MANIEK (FIV+) nareszcie w DS u zaneta22 w W-wie! :) :) :) :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 18:17 Re: MANIEK(FIV+) już po strachu,ale poszukiwania DS nadal tr

zaneta22 pisze:Witam wszystkich kociarzy serdecznie! Mam na imie Żaneta. Mieszkam w Warszawie i szukam takiego przyjaciela jak Maniek. Mam juz dwa koty ze schroniska ale mieszkaja poza miastem w domu z ogrodem (jeden z nich ma padaczke, wiec z Vetem jestem za pan brat). Maniek mieszkalby ze mna w kamienicy tuz przy Lazienkach Krolewskich. Leczenie i pomoc Maniusiowi to zaden problem a wdziecznosc milosc i mruczenie do snu to najlepsze podziekowanie. Mialam juz kota o tym imieniu. Mial 14 lat kiedy odszedl za TM. I kiedy zobaczylam Mańka to wiem, ze to przyjaciel dla mnie. Zrobie co w mojej mocy zeby mu pomoc. :)

Witaski Żaneta na forum na sam wpierw :piwa:
No to że tak powiem i ja coś powiem
Czytałam sobie wąteczek Mańka zazwyczaj z doskoku,bo ostatnio tylko z doskoku bywałam,ale po cynku,że dla Mańka jest szansa na dom,uskuteczniłam głębsze czytanie 8)
W pierwszej chwili nie powiem ,zaskoczona byłam,bo zazwyczaj jak wychodzi sprawa leczenia kota ludzie się wycofują,ale po zaczytaniu się zagłębiej w Twoje posty,stwierdziłam,że istnieją jeszcze Ludzie dlaKota :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Żaneta,nawet nie wiesz jak się cieszę,ze Maniuś będzie u CIebie,gęba mi się cieszy jak po głupim jasiu :piwa: :piwa: :piwa:

no to powiedziała co wiedziała :lol:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 18, 2012 18:22 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Była właśnie u mnie Kasia i wpadłam na kilka nowych pomysłów:

na początek pozbieram do kartonu wszystkie rzeczy tłukąco-kuszące, czyli takie, które może Maniuś uznać za świetną zabawkę. :)

Kiedy podać mu następną dawkę Interferonu? Wiem, wałkuję ten temat do bólu, ale martwię się, że podróż może mu zaszkodzić.

Czy lubi ciepłe miejsca, może jak mu troszkę kaloryfer podgrzeję to będzie mu lepiej? Co wy na to?

http://e-sklep.kakadu.pl/produkt-2416/f ... nikiem.htm takie o i do tego :
http://e-sklep.kakadu.pl/produkt-593/sa ... k.20.g.htm
http://e-sklep.kakadu.pl/produkt-592/sa ... k.20.g.htm

a w piątek rano jadę odebrać drapak i tunel szeleszczący dla Naszego Kochasia:*

zaneta22

Od: Pt kwi 13, 2012 14:54

Post » Śro kwi 18, 2012 18:24 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Maniek będzie najbardziej rozpieszczonym kotem na świecie :ok: :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro kwi 18, 2012 18:25 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

phantasmagori pisze:Maniek będzie najbardziej rozpieszczonym kotem na świecie :ok: :D

W to nie wątpię :mrgreen: Ale zasłużył na to c'nie :wink: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 18, 2012 18:26 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

jeszcze dodam,ze jak Kasię masz pod ręką to jeszcze bardziej gamba mi się śmieje :piwa: :piwa: :piwa:
a w kwestii interferonu niestety nie pomogę :(
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro kwi 18, 2012 19:13 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Będzie rozpieszczony i ukochany aż mu się w głowie poprzewraca! I tak ma być! :*:*:* Maniuś

http://www.sklep.veterynaria.pl/?376,im ... 0-kapsulek myślicie, że dobry lek?

zaneta22

Post » Śro kwi 18, 2012 19:17 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

zaneta22 pisze:Będzie rozpieszczony i ukochany aż mu się w głowie poprzewraca! I tak ma być! :*:*:* Maniuś

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Interferon to sie podaje jak jest kryzys, i oby nie nastąpił :!:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro kwi 18, 2012 19:18 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Justa&Zwierzaki pisze:
zaneta22 pisze:Będzie rozpieszczony i ukochany aż mu się w głowie poprzewraca! I tak ma być! :*:*:* Maniuś

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Interferon to sie podaje jak jest kryzys, i oby nie nastąpił :!:

