MANIEK (FIV+) nareszcie w DS u zaneta22 w W-wie! :) :) :) :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 19, 2012 14:07 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

:ryk: :ryk: :ryk:
I to ma kota na tych przyssawkach utrzymać 8O :lol:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw kwi 19, 2012 14:14 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Maniuś jakby spojrzał to by odpadło! :)

zaneta22

Od: Pt kwi 13, 2012 14:54

Post » Czw kwi 19, 2012 14:24 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

zaneta22 pisze:Maniuś jakby spojrzał to by odpadło! :)

:ryk:
Obrazek

bulba

Post » Czw kwi 19, 2012 14:57 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

zaneta22 pisze:http://kotkaluna.blogspot.com/2011/06/siedzisko-dla-kota.html

świetne na słoneczne dni! Tylko musiałabym przyspawać do okna. :ryk: wyobrażacie sobie Maniusia jak na to sadza swoje arystokratyczne 4 litery? :ryk: Spadłby razem z parapetem. :)

nie no, moze takiego Teosia to by utrzymalo, ale Manka -watpie. U Justy sa takie 2 piekne kocie panny, czarniusienkie od noska po ogonek, obie razem waza tyle co jeden Maniek :D wiec jedna taka kicie to by moze utrzymalo.

Zaneta, nie zachecaj go do psocenia, bo jemu 2 razy nie trzeba powtarzac :D Poczekaj, jak zacznie psocic u ciebie, rozwalac co popadnie :D

Ale na powaznie: wszelkie szklane, porcelanowe, krysztalowe itp rzeczy, cenne, ktorych nie chcesz stracic - schowaj do piwnicy.

Kwiaty: poszukaj w necie, ktore sa szkodliwe dla kota i jesli takie masz to lepiej sie z nimi pozegnaj, bo Manka ciekawosc nie zna granic. On jak dziecko, pakuje sie w klopoty nie majac swiadomosci, ze cos mu moze grozic. Z reszta przy nim lepiej zadnego kwiatka nie miec, bo pewnie albo je obgryzie, albo pozrzuca.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw kwi 19, 2012 14:59 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

bulba pisze::ryk: :ryk: :ryk:
I to ma kota na tych przyssawkach utrzymać 8O :lol:

malenkiego kociaczka pewnie utrzyma, albo kota o drobnej budowie niczym Prima od Justyny.

Kociara82

Post » Czw kwi 19, 2012 14:59 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

bulba pisze:
zaneta22 pisze:Maniuś jakby spojrzał to by odpadło! :)

:ryk:

:mrgreen: :mrgreen: no, wszystko mozliwe :D

Kociara82

Post » Czw kwi 19, 2012 15:10 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

zaneta22 pisze:Przeczytałam właśnie cały wątek Maniusia strona po stronie. Trochę to trwało. :)

Oj nachorował się bidulek w swoim życiu. :(

oj tak, niestety, zycie go nie rozpieszczalo. A on mimo wszystko taki ufny w stosunku do ludzi, taki miziak jest, lubi pogadac z ludziem.

zaneta22 pisze:Ale jak patrzę na zdjęcia z 1 wątku i na te ostatnie z 2 to wygląda jakby drugiego kota zjadł. :) Bardzo się cieszę, że dobrze się czuje. :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: no, on wogole jest duzy, masywny no i do tego przytylo mu sie ladnie na Justy wikcie :D Ale jak inaczej, skoro on najbardziej kocha JESC :D
zaneta22 pisze:Pieszczochu Ty mi powiedz jakie Ty mięso lubisz : kurczak, indyk, wołowina? No i powiedz Maniuś jak się czujesz? Zdenerwowany? Justyna, Ty to musisz jak na szpilkach siedzieć, co? :)

kurczak, kurczak, kurczak, kurczak, kurczak.... 100x kurczak :D
Czy zdenerwowany? On pewnie wszystko olewa, ale jutro nie bedzie chcial do transporterka wejsc, bunt bedzie i foch :D Juscie nie bedzie sie mial kto pod nogami paletac, jak bedzie szykowala papu dla swojej gromadki :D

zaneta22 pisze:A tak w ogóle, to zobacz Maniuś cóżeś narobił? :) Teraz to się ciągle zastanawiam : ''A ciekawe co tam dziewczyny na forum piszą?'' Nie miałam wcześniej pojęcia, że istnieją tak Duże o tak dobrych serduszkach, i będziemy Wam, a szczególnie Justynie&Zwierzakom pomagać, co Ty na to Maniuś? :P
ja tez jestem Juscie wdzieczna, ze go przygarnela i tak sie nim zajela swietnie, choc dal popalic jej nie jeden raz :D Na najwiekszych szpilach to ona bedzie jutro jak chlopaki pojada.

Dogadalyscie sie juz, skad masz Manka odebrac i o ktorej?

Napisz mi potem smsa, jak juz bedziecie w domu, bez wzgledu na godzine. Ja chyba oka nie zmruze cala noc w piatek, a w sobote musze wstac bardzo wczesnie bo na 7 rano musze jechac na msze za sp.Dziadka...
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 15:30 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Czw kwi 19, 2012 15:18 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Miałam tulipany i kaktusa, ale oddałam swojej babci, bo tulipany trujące a kaktus to samo przez się rozumie.

