[Gliwice]DT sisay.Chwilowa przerwa :) Szukam TRANSP do W-wy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 20:17 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora wróciła, Sasanka ma domek :)

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Czw kwi 12, 2012 22:35 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Trochę aktualności.
Sreberka nadal siedzi w klatce, korzysta z kuwetki w której już jest coraz mniej ziemi, a coraz więcej żwirku:) Mruczy przy głaskaniu, myślę że jeszcze dzień-dwa i zrobimy próbę z wypuszczeniem.

9 kwietnia właścicielka odebrała szylkretową kicię, znalezioną na Rymera w Zabrzu.
I tego samego dnia, pół godz później przyjechała do mnie Andzia - wskoczyła koleżance z fundacji na ręce, podczas karmienia osiedlowych kotów.
Wychudzona, wymęczona, ze stadem kleszczy, ale bardzo fajna i kontaktowa kicia.

Dziś zrobiłam alarm, bo kotka źle się poczuła, zaczęła wymiotować i miała niefajną biegunkę.
Wstępne badanie wykluczyło PP, jutro o 10 mam dzwonić po konkretne wyniki.
Myślę, że to jednak te gotowane serduszka, którymi ją wczoraj poczęstowałam ;)

Pozostałe stadko bez zmian: Mała czarna Cynia nie da się dotknąć, choć super się ze mną bawi sznureczkami. Biała już mniej bije, ale nadal jest niepewna - ktoś ją naprawdę niefajnie traktował.

A pani od Dorci dzwoniła, że Dora gryzie i drapie jej 5-letnią córeczkę :roll: a to juz miała być adopcja idealna bez żadnych niespodzianek. Nie wiem co tej Dorze odbija, nigdy nikogo nie ugryzła 8O

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob kwi 14, 2012 21:49 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Fotki nowe :)

Małe czarne czyli Cynia
Obrazek

Nowa Andzia
Obrazek

Znowu Andzia
Obrazek

Sreberka
Obrazek

i skutki mojego dobrego serca i litości nad biednym koteczkiem:
Obrazek

Przez tydzień nie zrobiła żadnego postępu. W klatce było już super, zagadywała, mruczała, miziała się.
Więc wczoraj wieczorem ją wypuściłam, ale kot zniknął i więcej się nie pokazał.
Postanowiłam więc, że wraca do klatki - no i mam. :?
Ręce pół biedy, ale cały tydzień pracy poszedł w pizdu.

sisay

Post » Nie kwi 15, 2012 13:41 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

podziwiałam już na FB "chwalebne (jeszcze nie) blizny"... 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie kwi 15, 2012 14:34 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

A koteczek z powrotem w klatce - wieczorem zaczekałam aż pójdzie na balkon i tam ją capnęłam w koc bez najmniejszego problemu.
Żałuję, ze od razu nie zastosowałam tego pomysłu :roll:
Siedzi sobie spokojnie i mruga do mnie :twisted:

sisay

Post » Nie kwi 15, 2012 14:45 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

a pazurki obcięłaś?... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie kwi 15, 2012 16:14 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Nie, owinęłam w koc i BACH do klatki ;)
Nie ma już potrzeby obcinać pazurków, Sreberka wróci do nauczycielki.

sisay

Post » Nie kwi 15, 2012 21:19 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Sreberka rozkoszna :twisted:
Andzia śliczna :)

Dora gryzie? Może ją dziecina zanadto osacza?

A może są jakieś wieść od Buni? 8)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Wto kwi 17, 2012 20:01 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Są wieści i nawet zdjęcia! :D Wzruszyłam się jak ją zobaczyłam. Taka kochana kicia z niej.

Obrazek

Bunia jest wspaniała, zadomowiła się całkowicie. Do wszystkich domowników wskakuje na kolanka,lubi być głaskana. Wskakuje już na meble, Na oknie ma swoje legowisko, kocyk z poduszką ,gdzie przesiaduje tam, a nocami nawet sypia. Lubi obserwować krzątaninę koszatniczek w klatce, przyzwyczaiła się do piesków.
Najbardziej lubi zabawy z córką, która ją uwielbia.

:1luvu:

Jest jeszcze wzmianka, że Bunia nie chce jeść mięska, tylko suche. Dobrze że nie na odwrót ;)

sisay

Post » Śro kwi 18, 2012 17:01 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Moja śliczna mordeczka :1luvu:
Ja za nią tęsknię :| Dobrze, że jej się podoba w domku :) Na dworze jadła głównie susz, przyzwyczaiła się przez lata dokarmiania, jędza mała ;)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pt kwi 20, 2012 22:42 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Ja też myślę o niej często. Wyjątkowa kotka :)

A u nas mała niespodzianka.
Zapadła już decyzja że Sreberka wraca na swoje stare śmieci. A tymczasem dziś zadzwoniła pani zdecydowana na jej adopcję.
Opowiedziałam wszystko bez ściemniania i pani nadal ją chce. Po weekendzie ma się kontaktować.

