Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
kordonia pisze:Miałam kiedyś kotkę z identycznie zerwaną skóra, tylko, ze winnym miejscu- na plecach, rana zahaczała tez o odbyt.
U nas pomógł antybiotyk ogólny, płukanie rivanolem i smarowanie Solcoserylem- ten ostatni działa zbawiennie na takie ubytki skóry.
ewar pisze:Bombajowi nic nie pomagało, seria antybiotyków, srebro, rivanol, coś tam jeszcze.Miał robiony wymaz,był w porządku, ale nie można było zrobić badań na obecność bakterii beztlenowych. Wetka zaczęła więc stosować antybiotyk na bakterie beztlenowe.Zadziałało, smarowałam mu też ranę solcoserylem. Jest już wyleczony, mogę zapytać, co to był za antybiotyk, ale nie wiem, co jest u Myszatego.Biedny kocio
Gibutkowa pisze:ewar pisze:Bombajowi nic nie pomagało, seria antybiotyków, srebro, rivanol, coś tam jeszcze.Miał robiony wymaz,był w porządku, ale nie można było zrobić badań na obecność bakterii beztlenowych. Wetka zaczęła więc stosować antybiotyk na bakterie beztlenowe.Zadziałało, smarowałam mu też ranę solcoserylem. Jest już wyleczony, mogę zapytać, co to był za antybiotyk, ale nie wiem, co jest u Myszatego.Biedny kocio
Jak miał wymaz robiony wcześniej niż 2 tygodnie po odstawieniu antybiotyków to wymaz miał prawo wyjść jałowy. To jest największy problem z wymazami - jak go zrobisz za wcześnie po odstawieniu antybiotyku to nic w nim nie wyjdzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości