*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 07, 2012 16:33 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Cześć dziewczyny! Słuchajcie Potrzebuję waszej porady! Jak zwykle.
Znajomi zostawili mi pod opieką kociaka. Zostawili mi klucze do mieszkania i chodze raz dziennie go oporządzać i się z nim trochę pobawić.
Zastanawiam się nad przywiezieniem go do domu, bo muszę jeździć do niego 15km w jedną stronę. Ale!
Maniuś - boję się, że go czymś zarazi (kotek jest szczepiony, ale Stefan tez był jak Mania przywiozłam ze schronu, a mimo to się pochorował).
Po drugie kotek jest nie kastrowany, a ma jakies pół roku może więcej, boję się że mnie zaszcza :mrgreen:
Kotek siedzi juz sam tydzień, ma siedzieć jeszcze jeden.
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Lepiej niech siedzi sam?
Czy lepiej go przywieźć?
Aha i oprócz wizyt u weta nigdy nie był poza domem, nawet na klatkę nie ucieka.
Żarcia mu zostawiam pełną michę, jak przychodze nastepnego dnia to jeszcze ma.
Proszę o porady :)
i pozdrawiam
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob kwi 07, 2012 18:44 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Miss nie mam pojęcia co Ci doradzić. Każda sytuacja ma plusy i minusy. Ja po dzisiejszym sprzątaniu po znaczącym szczochu Kacprze lepiej, żebym nie doradzała :twisted:

Właśnie, Kacper znaczyć zaczął a jeszcze chwilę musimy zaczekać, doszczepić i dopiero ciach ciach. :?

A tak w ogóle to przyszłam życzyć Wam zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego nastroju, pogody ducha oraz serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół.
:D

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Nie kwi 15, 2012 22:54 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Flat coated retriever (w typie) o którym pisałam po 29.X.2011 uciekł ode mnie. Dnia 07.IV.2012 pobiegł za innymi pasami (dosłownie z przed drzwi mojego domu), nie reagował na moje wołanie, następnego dnia t.j. w Wielką Niedzielę widziałam psy do których pobiegł w okolicy mojego domu, już bez niego.
Od tego momentu "ślad po nim zaginął". Do dziś chodziłam, nawoływałam, pytałam ludzi, zostawiałam ulotki, dzwoniłam po schroniskach...
Pies był ogłoszony do adopcji- u mnie niestety nie mógł zostać. Chętni, gdy tylko sugerowałam, że pies młody, może coś zniszczyć, nie odzywali się ponownie. Był trudny, pierwsze dni przepłaciłam sinymi dłońmi, później z jego nawykiem do "kłapania paszczą" stety/ lub niestety "ostro walczyłam"... Potrafił wiele zniszczyć, wyrwać kontakty z ściany, przegryźć kable itd. .. a jednak był psem, któremu "coś" obiecałam i ZAWIODŁAM.
Nie wierzę, że go znajdę, za dużo godzin chodziłam, nawoływałam, lada dzień stąd muszę się wyprowadzić i tak czekam za długo...
Także żegnam, symbolicznie psa z którym spędziłam całą zimę (straciłam nadzieje, bo nikt go tu nie widział(już nie wiem kogo pytać)/ "kamień w wodę") i to miejsce, bo ja już nie będę się zaliczać do "miłośników zwierząt". Zajrzę może po poradę, mam jeszcze dwa koty, wiedza/ pomoc się przyda i to bardzo. I na tym koniec..
Psy nie uciekają od ludzi, którzy na nie zasługują...
Jakby się błąkał, był bezdomny- przyjmę go znów. Jeśli ma dom, który sam sobie wybrał, nie chcę mu tego odpierać...
Nie przestanę pytać/chodzić (jeździć dalej), przyjeżdżać tu... Ale domu nie chcę mu zabrać- więc w internecie nie będę go szukać.
Tym samym się żegnam. Zawiodłam i nie potrafię udawać, że miał u mnie dom, miał "poczekalnie" tylko tyle...
Jak będę potrzebować Wszej pomocy - napiszę. Dziękuje.
Nie możemy zawodzić istot od nas zależnych. Tak po prostu.
pwpw

Post » Pon kwi 16, 2012 8:28 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

pwpw, myslę, że każdemu zdarzyło się zawieść... a im dłużej jesteś DT, tym trudniej nie popełnić błędu.

