Mru
Moderator: Estraven
Nelly pisze:Kociama pisze:
Piękny jest taki jasny rudy ,węcz nawet biszkoptowy tak?
On ma taką niepowtarzalną barwę futerka, ani rudy ani biszkoptowy chybaPod spodem futerko ma białe więc ten kolor jest taki niezwykły chyba dlatego też. Na fotach tego nie widać chyba niestety, naprawdę ciekawy kolor.
Ale najsłodsze było, o czym już pisałam w wątku Szczecińskim, jak Avian jak biegła truchcikiem do oceny z Rudym zapakowanym w swoje schowankoI wracał do klatki też zapakowany w swoje schowanko, Steward podawał schowanko
Taki kot na specjalnych prawach
A w klatce ze schowanka patrzyły duże piękne oczy na człowieka
. A ta prezentacja kotka? Nie rozczulajaca? Na tle wyeksponowanych, na maksa rozciągnietych kotów?
To będzie moja ulubiona część wystaw. Wybór w kategorii kota domowego
Avian pisze:[Przy okazji - Kociamko, Nelly - Menda jest rudy srebrzysty, dlatego taki jasny.]
Avian pisze:.... albo na kolanach - moich ...
Marcin hoduje m.in bengale to nic dziwnego, że i z rudym dużym sobie świetnie radziAvian pisze:A ten obcy facet to naprawdę umie prezentować rude koty, szczególnie duże - Rudy miał szczęście, że trafił w takie pewne ręce![]()
a co to za cudo w którym on siedziAvian pisze:Grochu spędził wystawę komfortowo, na stole![]()
Dorota pisze:
ViceRychu?
Mru lekko zaniepokojony
Avian pisze:Dorota pisze:
ViceRychu?
Mru lekko zaniepokojony
Eeee, raczej nie.
Sprawdzałem parę razy, można dać z liścia bezkarnie![]()
Gag
Avian pisze:Tak, młody jest odmianą tzw szynszylek. On jest czarny cieniowany - czyli kolor czarny jest na 1/3 długości włosa, patrząc od czubka. Szynszyla ma kolor na 1/8 długości włosa, czyli mniej koloru, przez to patrząc na całokształt kota szynszylowy jest jaśniejszy od cieniowanego.
Mój się wciąż waha, czy być czarnym, czy niebieskim![]()
Na wystawie były jeszcze brytyjczyki cieniowane (to kolor ns11).
Bywają jeszcze burmille, ale tym razem nie było żadnej na wystawie. Inne szynszylki na naszych wystawach nie bywają.
Czyli - zakochałaś się w brytkach zapewne
Istnieją przynajmniej cieniowaneNelly pisze:A istnieją szyszylowe czy cieniowane MCO? Chyba nie niestety. O! Już mam plan na plan hodowlany
Nelly pisze: Ale był jeszcze ten syberyjski z maluszkami, też w tym stylu. To pewnie był cieniowany![]()
A istnieją szyszylowe czy cieniowane MCO? Chyba nie niestety. O! Już mam plan na plan hodowlany
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Duni, pibon i 604 gości