Ale kupiłam mu trawę dla kotów - zapomniałam Ci Kasiu pokazać :) http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... rawa/30522

Już wzeszła. Za 3 dni będzie mógł podgryzać.

A wszystkie szkła, buteleczki i tłukące rzeczy schowałam do szafy. Nawet wiklinową roletę z okna zdjęłam tymczasowo. Powoli zacznę wprowadzać takie rzeczy później.

A Maniuś gryzie kable? Bo zastanawiałam się nad osłonami na kable.

Co do kwiatków, to moja mama ma tylko paprotki w domu. Jedyne w pełni bezpieczne, a i jak rozwalą to nie szkoda.

zaneta22

Post » Czw kwi 19, 2012 15:24 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Tak, tak. Już wiemy gdzie i o której. Jutro Julia zadzwoni do mnie i się umówimy gdzie się spotkamy, żeby razem dojechać.

Napiszę :) Ja to chyba nie zasnę, tylko będę całą noc się w niego wpatrywać, czy aby wszystko w porządku. :*

Czego mogę się spodziewać po ''głupim Jasiu''? Co może mnie zaniepokoić?

zaneta22

Post » Czw kwi 19, 2012 15:33 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

najlepiej zadzwon do justy wieczorem i z nia o tym pogadaj, bo moze nie miec czasu wejsc na forum.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, ze tylko bedzie ospaly, ze nic sie nie bedzie powaznego dziac.

Kociara82

Post » Czw kwi 19, 2012 16:28 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

z tego co czytam to niezły wypas Maniuśka czeka w nowym domku :ryk:
a to trawka,przysmaki,pełny osprzęt doopci itepe itede :piwa: :piwa: :piwa:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw kwi 19, 2012 16:43 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Ok, dzwoniłam do Veta, grzebałam w necie i tyle wiem, może się też Julii przydać:

Po Goopim Jasiu kot potrzebuje przede wszystkim spokoju. Należy umieścić go w cichym, ciepłym (możliwość wychłodzenia się) i bezpiecznym miejscu. Najlepiej sprawdza się miękkie i czyste posłanie postawione na podłodze, gdyż z takiego kot z pewnością nie spadnie. Może być np. transporter z kocem w środku. Przydatne będą jednorazowe papierowe ręczniki ponieważ pupil może nie zdążyć do kuwety, obficie się ślinić lub zwymiotować. Dla większego komfortu należy zadbać, aby w tak przygotowanym pomieszczeniu przyciemnić światło (kot ma rozszerzone źrenice, więc zbyt jaskrawe oświetlenie może go razić).

Karmienie przed upływem około 12 godzin od podania leku i tak nie ma sensu, gdyż kończy się zazwyczaj wymiotami.
Kot powinien mieć zapewniony stały dostęp do świeżej wody. Należy postawić miseczkę niedaleko od posłania, aby w każdej chwili mógł się do niej dostać.

Należy jak najszybciej skontaktować się z lekarzem, jeśli zauważymy:
utrzymujące się częste wymioty,
problemy z oddychaniem, duszność,
brak oddawania moczu po upływie doby,
utrzymujący brak apetytu i pragnienia powyżej 12 godzin od podania leku,
bladość błon śluzowych,
podwyższona temperatura,
drgawki,
niechęć do poruszania się po 24 godzinach,
Po 2 - 3 dniach można zabrać do Veta na kontrolę.

Jak już będzie miał apetyt, a Maniek będzie miał na pewno to zacząć od podawania przetworzonego jedzenia ulubionego, albo gotowanego mięsa w małych kawałkach.

zaneta22

Post » Czw kwi 19, 2012 17:27 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

tylko ze czasem taki brak apetytu przez kilka dni nie koniecznie musi byc spowodwany podaniem "goopiego Jasia". Stres zwiazany z przeprowadzka i nowym miejcem (nowi ludzie, nowe zapachy, wszystko obce, nowe, obce dzwieki) tez moze sie do tego przyczynic. Niemniej jednak na pewno nie nalezy nawet najdrobniejszych objawow bagatelizowac.

Jedno jesty pewne: jak bedzie chcial jesc, a mu bedziesz odmawiac lub podawac malymi porcjami to bedzie sie zloscil, bedziesz musiala uzbroic sie w wielka cierpliwosc

Kociara82

Post » Czw kwi 19, 2012 17:32 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

A ja dzisiaj nie wytrzymałam i kilka drobiazgów dla Maniusia kupiłam :mrgreen: Mam nadzieję, że się spodobają :ok:
Żanetko, jak już dotrzecie do domu, napisz chociaż słówko, proszę. Bo my tu wszyscy na zawał zejdziemy :oops: Pozdrowionka i buziaki dla Wszystkich :1luvu: Chłopaki, szczęśliwej i spokojnej podróży :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 17:36 przez bulba, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

bulba

Post » Czw kwi 19, 2012 17:33 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Bedzie dobrze, damy rade :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

[poprzednia][następna]