Ten pies nie uciekł od Ciebie, on pobiegł za suką, a to instynkt, a nie kara dla Ciebie, bo sobie na niego nie zasłużyłaś 8O .
Byc może, ze ktos go złapał i np trafił do ludzi, ale może też się błąkać.
Mojemu znajomemu uciekła suka w Nowy Rok i szukał jej bardzo długo, nigdzie jej nie było. Wróciła po miesiącu pod blok.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon kwi 16, 2012 19:18 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Cielęcina zwiała :(
viewtopic.php?f=1&t=141132

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon kwi 16, 2012 19:48 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

O shit!!
Gdzies się zaszyła, pogoda gówniana.
Tylko ogłoszenia chyba i u wetów rozwiesić.
Ona na parterze??
Może jedzenie na balkonie wyłożyć :(

Anda

Post » Pon kwi 16, 2012 20:52 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

O cholercia. :(
Już piszę wiadomość do znajomego z Bocianiej. To kociarz, więc nie będzie problemu, żeby się porozglądał.

Może na fb udostępnić?

maueczarne

Post » Wto kwi 17, 2012 20:15 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Anda pisze:O shit!!
Gdzies się zaszyła, pogoda gówniana.
Tylko ogłoszenia chyba i u wetów rozwiesić.
Ona na parterze??
Może jedzenie na balkonie wyłożyć :(

Myślałam, że na parterze, ale nie - 2 piętro.
Dalej nie ma. Szukają rano i wieczorem. Ogłoszenia zawieszone.
No trzeba cierpliwym być. I szukać...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro kwi 18, 2012 9:33 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Dopiero doczytałam...
Maueczarne, z tym FB to dobry pomysł :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro kwi 18, 2012 9:44 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Ja udostępniłam już na fb wiadomość kwiatkowej. Znajomi, którzy mieszkają obok obiecali się rozglądać. Resztę napisałam w tamtym wątku.

maueczarne

Post » Czw kwi 19, 2012 18:58 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Tutaj jeszcze nie pokazywałam, więc Wam pokażę. Mówiłam, że zrobię i zrobiłam. Oczywiście z pomocą mojego taty, bo niektórych rzeczy sama wolałam nie robić, żeby nie popsuć. Wyszło tak jak chciałam, czyli dużo do drapania, miejsce do leżenia lub na łóżeczko i jedna półeczka wyżej. W wolnej chwili przykręcę ze 2 zabawki na sznurkach, żeby miała co zaczepiać. Może być?

Obrazek

maueczarne

Post » Pt kwi 20, 2012 7:54 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Jakbyś jeszcze kilka książek położyła to byłoby super 8) :ok:
Zapraszam lubelskie Koty Czytające do konkursu (linka w moim podpisie).
Na razie nasz region reprezentuje tylko Jaś z gazetą. Kto następny?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt kwi 20, 2012 8:24 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Mam wrażenie, ze te pozostałe zdjęcia sa jakieś amerykańskie. Jasio szans nie ma z działem sportowym w Wyborczej, więc może Klarcię albo któregoś inteligenta od Ciebie Pixie. Wacław już nie czyta, bo chyba mu nieco wzrok siadł :D

Anda

Post » Pt kwi 20, 2012 9:02 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Jasio jak najbardziej MA szansę :ok:
Wszystko zależy od głosowania, które rozpocznie się 23 kwietnia :idea:

Szkoda, że Wacławowi wzrok się spsuł :(
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt kwi 20, 2012 9:10 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

i słuch :?
I w ogóle posunął się :| Cięzko mu się wyginać do dokładnego mycia nadogonia - podogonie daje radę :) Widać łatwiej mu się schylić do przodu niż wygiąć ku tyłowi.
Ale jeszcze potrafi Jasia pogonić więc sobie myślę, że dziadeczek jest z tych długowiecznych :ok:

Anda

[poprzednia][następna]