Stara Szafa i Mała Sowa cz.7; Loki i Caillou; foty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 18:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

Jesteśmy!
Zdjęcia obejrzelim w starym i nowym wątku :D

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro kwi 18, 2012 18:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

Obejrzałam - zdjęcia kotków śliczne. Mam pytanie gdzie można kupić taką siatkę na okno.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro kwi 18, 2012 18:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

jasia0245 pisze:Obejrzałam - zdjęcia kotków śliczne. Mam pytanie gdzie można kupić taką siatkę na okno.

Nie wiem, z jakiego miasta jesteś ale może spójrz do tego wątku - tam jest sporo porad i miejsc, gdzie można kupić siatki:
viewtopic.php?f=1&t=348

jozefina1970

Post » Śro kwi 18, 2012 18:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

jasiu to jest siatka trixie, kupiona albo w zooplusie, albo w krakvecie
chyba w tym pierwszym
ale jeśli twoje panienki lubią gryźć różne rzeczy, to nie polecam, siatka jest bardzo wytrzymała na naprężenia, ale nie oparła się zębom Caillou
wiem, że ludzie montują siatki rybackie, do kupienia w internecie
jest taki wątek o zabezpieczeniach okien
viewtopic.php?f=1&t=348&p=8766159#p8766159
są podane namiary na firmy montujące siatki, jak i sprzedające - do samodzielnego montażu
poszperaj na stronach tego wątku - jest tam dużo zdjęć, pomysłów i informacji
a na przykład Conchita ma takie specjalnie wzmacniane moskitiery; podawała nawet namiar na firmę je montującą

o widzę, że Józia już podała link do wątku

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro kwi 18, 2012 18:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

Witam się i potwierdzam - koty widziałam. Nie wymiziałam, bo zajęcia miały. A to Zdzisia atakowała Lokiego - kobietka z charakterem z niej, a to wspinała się na najwyższe szafki (fota będzie?) :lol:
Grubaski nie są. Zdzisław jest eleganckim panem kotem na długich nogach, a Zdzisia słodką panienką o wyrazie pycholka jak u kociaka. Pozytywka je głodzi. Albo ja przekarmiam Bronia. :lol: Tak wynika z porównania :mrgreen:

Taką rybacką my mamy na balkonie. Nie narzekam, choć i Bronek jej jakoś specjalnie nie testuje.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Śro kwi 18, 2012 18:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

czołem wszystkim!

fiszko, uśmiałam się - tych kotów NIE DA SIĘ głodzić
bo zeżrą człowieka nocą :twisted:

zdjęcie z najwyższej szafki będzie jutro, bo w domu nadal nie mam kompa, a piszę na steampunkowym laptoku na korbkę :roll:

babajago dzięki, że zwróciłaś moją uwagę na paluszki pianisty u Lokiego
sama się zdziwiłam 8O
on się tymi tylnymi łapkami trzyma framugi, więc ładnie je wyeksponował

pozytywka

Post » Śro kwi 18, 2012 18:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

Mieszkam w Stargardzie, na 2-gim piętrze bardzo bym chciała sobie kupić taką siatkę z żyłki białej. Moje koteczki są bardzo spokojne na pewno by jej nie gryzły. Ja nieraz jak jest cieplej otwieram okno balkonowe i one się wietrzą, ale wtedy cały czas patrzę na nie czy która się nie wychyla. One są bardzo grzeczne i posłuszne, na dole po zewnętrznej stronie mam umocowane doniczki z kwiatkami. Jest to w pewnym stopniu zabezpieczenie ale wolałabym aby była zamontowana taka siatka, kotunie mogłyby wszystko widzieć, one lubią bardzo obserwować ptaszki, ludzi przechodzących czy pieski. Zapoznam się bliżej z tymi linkami, dziękuję bardzo za podanie ich. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro kwi 18, 2012 19:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

jasia0245 pisze:ale wtedy cały czas patrzę na nie czy która się nie wychyla. One są bardzo grzeczne i posłuszne

Jasia, ja nie neguję tego, ze one są grzeczne i posłuszne ale to nie o to chodzi - zawsze jest ryzyko, że przeleci coś, co je szczególnie zaintryguje a Ty możesz nie zdążyć zareagować - i nieszczęście gotowe. Nie to, żebym Cię straszyła ale wiesz - ze zwierzakiem jak z dzieckiem - nigdy nie wiesz, co do głowy strzeli :roll:
Lecę obejrzeć bliżej paluszki Lokiego :lol:

jozefina1970

Post » Śro kwi 18, 2012 19:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

też się witam.

Sowa jest coraz bardziej sowia :mrgreen: i jaka z niej piękna krewetka!
Loki zaś jest dostojny i ogólnie podłużny :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 18, 2012 19:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

jozefina1970 pisze:
jasia0245 pisze:ale wtedy cały czas patrzę na nie czy która się nie wychyla. One są bardzo grzeczne i posłuszne

Jasia, ja nie neguję tego, ze one są grzeczne i posłuszne ale to nie o to chodzi - zawsze jest ryzyko, że przeleci coś, co je szczególnie zaintryguje a Ty możesz nie zdążyć zareagować - i nieszczęście gotowe. Nie to, żebym Cię straszyła ale wiesz - ze zwierzakiem jak z dzieckiem - nigdy nie wiesz, co do głowy strzeli :roll:

Masz rację, więc już dłuższy czas sobie czytam o tych zabezpieczeniach. W naszym bloku sąsiadka na 5 pietrze mieszka i otwiera okno a 2 koty wychodzą na parapet. Ona się nie boi, dziwię się jej ja bym tak kotkom nie pozwoliła. Mówi, że kotki widzą tę przestrzeń i cały czas wychodzą na ten parapet, że nie spadną.
Obrazek

jasia0245

Post » Śro kwi 18, 2012 19:38 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

jasia0245 pisze:
jozefina1970 pisze:

Masz rację, więc już dłuższy czas sobie czytam o tych zabezpieczeniach. W naszym bloku sąsiadka na 5 pietrze mieszka i otwiera okno a 2 koty wychodzą na parapet. Ona się nie boi, dziwię się jej ja bym tak kotkom nie pozwoliła. Mówi, że kotki widzą tę przestrzeń i cały czas wychodzą na ten parapet, że nie spadną.

:strach:
Wystarczy chwila nieuwagi,mucha ,ptaszek itp.wszystko jest do czasu a koty niestety nie zawsze spadaja na 4 łapy.
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw kwi 19, 2012 7:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 19, 2012 8:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

Ucieczka z Alcatraz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I co, przeciśniesz się?

Obrazek

pozytywka

Post » Czw kwi 19, 2012 8:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. 7 - nie do w

no, ale serce mi stanęło, jak zobaczyłam, że ta wariatka wcisnęła się w tę szparę i gdyby nie to, że nie miałaby jak zeskoczyć na drugą stronę, to by usiłowała tamtędy wyjść :strach:

pozytywka

[poprzednia][następna]