Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 16:02 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Niestety pojęcia nie mam... :( Wiem tylko, że takie są przepisy...
Na następnym semestrze będę miała choroby zakaźne małych zwierząt, dowiem się i podzielę informacją :)
Obrazek

mala_wet

Od: Nie kwi 01, 2012 10:34

Post » Wto kwi 17, 2012 16:07 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Też tych przepisów nie rozumiem. Dużo chorób, dużo cierpienia powoduje różne "odchylenia" od normalnego zachowania zwierzaka.Człek jak go boli ,jest w szoku tez bywa agresywny. A u zwierzaka od razu wyrok dają że to wścieklizna. Przecież dopiero badanie mózgu daje pewność,ze to to. Więc dlaczego te zwierzęta są męczone? Nie bardziej humanitarnie jest je uśpić i zbadać?A nie przysparzać cierpienia i tak juz umęczonemu ciału.

Jeden z moich tymczasów z godziny na godzinę oszalał.Toczył pianę z pyska, warczał, latał po mieszkaniu drąc ścianę pazurami, trzepał głową. Strasznie to wyglądało bo jeszcze z czasem wycie i skomlenie doszło. A on miał...uszy chore.Tysonek ważył prawie 10 kg.

Wet, nie bierz tego do siebie. Nie twoja wina. Ale taka reakcja jak twoja daje szanse innym zwierzakom które kiedyś będziesz leczyć.Weci też powinni mieć wrażliwość i współczucie.A uwierz nie kazdy je ma.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 17, 2012 18:32 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Jak to dobrze ,że będziemy mieli kolejnego wrażliwego dobrego lek. weterynarii. :1luvu: Znam takich kilku i cenię niestety jak wszędzie są też tacy do których nie chcę już trafić. :| U nas wszystko dobrze maluchy rosną i pełzają nieporadnie a Szyszka leży i karmi to towarzystwo.Rozmawiałam dzisiaj z wetką która je prowadziła i jest dobrej myśli ,teraz ma być już tylko dobrze.
Kotek pingwinek pochowany pod świerkiem już nie cierpi. :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto kwi 17, 2012 18:43 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Dziewczyny jest gdzieś wątek gdzie są ostrzeżenia przed nieodpowiedzialnymi domkami ,gdzie go szukać muszę coś sprawdzić?

horacy 7

Post » Wto kwi 17, 2012 19:18 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że wątek został zamknięty... Zaraz poszukam...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto kwi 17, 2012 20:37 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Basiu, napisz pw do jaaany, ona prowadzi listę. Kto-co jak nie może być na żadnym wątku z powodu ochrony danych osobowych.

edit: zjadłam jedno a
Ostatnio edytowano Śro kwi 18, 2012 19:06 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 17, 2012 20:46 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Alienor pisze:Basiu, napisz pw do jaany, ona prowadzi listę. Kto-co jak nie może być na żadnym wątku z powodu ochrony danych osobowych.

Dzięki jak kobieta się odezwie to napiszę.Bo coś mi ten dom przypomina nieudaną adopcję Zosi i ta sama miejscowość.Telefonował pan od Rydza kot ma się lepiej ,uwielbia dzieci ,boi się hałasu czyli tak jak u mnie.Mam nadzieję ,że wszystko jednak się ułoży.Jest bardzo grzeczny ,załatwia się już tylko do kuwety.Pan ma fotki lecz nie wiem czemu nie dochodzą na mojego maila.

horacy 7

Post » Wto kwi 17, 2012 20:48 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Za Rydza :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro kwi 18, 2012 12:54 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Rydzyk się stara, chłopak...

Żeby już teraz było tylko dobrze :ok:

Mam nadzieję, że z mamcią i maluszkami też wszystko w porządku.
Toż był eksperyment... podawanie surowicy takim tyciuńkim kociastym...

Trwajmy :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro kwi 18, 2012 17:20 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

horacy 7 pisze:Jak to dobrze ,że będziemy mieli kolejnego wrażliwego dobrego lek. weterynarii. :1luvu: Znam takich kilku i cenię niestety jak wszędzie są też tacy do których nie chcę już trafić. :| U nas wszystko dobrze maluchy rosną i pełzają nieporadnie a Szyszka leży i karmi to towarzystwo.Rozmawiałam dzisiaj z wetką która je prowadziła i jest dobrej myśli ,teraz ma być już tylko dobrze.
Kotek pingwinek pochowany pod świerkiem już nie cierpi. :cry:

Oj, Basiu gratulacje, odwaliłaś kawał dobrej roboty z kociakami. Ty i pani dr jesteście matkami tego sukcesu a mój Gizmuś dołożył swoją kropelkę krwi, więc mam nadzieję, że może być ojcem chrzestnym tych maluchów :)
:1luvu:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Śro kwi 18, 2012 18:45 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Gizmuś to też bohater oczywiście i przede wszystkim on i białaski.O imię ciotkę poprosimy bo na razie sa tylko dwa imiona Kleksik i Nutka.Kleksik ma brzydkie oko i zakupiłam mu dzisiaj tobrex po konsultacji z wetką.Jakoś się trzymamy ,chociaż Szyszka jest strasznie chuda i jakoś mało je.Suche dla maluchów zjadła a dla dorosłych nie bardzo jej smakuje ,jak znajdę chwilę to zakupię jej małą paczuszkę.

horacy 7

Post » Śro kwi 18, 2012 18:49 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Które to Nutka, a które Kleksik ? :)

burasek
biało czarny 1
biało czarny 2 (adoptowany)
pingwinek 1
pingwinek 2

edit: no i konkurs na resztę imion dla dzieciaków :mrgreen:
po_prostu_kaska

Post » Śro kwi 18, 2012 19:06 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

po_prostu_kaska pisze:Które to Nutka, a które Kleksik ? :)

burasek
biało czarny 1
pingwinek 1
pingwinek 2

Kasiu biało czarny adoptowany to Nutka bo chyba dziewczynka,drugi biało -czarny z plamką na nosie to Kleksik.I wiecej imion od cioteczek poproszę.

horacy 7

Post » Śro kwi 18, 2012 19:27 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

horacy 7 pisze:
po_prostu_kaska pisze:Które to Nutka, a które Kleksik ? :)

burasek
biało czarny 1
pingwinek 1
pingwinek 2

Kasiu biało czarny adoptowany to Nutka bo chyba dziewczynka,drugi biało -czarny z plamką na nosie to Kleksik.I wiecej imion od cioteczek poproszę.

Czyli:
burasek
biało czarny 1 - Kleksik
biało czarna 2 (adoptowana) - Nutka
pingwinek 1
pingwinek 2
po_prostu_kaska

Post » Śro kwi 18, 2012 19:28 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Może jak to takie muzyczne koty... to pozostańmy przy terminach muzycznych

Melodia (bo ja już jakoś tak się M trzymam, dziwnym tarfem same imiona na M nadaję)

ale i
Seksta
Septyma
Pryma
Oktawa
Kwinta

Kto da więcej?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]