Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AniHili pisze:Zgłoszenie kandydata na kwiecień.
Koty z Huty Warszawa - na terenie huty jest masa kotów, dziewczyny z miau zabrały się za sterylki w trybie pilnym. Leczenie kotów pokrywają jednak z własnej kieszeni, ostatnio trafiło się czyszczenie oczodołu u kotki. Biorąc pod uwagę skalę tego przedsięwzięcia (to nie są pojedyńcze koty, a znacznie więcej) i to, jak sprawnie to wszystko przebiega, wnioskuję, żeby wspomóc tę akcję choć trochę.
A oto link: viewtopic.php?f=1&t=135069&hilit=huta
Petka pisze:To i ja zgłoszę kandydatkę: Justa&zwierzakityskie-mruczki pisze:O Justynie
Koty są jej częścią życia w 99%. Pozostały 1% to życie prywatne. Pomoc zwierzętom niesie od 15 lat, a wszystko zaczęło się od znajomości ze starszą miłośniczką zwierząt. To właśnie dzięki niej pokochała futrzaki, poznała wszelkie tajemnice i sekrety czworonogów, ale przede wszystkim zawdzięcza jej uwrażliwienie i empatię. Pani Justyna większą część dnia spędza ze swoimi podopiecznymi, a nie licząc zwierzaków- mieszka sama. Do jej sporej gromadki zaliczają się: rezydenci, tymczasiki oraz oczywiście wszelkie bezdomniaczki, parkowe gołębie. Na tymczasy i rezydentów wydaje całe swoje dochody, pomoc uzyskuje również z bazarków, dogomanii i od osób prywatnych (w tym wirtualnych opiekunów). Koty ratuje z najróżniejszych sytuacji. Są biedy z ulic, bywały i ze schronisk, z pseudoprzytulisk czy po prostu spod okien czy klatki, gdzie porzucone na pastwę losu odnajduje Justyna. Każdy kot/pies/gryzoń/inny jest na dzień dobry odpchlony, odrobaczony i kastrowany/sterylizowany na dniach i w razie potrzeby leczony.
Wątek ogólny
viewtopic.php?f=1&t=139561
Pozostałe wątki
viewtopic.php?f=1&t=129488
viewtopic.php?f=1&t=120910
Edit:
dodałam jeszcze wątki poszczególnych bied u Justy, które w wątku ogólnym chyba nie są aż tak widoczne
psiama pisze:OK, widuję te ogłoszeniadzieki AYO
Czy poniższe zgłoszenie wystarczy ?
Zatem zgłaszam w tym miesiącu jednego kota do płatnego pakietu ogłoszeń (kandydata wskażą dziewczyny wiodące prym w pomocy). Kot należy do Pani Ewy z Chorzowa. Kotów jeszcze niedawno było 70 sztuk, domy dla dorosłych kotów znajdują się jak wiadomo bardzo słabo, potrzebne są tam zatem ogłoszenia z wyróżnieniami.
Wąt kotów Pani Ewy -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=136880
Link do watku również w banerze w moim podpisie.
psiama pisze:O matko, ja sobie tego konia w domu pooglądam, bo zerknełam na jeden z odcinków i odpadłam
Użytkownicy przeglądający ten dział: squid i 183 gości