Uratowana Postrzelona Izaura- szukamy DS - NOWE ZDJĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 9:52 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Trudno! Jest i tak piękna! :lol:

Przykre , że znowu jest chora. :(

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Wto kwi 17, 2012 12:36 Re: Postrzelona Izaura w Domu Tymczasowym- NOWE ZDJĘCIA RTG

cairo pisze:
Obrazek

Przepraszam, że ja tu tak ze swoim zdjeciem,
Obrazek
Ta kotka też jest niewiadomego pochodzenia (z ulicy bezdomna), szczególnie na tym zdjęciu wydaje mi się podobna (ale może to tylko kwestia pozy) i zawsze myślałam, że to typ MCO.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Wto kwi 17, 2012 12:59 Re: Postrzelona Izaura w Domu Tymczasowym- NOWE ZDJĘCIA RTG

Bo Twoja jest chyba w typie MCO :) wysokie ucho i
mco sib i nfo różnią się dla laika niewiele i tylko dla fachowych hodowców warto spytać :)
ale czy to ważne w jakim typie ona jest najważniejsze zdrowie i wzorcowy domek dla Izaury :ok:

andua pisze:
cairo pisze:
Obrazek

Obrazek
Ta kotka też jest niewiadomego pochodzenia (z ulicy bezdomna), szczególnie na tym zdjęciu wydaje mi się podobna (ale może to tylko kwestia pozy) i zawsze myślałam, że to typ MCO.
Ostatnio edytowano Wto kwi 17, 2012 13:33 przez mussimusk, łącznie edytowano 1 raz

mussimusk

Od: Pon cze 20, 2005 0:04

Post » Wto kwi 17, 2012 13:15 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Po wizycie u weta Izaura ma przedłużoną enrofloksacynę jeszcze przez tydzień. :( No niestety przyplątał się ten katar. :( Dobre jest to, że to chyba lekkie przeziębienie i nic więcej.
Najgorsze są te paskudne tabletki i ich podawanie. Tak jak Izaura na początku wszystko ładnie połykała w pasztecie, tak teraz na pasztet niestety nawet nie chce spojrzeć i musimy się szarpać.

andua pisze:
Obrazek

Izaura nie ma póki co takiego imponujacego ogona. Chociaż może coś tam jeszcze uda się zapuścić, bo na początku wyglądała prawie jak szczurek.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto kwi 17, 2012 15:17 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

ona jest przepiekna :1luvu:
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Wto kwi 17, 2012 15:54 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Śliczna kicia :1luvu:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto kwi 17, 2012 15:57 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

śliczna kicia pojechała na dokładną diagnostykę do weta z dużą wiedzą :)
trzymanie kciuków jak najbardziej wskazane :)

oxygen_78

Od: Wto paź 26, 2010 10:09

Post » Wto kwi 17, 2012 16:09 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Trzymamy kciuki bardzo mocno :ok:

mussimusk

Od: Pon cze 20, 2005 0:04

Post » Wto kwi 17, 2012 16:31 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Ale mi dziwnie bez Izaury w domu i pusto.
Obrazek

cairo

Post » Wto kwi 17, 2012 19:36 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

trzymam kciuki :)
noooo wiesz tak to jest :) z DT :)
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Wto kwi 17, 2012 22:02 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Wiedzę, że być DT to bardzo ciężka sprawa. Moje koty są szczęśliwe, biegają, skaczą, bawią się, wreszcie nikt ich nie przegania. Tylko mi jest smutno, myślę sobie jak się Izaura czuje siedząc w klatce, czy zjadła kolację, jak tam jej katar i przeziębienie. Będę się ogromnie cieszyć, jak uda się znaleźć dla Izaury kochający dom, ale będę straszliwie tęsknić. Już dzisiaj po kilku godzinach nie mogę się doczekać, kiedy ją zobaczę.
Obrazek

cairo

Post » Wto kwi 17, 2012 22:10 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Koteczka bardzo grzecznie zniosła podróż do weta. :lol: Całą drogę zagadywała tym swoim miłym głosikiem. Wielkie zielone oczy patrzyły odważnie. To bardzo dzielna i odważna koteczka. Oględziny były krótkie, jutro będą wetki specjalistki i dokładnie przebadają Izaurę. Dziś miała mieć "łapany" mocz do badania. :ok: Przyjmująca wetka była zaskoczona po obejrzeniu zdjęć rtg ilością śrutu , która w niej tkwi. Izaura ma wrażliwe niektóre części ciała na dotyk. :( Zapewne ten śrut powoduje u niej duży dyskomfort. Za zdrówko i pomyślną diagnozę kici. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Śro kwi 18, 2012 11:12 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

cairo pisze:Wiedzę, że być DT to bardzo ciężka sprawa. Moje koty są szczęśliwe, biegają, skaczą, bawią się, wreszcie nikt ich nie przegania. Tylko mi jest smutno, myślę sobie jak się Izaura czuje siedząc w klatce, czy zjadła kolację, jak tam jej katar i przeziębienie. Będę się ogromnie cieszyć, jak uda się znaleźć dla Izaury kochający dom, ale będę straszliwie tęsknić. Już dzisiaj po kilku godzinach nie mogę się doczekać, kiedy ją zobaczę.

Nie ma szans, żeby została z Tobą? :(

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Śro kwi 18, 2012 12:21 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

andua pisze:Nie ma szans, żeby została z Tobą? :(

Niestety :( Po pierwsze na przeszkodzie stoi mój TŻ, który na powiększenie stada się nie zgadza - musiałam przysięgać, że bierzemy Izaurę TYMCZASOWO i na pewno w głowie nie zaświta mi pomysł, żeby ją zatrzymać. TŻ możnaby pewnie jakoś przekonać, płaczami, krzykami, prośbami, obrażaniem się itp.

Niestety drugi powód jest poważniejszy, Izaura jest wyjątkowo niemiła dla moich dwóch kotów. Syczy na nie, drapie i gryzie - codziennie jest kilka takich ataków. Moje kociska są przez to cały czas zestresowane i boją się zejść na podłogę, gdzie przemieszcza się Izaura. Stosowałam już Feliway, CalmAid - niestety wydaje mi się, że Izaura stanowczo moich kotów nie polubiła i już raczej nie polubi. W schronisku żyła z 50 kotami, więc byłam pewna że z moją dwójką nie będzie problemu. Może akurat tych moich nie cierpi, a z innymi żyłaby w spokoju?
Obrazek

cairo

Post » Czw kwi 19, 2012 11:09 Re: Postrzelona Izaura w D.Tymczasowym- NOWE FOTECZKI ŚLICZN

Trzymam kciuki za wyjątkowej urody Koteczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

[poprzednia][następna]