyć, mniej więcej, liczbę kotów złapanych przez Ewę. Na pewno jest to kilkaset kotów, nie wiemy tylko ile setek. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro lip 04, 2012 10:27 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

VVu pisze:Polecamy bardzo film z łapanki. Występuje w nim Efcia1, nasza Koteryjna łapaczka:

Ciągle brakuje czasu, by podliczyć, mniej więcej, liczbę kotów złapanych przez Ewę. Na pewno jest to kilkaset kotów, nie wiemy tylko ile setek. :D

Brakuje mi na miau buttona "Lubię to!" :lol:
Będzie więc kciuk :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro lip 04, 2012 11:28 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

joshua_ada pisze:
VVu pisze:Polecamy bardzo film z łapanki. Występuje w nim Efcia1, nasza Koteryjna łapaczka:

Brakuje mi na miau buttona "Lubię to!" :lol:
Będzie więc kciuk :ok:

Dzięki - w imieniu Efci1! :D
Kciuk się przyda dzisiaj - łapanka w takim upale będzie niezłym wyzwaniem.
To dla mnie, bo Ewa przecież łapie codziennie - mam nadzieję, że przeżyła łapanki w tym tygodniu i uda się przeżyć do końca upałów. :wink:
Bo mam nadzieję, że nie będzie tak... ciepło :roll: do września...
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro lip 04, 2012 14:19 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Nie wiem, czy upublicznienie takiego filmowego instruktażu z łapania to dobry pomysł. Mogą z niego skorzystać osoby niekoniecznie mające dobre zamiary wobec kotów.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lip 04, 2012 14:24 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

mziel52 pisze:Nie wiem, czy upublicznienie takiego filmowego instruktażu z łapania to dobry pomysł. Mogą z niego skorzystać osoby niekoniecznie mające dobre zamiary wobec kotów.

Jest w tym pewna racja. Mimo to myślę, że ktoś, komu przeszkadzają koty nie będzie inwestował w klatkę-łapkę za kilkaset złotych.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lip 04, 2012 14:32 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

joshua_ada pisze:
mziel52 pisze:Nie wiem, czy upublicznienie takiego filmowego instruktażu z łapania to dobry pomysł. Mogą z niego skorzystać osoby niekoniecznie mające dobre zamiary wobec kotów.

Jest w tym pewna racja. Mimo to myślę, że ktoś, komu przeszkadzają koty nie będzie inwestował w klatkę-łapkę za kilkaset złotych.

Producent skórek może zainwestować :(
A poza tym można ten sprzęt wypożyczyć pod jakimkolwiek pozorem.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lip 04, 2012 14:59 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

mziel52 - tez kiedyś miałam takie obawy, ale już dawno jest tyle dostępnych informacji i możliwości, że jesli ktoś chce, to do nich dotrze w 5 minut.
Poza tym na skórki można sobie upolować koty z wiatrówki choćby.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lip 04, 2012 15:35 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

Zbrodniarze prędzej koty trują niż łapią. :(

I wykrakałem - Ewa chora. Ale mimo to wciąż łapie (tylko że wcześniej, więc beze mnie)...
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw sie 23, 2012 14:16 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. 1% na sterylki!!!

U koleżanki na klatce schodowej śpi kot. Wygląda na chorego, spuchnięte, zaczerwienione oczy, ogólnie osowiały.
Na parterze podobno mieszka karmicielka, a przez jej mieszkanie i podwórko kamienicy przewija się ok. 30 kotów, może więcej.
Ten chory prawdopodobnie pochodzi z tego stada, ale od wczoraj przeniósł się na ostatnie piętro.
Moje pytanie brzmi - czy można go zawieźć do koterii na sterylizację/kastrację i ew. podleczenie? Nie wiem czy kot tam jeszcze jest, dlatego nie dzwoniłam do samej koterii, żeby nie zawracać głowy. Jeśli nie do koterii, to gdzie? Wiem, że na Paluch, ale stamtąd trudno będzie mu wyjść.
Może tu ktoś mi coś podpowie. :roll:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]