Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 11:08 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

To jeszcze coś o domkach w Stalowej Woli.Piękny syberyjczyk mieszkający na parterze wychodzi przez uchylne okno i tym sposobem też wraca do domu.Ponoć jest bardzo łowny, poluje na myszy i ptaki.
Bombaj na pewno już zdrowy, jutro ostatni zastrzyk. Kot się nudzi jak mops, energia go rozpiera. Bardzo lubi psy, z każdym przychodzącym do lecznicy chce się bawić, koty interesują go również.Jest ogromny, waży nieco ponad 5 kg.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 17, 2012 11:20 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Dzisiejsze zdjęcia Bombaja.Jestem zawsze przed południem, koty wtedy dostają jeść, muszą się wybiegać, sprzątam kuwety i klatki, niektóre mają jakieś zabiegi, tak to wygląda. Ponoć po 12-ej kładą się na regałach, w różnych konfiguracjach i śpią.Tego nie mogę uwiecznić, może jutro zostanę dłużej.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto kwi 17, 2012 11:30 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Śliczny kocio ;) :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto kwi 17, 2012 12:31 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj jest cudowny, prawdziwy przystojniak :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto kwi 17, 2012 15:54 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Doszłam do takiego etapu uzależnienia, że wszystkie koty mi się podobają.Najbardziej jednak zwracam uwagę na charakter, na inteligencję.Bombaj pod tym względem nie ma konkurencji.Ja w stosunku do tego kota czuję jakiś szacunek.To nie Czaruś, koci dzieciak, uroczy i słodki, ale dojrzały, mądry kot.Z nim można pogadać, najczęściej konwersuje z wetką. On w lot chwyta, czego od niego chcę. Potrafi chodzić przy nodze, jest posłuszny, wie, że "nie wolno" to właśnie znaczy.Bombaj zrozumiał, że żaden zwierzak mu nie zagraża, nie boi się psów, wręcz przeciwnie, co mnie bardzo dziwi, szczególnie jeżeli chodzi o duże psy. Pamiętam jak się zachowywał, kiedy Dunia była w lecznicy. Ona się strasznie bała kotów, darła się jak opętana, a Bombaj schodził jej z drogi, nawet nie zbliżał się do jej klatki.Jest to jednak kot młody, ma ogromne pokłady energii i chciałby je jakoś wyładować, biega więc za piłką, za wędką, pogoni czasem małolaty, czyli Sarę i Ritę, ale nie krzywdzi ich, wie, że tak nie wolno. To naprawdę duży kot, ale kocha być przytulany, pięknie wtedy mruczy.
Trzeba jednak uważać, bo nie zawsze lubi być głaskany po brzuchu, ponoć koty późno kastrowane tak mają.Nie znosi być czesany, ucieka, a jeśli robię to na siłę, Bombaj pokazuje niezadowolenie.Nie jest to więc bezwolna ciapa, ale normalny, zdrowy kot.

ewar

Post » Wto kwi 17, 2012 20:53 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Dziś przyszedł do lecznicy młodziutki labrador, który bardzo się podekscytował na widok Bombaja. Skakał i piszczał...chciał do niego podejść i najchętniej się z nim potarzać po podłodze. Bombaj w tym całym zamieszaniu syknął na niego, żeby go przywołać do porządku, po czym położył się centralnie przed nim na krześle w poczekalni i patrzył z wyższością ;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto kwi 17, 2012 21:13 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Zuch chłopak :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto kwi 17, 2012 22:44 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Moglaby się zakochac w Bombajku jakas pani z pieskiem i piesek :) a na lecznicy moznaby wywiesic ogloszenie o bombajku, moze ktos taki się skusi na cud kota :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro kwi 18, 2012 11:45 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Zobaczymy, może ktoś da mu dom.
Bombaj dzisiaj dostał ostatni zastrzyk, powtórzony też był test, jest pozytywny.
Bombaj uwielbia psy, z resztą zaraz będą zdjęcia, zobaczycie, komentarz zbyteczny :P Wczoraj byli przedstawiciele jakiejś firmy u wetki, zachwycali się Bombajem, który uczestniczył oczywiście w rozmowach. Pani, która z nimi też była podobała się Rita z kolei najbardziej ze wszystkich kotów.

ewar

Post » Śro kwi 18, 2012 13:02 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Jakość nie zawsze dobra, mój aparat jest zepsuty, ale i tak proszę podziwiać
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro kwi 18, 2012 13:15 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro kwi 18, 2012 13:18 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Cudne
Ja żeby nie fakt, że mam juz dwa koty bym pierwsza w kolejsce stała po niego.
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Śro kwi 18, 2012 13:25 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Potrafię nagrać film, ale nie umiem wrzucić, nie mam jakiegoś programu, a zobaczylibyście i usłyszeli, jak Bombaj gada z wetką.Coś niesamowitego.Dzisiaj jakiś Pan dobre kilkanaście minut bawił się z Bombajem.Ten kot kocha ludzi, wetkę bardzo, a ja chyba człowiekiem nie jestem, bo mnie lubi najmniej :mrgreen: Cóż, do mnie należy trzymanie go przy zastrzyku, przy pobieraniu krwi, czesanie, nic więc dziwnego. No nie, przytula się do mnie i mruczy, ale wetkę lubi bardziej.

ewar

Post » Śro kwi 18, 2012 13:27 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

a czym nagrywasz ten filmik? komórka, cyfrowka?

Karolek(ona)

Post » Śro kwi 18, 2012 13:30 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Komórką.Mam też kamerę w aparacie, ale mój aparat nadaje się już do muzeum techniki, popsuł się, nie ma balansu bieli.Katalina może nagra i wrzuci, ona umie to robić.

ewar

[poprzednia][następna]