S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 14:35 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Mała1, uważaj, ja miałam takie objawy... a potem operacje... ośmiokilową cystę na jajniku... a myślałam, że to od siedzenia przy kompie po nocach...

A tu coś dla estetów i miłośników kotów: http://www.youtube.com/watch?v=vukZvWJ2mqU&feature=player_embedded#!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto kwi 17, 2012 15:50 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

halbina nie strasz.....

a Bamboszkowi próbowałam dawac juz kurczaka

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto kwi 17, 2012 18:26 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

A może np gotowana wątróbka lub rybka? Może coś takiego Bambaryłce przyniose?

Jak mogę jeszcze "prywate" - Sfefka po wizycie u weta, póki co ogólna morfologia w miarę oki, jutro wyniki biochemii i w przyszłym tygodniu badanie kału min na Lambrie.. Dostała próbki karmy Veterinary Diet (mam nadzieje że to nie kryptoreklama;) ) i może jak sie uda na nią ją przerzucić to jej te wymioty miną ... Jestem dobrej myśli ale o kciuki prosimy :)
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Wto kwi 17, 2012 21:14 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Śro kwi 18, 2012 11:07 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

hmm, ja stanowczo nie chce żadnych nowych kocich chorób :|

Gioia-trzymam kciuki
charm-jak u biblioteczniaka?

...a w schronisku.....

maluszki znalazły domy :ok:
oby były zdrowiutkie
Dom tez znalazł nasz Zappa :mrgreen: , bardzo się ciesze, bo to cudny kocio był
nie rozmawiałam z domkiem, będe dzis dzwonić wieczorkiem

No i cięta była nasza bardzo fucząca Baltona
i co się okazało? otóz jest kotką po sterylce, której ktoś tez usuwał zęby
Więc na bank to nie jest raczej dziki kot, biedna, o mały włos nie wylądowała na ulicy wypuszczona jako dzikus. Nie do odgadnięcia są te kocie zachowania
Baltona trafi na kociarnie, jest starsza, pewnie jedynaczka, wyrzucona po zmarłym ,jak bywa najczęściej

Oberon juz jest całkiem zdrów, powinien iść z powrotem na kociarnę, a ja się boję ,że tam stres znów go rozłoży :(
Za to kichac zaczęły, nasz gipsik Gared i tricolorka -ech

Mała1

Post » Śro kwi 18, 2012 16:37 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Mała1 pisze:charm-jak u biblioteczniaka?
w końcu dotarłam do domu po szkoleniu.... :oops:
ten kot sam się prosi o napytanie sobie biedy...
wizyta kontrolna zaliczona, sika tak jak powinien, i zachowuje się tak jak się zachowuje - jak zadzwonił domofon to zdążył dzisiaj podprowadzić mielonego, na szczęście psica (starsza, duża, spokojna sunia, oaza spokoju...) szybko pozbawiła młodego zdobyczy (chyba wie, że młody ma nie jeść, zwykle pozwala mu swobodnie wyjadać ze swojej miski, polować na swoje uszy, spać na sobie itd... ) (duzi też bardzo cierpliwi, młody spokojnie mógłby zostać jednym z bohaterów wątku "największy szkodnik forum", do Kry oczywiście dużo mu brakuje, ale jak słyszę czasem, co on wyprawia... :strach: )
żeby nie było za różowo, to w klatce uszkodził sobie pazurek....
ale poza tym, to nie chcę zapeszać, ale wygląda, że młody wraca do zdrowia :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro kwi 18, 2012 17:56 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

no to za młodego kciuki :ok:

Mała1

Post » Śro kwi 18, 2012 19:41 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

:ok: :ok: :ok:

za chorych i ozdrowieńców, i za domek Zappusia, oby to był TEN Domek :ok: :ok: :ok:
Jutro się melduję z siatami :wink:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Śro kwi 18, 2012 19:45 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

bardzo się cieszę z domu Zappy :D
fajny z niego kot
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro kwi 18, 2012 22:16 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

nie będzie mnie jutro ani w sobotę - praca:( :( :(

Zappa ma domek!!! Super, tak długo w klatce czekał :kotek:
Oberonku super już nie strasz nas więcej i nie kichaj, choruj, nic z tych rzeczy :mrgreen:
Baltona - a jednak, bidulka, taka przerażona aka dzikawa :(
kichający podopieczni - dajcie spokój...

Mała co to za dziwne sprawy zdrowotne się Ciebie imają? A sio, kysz, nic to złego być nie może :wink:
Gioia jak dla mnie prywata jest ok, w taki sposób też poznajemy się i wiemy co kogo martwi bo każdy z nas ma problemy, a na forum czasem warto się tym podzielić bo tyle ile nas jest na forum ktoś może dobrze doradzić i wesprzeć :kotek:
Jesteśmy Niekochane które pomagają i wspierają zwierzęta ale też i siebie nawzajem, kciuki :wink:
Osspdg - czytałam, ciekawy artykuł ale szczerze obecnie bardziej atakuje tego typu przypadłość ludzi niż naszych mniejszych przyjaciół :twisted:

za sterylki :P Dobra wiadomość, mobilizująca
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro kwi 18, 2012 23:21 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Jak prywata to prywata:)
Zapytano mnie i nie wiedziałam - czy urinary podaje się cały czas czy z przerwami?

edit: Bondzio znów zaczyna mieć duszności. Dzwoniłam do weta, dałam furosemid i antybiotyk, bo tak poradzi. Pojedziemy do weta jak Jacek wróci z Krakowa. Chociaż zawsze się boje tych wyjazdów, bo strasznie go stresują. Sama nie wiem co lepiej:(
Powiedzcie, że będzie dobrze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw kwi 19, 2012 12:29 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

wystawiłam indywidualny bazarek dla Lostris , opisałam tam jej historię- zapraszam
viewtopic.php?f=20&t=141238

....a w schronisku....

Baltona sie pozbierała po narkozie-ale nienawidzi mnie teraz ze zdwojoną siłą :wink:
Biedny Gared, rozkłada go na całego :|

Delbana zaczęła już jeść, Bolivia nadal strajkuje

Nadal nie wiem co będzie z Jari-nie umiem rozgryżć tego kota

Mała1

Post » Czw kwi 19, 2012 12:40 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Akcja sterylizacji ruszyła - można ciąć!!!!
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Czw kwi 19, 2012 16:57 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Bardzo się cieszę,że Zappa znalazł dom :D

Mała1 pisze:No i cięta była nasza bardzo fucząca Baltona
i co się okazało? otóz jest kotką po sterylce, której ktoś tez usuwał zęby
Więc na bank to nie jest raczej dziki kot, biedna, o mały włos nie wylądowała na ulicy wypuszczona jako dzikus.
Baltona trafi na kociarnie, jest starsza, pewnie jedynaczka, wyrzucona po zmarłym ,jak bywa najczęściej

Biedna kicia.
Szkoda,że nam nie zdradzi swojej smutnej historii :|

Nareszcie ruszyły sterylki :roll: ,szkoda że teraz,kiedy większość kotek już urodziła pierwsze tegoroczne mioty.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw kwi 19, 2012 17:39 Re: S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego mark

Jaby co to ja zaglądam i wiernie podczytuję, gorzej już z napisaniem, bo często coś zaczynam i ktoś mi do pokoju w pracy wchodzi i wtedy muszę szybko się wychodzić ze strony i oczywiście mi się wszystko kasuje :twisted:

Jeszcze tylko 7 dni roboczych i popołudnia będę miała wolne i więcej czasu na wszystko :D

No i oczywiście okropnie się cieszę, że Zappuś w swoim domku :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]