Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 19:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Zdezorientowanym cioteczkom, które nie wiedzą o co kaman, wyjaśniam, że niejaka koleżanka kamari przybyła z dalekich Siedlec i zarządziła mini zlocik nawiedzonych kociar.
W lokalu wytwornem. :mrgreen:
I oczywiście było dużo opowieści różnej treści. Mrożące krew w żyłach o spadkobiercach. Ezoteryczne o jasnowidzach. Dydaktyczne o niereformowalnych właścicielach. Z wyższych sfer o przeprowadzkach w apartamenta. Romantyczne o porannych spacerach w nocnej koszuli - z nagłym suspensem w postaci złamanej ręki, a wszystko przez młodego sąsiada i wiaderko.
I - oczywiście -
ROZMOWY NA
eeee... GŁOWY

Meg (prowincjuszka, bywalczyni raczej pubów ze spożyciem alkoholu, a nie herbatki, nalewa wrzątek do filiżanki) - dziwne teraz te torebki jakieś...
Bianka (oblatana światowo i jeszcze całkiem trzeźwa) - a tego nie trzeba wsadzić do tego no... no, do tego imbirka...?
Reszta koleżeństwa (wytrzeszcza oczy) - ....
...
...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Meg (entuzjastycznie) - Tak! Tak! Imbirka, imbirka!
Ogłaszamy uroczyście, że nie macie już imbryczków w kuchni. Macie imbirki! :D

Przepraszam, ale musiałam to zacytować .........uśmiałam się do łez..... :ryk: :ryk: :ryk:
Maganko :1luvu: , cudnie podsumowałaś to nasze kilkugodzinne spotkanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon kwi 16, 2012 22:01 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana, rozpijam twoje przepyszne winko i myślę = mieszanka wybuchowa.
Wnioski po paru minutach - jedziemy latem do Częstochowy. Muszę tylko odnaleźć kalendarz ze świętami :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon kwi 16, 2012 22:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Nie myśl po alkoholu, to szkodzi!
A tymczasem, w meganowej manufakturze...
powstały nowe, tym razem tylko częściowo sknocone rzeczy:
Obrazek
Obrazek

Po raz pierwszy został użyty crack dwuskładnikowy (plus cień do powiek) Na tym niebieskim. Dwa dni nic się nie działo i już chciałam napisać do cioci joszko, że poległam, ale... na trzeci dzień tadam! Popękało.
Kompletnie nie umiem robić zbliżeń, ale się starałam.
Obrazek
No i dobra, jak widać cieniowanie nie zostanie moją mocną stroną. Phi, obejdziemy się bez, prych.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto kwi 17, 2012 8:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Świetnie powychodziło! Gratuluję :ok: Ja na razie nic nie robię z tych rzeczy, zwyczajnie nie mam do tego głowy. Ale ale może kiedyś i mi się uda! Tymczasem zazdrościmy pękań.

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Wto kwi 17, 2012 12:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

A ja zazdroszczę spotkania :oops:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto kwi 17, 2012 16:05 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Boo pisze:A ja zazdroszczę spotkania :oops:

A jest czego.......było bardzo sympatycznie :piwa:

EVA2406

Post » Wto kwi 17, 2012 19:13 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

kruca, ja też nic nie tworzę! ale za to powróciłam na forum ;)
miłego wieczoru
Obrazek

Ederlezi

Od: Czw sty 12, 2012 10:57

Post » Wto kwi 17, 2012 20:25 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Prześliczne produkty :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto kwi 17, 2012 20:59 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Z PAMIĘTNIKA STAREGO FILOZOFA.
Pańci się to wszystko zupełnie nie podoba, a i mnie też nie.Pan Zenek, który w pocie czoła tynkuje kuchnię i nie jest najwyraźniej najszybszym pracownikiem świata a nawet Mazowsza, wyjął od tej kuchni drzwi, a następnego dnia rano pańcio zrobił przeciąg i teraz nie mamy drzwi do kuchni. Co szalenie komplikuje sytuację grzewczą w domu. Bo kuchnia ma schnąć, więc okna ma uchylone, a pogoda akurat się zrobiła znowuż jakaś małowiosenna. Pańcia marznie, ale ona z Fistaszem i Gabunią i kotami może się w sypialni zamknąć, a my co? Kartofel jeszcze niedawno spacerował w słoneczku...
Obrazek

Tu i tam...
Obrazek

A jak się zmęczył, pańcia go ułożyła na fotelu i werandował.
Obrazek

Pańcia w ogóle rozważa możliwość chustowania kartofla, ale powstrzymuje ją fakt, że kartofel nigdy nie przepadał za byciem noszonym.
Natomiast Szyszka zdecydowanie objęła w posiadanie pokój Juniora. Junior często siedzi ze słuchawkami na uszach i nie słyszy, że Szysza miauczy...
Obrazek

... to zaczyna się dobijać skuteczniej. Nie macie pojęcia, ile hałasu robi taka odskakująca, sprężysta listwa. Zwłaszcza o czwartej na ranem.
Obrazek
W każdym razie pańcię podnosi na równe nogi.
Z wieści remontowych - państwo wybrali płytę na nagrobki. Eeee... nie, nie na nagrobki, pańcia mówi, że na blaty do kuchni, ale pewnie na nagrobek też starczy. Pańcia mówi, że jak ten remont jeszcze trochę potrwa, to już niedługo się przyda. Pańcio mówi, że taniej będzie wykopać kolejny dołek w ogrodzie. Pańcia mówi, że najtaniej wypadnie bakutil z Bełchatowa- ma tam znajomości i się przemyci...
Ojej, właśnie pańcio wrócił z meczu strasznie wściekły... 8O

Megana

Post » Wto kwi 17, 2012 21:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Czyżby "nasi" znowu przegrali :?:

Nie ma to jak remont w domu......ale na końcu jaki efekt......jak się dotrwa do końca ;)

EVA2406

Post » Wto kwi 17, 2012 22:31 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Kartofel werandujący :1luvu:

W wącie śmiech to zdrowie siliana dała taki taki filmik http://www.joemonster.org/filmy/43714/K ... sji_budzik
Szyszka ma wiele wspólnego z bohaterem :mrgreen:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto kwi 17, 2012 23:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana, a mogłabym do Ciebie kiedyś przyjechać na naukę decoupage'u?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro kwi 18, 2012 10:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Jak lubisz tosty i herbatę z tynkiem, to w maju mam urlop... 8)

Megana

Post » Śro kwi 18, 2012 17:27 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Tosty bardzo lubię, a herbaty z tynkiem jeszcze nie próbowałam... najwyżej z kocią sierścią :mrgreen:
Też mam tydzień urlopu w maju, a dokładnie 14-18 maja :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro kwi 18, 2012 20:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Cześć.Długo się zastanawiałam czy powinnam.Ale jednak napiszę.Najwyżej mnie .... :?: W minioną niedzielę widziałam Meganę na żywo...Śliczna jest.Ale nie wiem czy zaglądające tu osoby zdają sobie sprawę,że ....nie mogą traktować jej do końca poważnie.Ona ma dopiero szesnaście lat [jak założyłam okulary to ....może co najwyżej siedemnaście].Co prawda Ona sama twierdzi,że jest starsza i że to tylko geny....My jednak swoje wiemy i molestowałyśmy ją o zdradzenie tajnej receptury na eliksir młodości.Megano....daj ten przepis plissss,bo ja się starzeję w tempie zastraszającym....z dnia na dzień....Jak nie chcesz na forum za opłatą może być na pw..... :mrgreen: A tak poważnie ,to miło było poznać.....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]