WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 0:01 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Marzenia11 pisze:Odświeżam :wink: niedługo minie nam roczek wspólnego mieszkania :wink:

Marzenko, jak dobrze, że otworzyłaś wątek :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie kwi 15, 2012 21:21 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

MIkunia czuje się dobrze. Ciągle nie byłysmy na kontrolnej wizycie u weta, ale mam nadzieję, ze jest ok. Zdarzają się słabsze dni, gdy kicha, albo sie ślini i zapaszek z pyszczka jest intensywniejszy, ale to mija więc organizm jakos sobie radzi. Nie daję Mice żadnych wspomagaczy - najwazniejsze ma, czyli poczucie bezpieczeństwa, stabilizacji, swoje stado, Milenkę, z ktorą rywalizuje i na siebie wzajemnie polują, w miarę przyzwoite jedzenie.

Ostatnio Milenka, po raz pierwszy od chyba dwóch lat, przychodzi do mnie do łózka nad ranem na głaskanie, czyli tak jak robiła gdy były tylko we dwie, razem z DeeDee. I się zaczyna spektakl - Mika sobie leży tradycyjnie na mnie, milenka przy łózku, patrzy, więc ją wołam, ona patrzy i patrzy, w końcu wskakuje, więc Mika zeskakuje. Milenka sie układa koło mnie, mrrruuuuczy, Mika siada przy łózku - wołam i wołam, ona nic, wpatrzona w Milenkę twardo, bez ruchu - Milenka schodzi, Mika wskakuje z ogonem w gorze i zakręconym czubkiem. I tak w kółko. :wink:

kochane zazdrosnice :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 15, 2012 21:23 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Marzenia11 pisze:Odświeżam :wink: niedługo minie nam roczek wspólnego mieszkania :wink:

Jakiegoś torta jej szykujesz? ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 15, 2012 21:24 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Gibutkowa pisze:

Jakiegoś torta jej szykujesz? ;)

okaże się :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto kwi 17, 2012 23:40 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

łajza.
Chciałam zrobić jakieś aktualne foty mimo że Mikunia ciągle piękna a i o linię dba nalezycie i nic się w tym względzie nie zmieniło :mrgreen:
zwiewała jak od najgorszego wroga.
Już chciałam zagrozić brakiem kolacji, śniadanka i kolejnej kolacji ale udało mi się dziewczę złapać w przelocie :mrgreen: - fotki niedługo wstawię.

Marzenia11

Post » Wto kwi 17, 2012 23:55 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Czekamy :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro kwi 18, 2012 7:37 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

to już rok minął 8O
matko jak szybko to zleciało,
za kolejne lata w szczęściu i zdrowiu Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro kwi 18, 2012 8:37 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Rok minie jakoś w polowie maja ale już się szykujemy do obchodów :mrgreen:

Marzenia11

Post » Czw kwi 19, 2012 8:32 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Mika w szoku. Jej główna rywalka - Milenka (primo voto Mała :mrgreen: ) wróciła i dziwnie pachnie i jeszcze w czymś do kota niepodobnym chodzi. Mika najpierw się przestraszyła i siedziała ze dwie godziny na parapecie z oczami wielkimi jak złotówki, a całą noc próbuje obwąchać i rozpoznać kto to zacz w tym zielonym kolorze pomyka. I tak jest lepiej, bo kotunia dała mi się pogłaskać, ale początkowo było niefajnie.
Mika nawet próbuje - starym dobrym zwyczajem - zapolować na Milenkę, ale ona to kompletnie ignoruje więc Mika też tym jest zszokowana.

Marzenia11

Post » Czw kwi 19, 2012 10:53 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Ja sie zdjęć domagam dla odświeżenia w pamięci kocich portretów z imienia :!:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw kwi 19, 2012 10:55 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

EdytaB_a pisze:Ja sie zdjęć domagam dla odświeżenia w pamięci kocich portretów z imienia :!:

no będą, bedą, może nawet dziś :mrgreen:

Marzenia11

Post » Czw kwi 19, 2012 20:42 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

ja też czekam :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw kwi 19, 2012 22:32 Re: WAW-Mikunia.rozbestwiona mrucząca baryłeczka ma dom u mn

Obrazek
Zobaczcie jakie mam piekne pazurki :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Czw kwi 19, 2012 22:36 Re: WAW-Mikunia. mrucząca baryłeczka ma dom u mnie:)foty s.7

Raptem dwa pazurki zobaczyłam :roll:
Pięknie Mikunia wygląda :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw kwi 19, 2012 22:38 Re: WAW-Mikunia. mrucząca baryłeczka ma dom u mnie:)foty s.7

Bianka 4 pisze:Raptem dwa pazurki zobaczyłam :roll:
Pięknie Mikunia wygląda :1luvu:

bo właśnie o TE DWA chodziło :mrgreen:
ma je zawsze " w pogotowiu" :mrgreen:

Marzenia11

[poprzednia][następna]