Też to kiedyś brały :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 18, 2012 19:19 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

moje oczęta już mają chcicę na foteczki rozanielonego Maniuśka :oops: :oops: :oops: ale poczekam te hmmm no dobra 3 dni :mrgreen:

ten lek wygląda zachęcająco,ale ja myśle,ze moze sam wet jak do niego z Maniuśką pójdziesz cos na pewno dobierze do jego wyników i ogólnego zdrówencja

już doczytałam Justy posty

Justyś ,ale się trafiło słodyczy c'nie? :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro kwi 18, 2012 19:22 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Myszolandia pisze:moje oczęta już mają chcicę na foteczki rozanielonego Maniuśka :oops: :oops: :oops: ale poczekam te hmmm no dobra 3 dni :mrgreen:

ten lek wygląda zachęcająco,ale ja myśle,ze moze sam wet jak do niego z Maniuśką pójdziesz cos na pewno dobierze do jego wyników i ogólnego zdrówencja

już doczytałam Justy posty

Justyś ,ale się trafiło słodyczy c'nie? :piwa:

No ja też już sie nie mogę doczekać na fotki :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 18, 2012 19:28 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

Czyli chłopaki jadą razem? Z Teosiem już ok?

Właśnie zadzwoniła moja rodzicielka (taka moja Duża :ryk: ) i obiecała, że w sobotę rano będzie w Warszawie to mi przywiezie kozie mleko dla Maniusia. :) Jakbyś Kasiu chciała to zapraszam. :)

Zaopatrzyłam się w zapas baterii do aparatu, więc spodziewajcie się duuuuuuuużoo zdjęć Księciunia! :)

zaneta22

Post » Śro kwi 18, 2012 19:43 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

zaneta22 pisze:Czyli chłopaki jadą razem? Z Teosiem już ok?

Właśnie zadzwoniła moja rodzicielka (taka moja Duża :ryk: ) i obiecała, że w sobotę rano będzie w Warszawie to mi przywiezie kozie mleko dla Maniusia. :) Jakbyś Kasiu chciała to zapraszam. :)

Zaopatrzyłam się w zapas baterii do aparatu, więc spodziewajcie się duuuuuuuużoo zdjęć Księciunia! :)

yyyyyyyy :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
taka Twoja Duża :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro kwi 18, 2012 19:43 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

zaneta22 pisze:Właśnie zadzwoniła moja rodzicielka (taka moja Duża :ryk: ) i obiecała, że w sobotę rano będzie w Warszawie to mi przywiezie kozie mleko dla Maniusia. :) Jakbyś Kasiu chciała to zapraszam. :)

Znaczy się, jakbym chciała mleko, czy jakbym chciała napić się z Maniusiem? :wink: :lol: Jak mówiłam, jak Manieczek będzie gotowy na wizytę, lecę na skrzydłach :1luvu:
Na zdjęcia baaaardzo czekamy :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 18, 2012 19:55 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

phantasmagori pisze:Maniek będzie najbardziej rozpieszczonym kotem na świecie :ok: :D

jemu wlasnie tego trzeba, zeby byl jeden jedyny, najwazniejszy, by wszystko krecilo sie wokol niego, zeby mogl sie poczuc pepkiem swiata :D
Oj, bedzie zakotchwycony :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro kwi 18, 2012 20:04 Re: MANIEK(FIV+)"już za parę dni,za dni parę..."Zamieszka w

bulba pisze:
phantasmagori pisze:Nie wiem kto jest większym szczęściarzem, Maniek ze trafił mu się taki domek, czy domek, że trafił mu się taki Maniek? :D

Obydwoje :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obydwoje, bo domek rodzaju żeńskiego w tym przypadku :wink: :lol:

dokladnie tak :)
Maniek jest kotem specyficznym, nie kazdemu kto wstepnie byl dotad nim zainteresowany pasowal albo jego charakter, albo to ze ma FIV +, albo to, ze nie lubi sie tarmosic, nie jest raczej typem namolnego miziaka, ale namolnego zabawowicza owszem :D

Moze potrwac troche nim sie zaaklimatyzuje, czasem taka aklimatyzacja kota trwa nawet kilka miesiecy, ale jestem pewna, ze w razie czego poradzicie sobie z tym :)

co do pilki z przysmakami :ok: swietna sprawa, bo kot polaczy zabawe z jedzeniem i moze sie oduczy obzerania sie.
Ja tez sie boje o te podroz, a wlasciwie o te pierwsze dni/tygodnie w nowym domu... ale jesli tylko zauwazych choc drobne checi na zabawe-wykorzystuj je natychmiast, to odwroci jego uwage od "problemu" i pomoze nawiazac wiez miedzy wami :) Maniek oprocz tunelu kocha sznurek z rolet, te kuleczki. Gania za tym jak szalony z predkoscia swiatla :ok: Takie niby byle co, a tyle frajdy kot z tego ma :D

Co do Teosia-nie wiadomo... Teraz Teos zlapal kryzys zdrowotny... Najwyzej pojedzie w innym terminie, ale pojedzie na pewno. Tez trafil na taki fajny, cierpliwy domek :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]