Sreberka pojechała dziś do fundacyjnej kociarni, bo musiałam zdemontować klatkę potrzebną na akcję w Platanie. Ale małpiszon ma tyle szczęścia, że aż żal na jednego kota :twisted: dostała kolejną szansę!
Bardzo się z tego cieszę, bo jednak ciężko mi było ze świadomością że nie udało się jej pomóc.

sisay

Post » Czw kwi 26, 2012 15:56 Re: [Gliwice]DT sisay. Dora adoptowana! Powrót Sreberki.

Mała aktualizacja.
Sprawa sreberki nadal w zawieszeniu, kotka jest w kociarni fundacji, pani jakos nie dzwoni.

U mnie od soboty 21.04. jest Dziadzio Dżekuś - kocurek starutki z ul. Dworcowej, gdzie przeżył sobie 15 lat dokarmiany przez ludzi, ale teraz już nie daje rady... ma jakies guzy na wątrobie i ogólnie jest w złym stanie, na szczęście ładnie je, pije i załatwia się.

Biała dostała wyrok - jedzie do "wylęgarni" pod opiekę Oli. Tam sobie będzie mogła w spokoju nienawidzić cały świat :lol:

No i z ostatniej chwili, pilnie:

Potrzebny jest DT dla szylkretowej mamuśki z gromadką trzydniowych maluchów. Jutro mają trafić pod opiekę fundacji. Mamy kanał, wszędzie jakies nowe koty :roll:
Tymczasu szuka też czarna kotka z Zabrza, którą dobry człowiek zgarnął z parkingu, widząc że kotka jest w wysokiej ciąży. Faktycznie, trzeba było ją ciachać na cito. kicia jest na razie w lecznicy.

sisay

Post » Nie kwi 29, 2012 17:08 Re: [Gliwice]DT sisay. Pilnie DT dla 3dniowych kociąt! str.2

Sisay i jak się mają sprawy? Udało się znaleźć jakiś DT dla kotki z młodymi? Masz tam jakieś czarne?

Teba

Od: Wto paź 11, 2005 22:26

Post » Nie kwi 29, 2012 18:25 Re: [Gliwice]DT sisay. Pilnie DT dla 3dniowych kociąt! str.2

Udało się... klatka już czeka w przedpokoju :roll:
Nie mam pojęcia jakie są te kociaki, ile, jaka płeć - nikt ich jeszcze nie widział, a pani u której kotka się okociła na działce ma jakieś 80 lat. Jutro ktoś tam będzie ich szukał, mam wielką nadzieję że chociaż część przeżyła :roll:

W TG u naszej kolezanki są dwa kociaki 4-tygodniowe, ale zaden nie jest czarny, zdaje się że są łaciate.
W środę jadę do Kokotka znów na łapankę, tam są SAME czarne ale już nie takie małe ;)

Z pozostałych newsów: Wczoraj wydałam do domu Denzela, czarnego pieska który był u mnie na DT.
A ponieważ jak wiadomo puste miejsca nie mają prawa bytu, dziś wróciła mi z adopcji Koko.
No i jeszcze jest Dziadzio od zeszłej soboty, 16 letni lub starszy kocur z rakiem wątroby i niewydolnością nerek. Tak więc od jutra mam w domu żłobko-hospicjum :|

Wklejam aktualną listę zwierząt, dla których szukamy tymczasu:
- Biały 8-miesięczny szczeniak na krótkich łapach, przesympatyczny. PILNIE!
- miot pięciu kociąt, za jakieś 3 tygodnie do zabrania
- dwa 4-tygodniowe kociaki również za 3 tyg do zabrania
- Kotka szylkretowa z parodniowymi oseskami
- Szylkretowa kotka wiek ok 2 lat - wymaga oswojenia
- Kocurek "Nosek" wiek ok. 2 lat - wymaga oswojenia
- Czarna kotka znaleziona w Zabrzu po sterylizacji aborcyjnej, miła, śliczna
- Kotka Biała - DT bez innych zwierząt
- Czarny kocurek żyjący na ulicy, wielki pieszczoch
- Biała trikolorka, kotka z trójką 5-tygodniowych maluchów
- 8-letnia suczka która całe życie pilnowała parkingu, dostała eksmisję

sisay

Post » Wto maja 01, 2012 1:58 Re: [Gliwice]DT sisay. Pilnie DT dla 3dniowych kociąt! str.2

sisay pisze:Wklejam aktualną listę zwierząt, dla których szukamy tymczasu:
- Biały 8-miesięczny szczeniak na krótkich łapach, przesympatyczny. PILNIE!
- miot pięciu kociąt, za jakieś 3 tygodnie do zabrania
- dwa 4-tygodniowe kociaki również za 3 tyg do zabrania
- Kotka szylkretowa z parodniowymi oseskami
- Szylkretowa kotka wiek ok 2 lat - wymaga oswojenia
- Kocurek "Nosek" wiek ok. 2 lat - wymaga oswojenia
- Czarna kotka znaleziona w Zabrzu po sterylizacji aborcyjnej, miła, śliczna
- Kotka Biała - DT bez innych zwierząt
- Czarny kocurek żyjący na ulicy, wielki pieszczoch
- Biała trikolorka, kotka z trójką 5-tygodniowych maluchów
- 8-letnia suczka która całe życie pilnowała parkingu, dostała eksmisję

A to feler... westchnął seler...
Obrazek ObrazekObrazek