Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 8:57 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Aniela, a czy ja piszę, że to etyczne? 8O No błagam.

Zapytałam co Ginvet robi z kotami, skoro nie wysyła ich na Paluch. Znasz odopowiedź?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt kwi 20, 2012 9:02 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

usuwam wpis skoro troluję
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2012 9:11 przez AnielkaG, łącznie edytowano 2 razy
AnielkaG

Post » Pt kwi 20, 2012 9:08 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

AnielkaG pisze:Jana, nie będę z Tobą dyskutować na temat tego czy etycznie jest wysyłać koty do schronu. Ja uważam że lepiej je od razu usypiać. Jeśli masz inne zdanie zapraszam na Paluch, do obejrzenia jak koty umierają w schronie. I wtedy podyskutujemy.
(...)

To bardzo pięknie, że masz swoje poglądy, ale to jest roboczy wątek, założony w konkretnej sprawie - trollujesz tutaj.

A merytorycznie - skoro zamiast wysyłać koty do schroniska, to "lepiej od razu je usypiać", to logiczny z tego wniosek jest taki, że te w schronisku tym bardziej powinno się usypiać. Może załóż wątek na ten temat.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt kwi 20, 2012 9:08 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Wydaje mi się, że to ta sama kotka. Jeżeli reaguje lekką agresją na zmianę z byciem miziastą - to tak.
Czy mogłabyś podać jej numer na Paluchu? Bo ja jej od jakiegoś czasu szukam domu, będę to robić nadal.

Natomiast w temacie etyczności - usypianie chorych kotów do etycznych nie należy. Nie wiem kto ustala granicę, czy choroba kota jest wystarczająca do uśpienia, czy wymaga po prostu wyleczenia.

Natomiast uprzejmie proszę, jeżeli chcecie rozmawiać o lecznicy, zmienić wątek.
Tutaj łapię koty i sterylizuję. Nie potrzebuję tutaj zamieszania.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt kwi 20, 2012 9:11 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

A co Ginvet zrobiłby z Lenką? Z tego co napisałaś wynika, że zostałaby uśpiona, tak?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt kwi 20, 2012 9:52 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Tajdzi, przepraszam za OT, ale podsumuje tak - uśpienie kota, który:
a) Nie jest ślepym kociakiem
b) Nie wykazuje agresji zagrażającej ludziom lub innym zwierzętom
c) Nie jest chory bez perspektyw na wyleczenie
JEST PRZESTĘPSTWEM. Nie określam czy to źle czy dobrze że tak jest, ale takie jest polskie prawo. Kropka. EOT i jeszcze raz przepraszam.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 20, 2012 10:23 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

tajdzi pisze:Wydaje mi się, że to ta sama kotka. Jeżeli reaguje lekką agresją na zmianę z byciem miziastą - to tak.
Czy mogłabyś podać jej numer na Paluchu? Bo ja jej od jakiegoś czasu szukam domu, będę to robić nadal.

No to za dwa tygodnie potrzeba DT dla niej

Obrazek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt kwi 20, 2012 19:08 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Bury kot okazał się być burą kotką, więc to na pewno nie ten. Poza tym pojechała do domu, znaleźli się chętni na adopcję

kotka ma numer 179/12
AnielkaG

Post » Sob kwi 21, 2012 19:38 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

W lecznicy są dwie oswojone kotki - bura młoda i czarna z białą krawatką. Obie pilnie szukają DT!
Jutro wstawię zdjęcia.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon kwi 23, 2012 9:04 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Bura kocica pojechała do swojej opiekunki - okazało się, że mieszka na ogródkach działkowych i jest pod stałą opieką.
Tymczasem czarna kocica była wczoraj wysterylizowana, więc zastałam lekko obrażonego kota ;)
Ale mam zdjęcia, postaram się wieczorem wstawić - to całkowicie domowa koteczka.

Wypuściłam złapanego pod Mostem kocurka, kocica jeszcze sobie chwilkę posiedzi w klateczce, niech jej się ranka porządnie zagoi.

To kiedy łapiemy? :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon kwi 23, 2012 15:03 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

PILNIE SZUKA DOMKU, lub domku tymczaswoego

ok 2 letnia koteczka, bardzo przyjacielska i miziasta

http://www.youtube.com/watch?v=jte3imLT ... e=youtu.be

zdjęcia wstawię wieczorem.
Prośba o pomoc w szukaniu dla niej domku.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon kwi 23, 2012 15:15 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Na razie b. głodna. :kotek:

To co pisałam postaram się jak najszybciej.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon kwi 23, 2012 15:53 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

ślicznotka :1luvu:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon kwi 23, 2012 15:56 Re: Łapanki MT- łapanki przy moście Grota- pomocników zapras

Mysza pisze:ślicznotka :1luvu:

Kcesz? :) dowiozę ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon kwi 23, 2012 20:57 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]