Re: Groszek FeLV+ przegrywa z chorobą:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 12, 2012 17:34 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Grochu zuch :kotek: :kotek: :piwa:
i kawaaaaaał koteczka :ok: :ok:
ja mam tylko 6, 5 kg burego ciałka

a na odchudzanie dobrze się sprawdza RC fibre response :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw kwi 12, 2012 18:40 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

ruru pisze:Grochu zuch :kotek: :kotek: :piwa:
i kawaaaaaał koteczka :ok: :ok:
ja mam tylko 6, 5 kg burego ciałka

a na odchudzanie dobrze się sprawdza RC fibre response :ok:

jak jechał do babci to ważył, jeśli dobrze pamiętam coś ok. 6,2 kg i już go odchudzałam. Łoj , gdyby dal się łatwo połaczyc ze stadem , to zwyczajnie od samego ruchu by schudł.
Strasznie się boję tego łaczenia. Grochu to nie jest taki spokojny, fajowy kicius. On jest prawdziwy facet a do tego nadpobudliwy trochę w obecnośći kotów ze względu na dlugą z nimi rozłąkę . Niby opanowany ale jeśc w ich obecności nie chce. To mi mówi, że muszę nad relacjami popracować. Znowu.

Palomka bez jakiś rewelacji ale też gorzej nie jest. Zdecydowalam że virbagen zacznę podawać od nowego tygodnia. Nie chce być w nerwach że w niedzielę coś się wydarzy. Na razie dostaje ludzki interferon do jutra włacznie.
Dziś siedziała sobie godzine przy otwartym oknie, za moskitierą i obserwowała ptaki i wiewiórkę. Rozerwała się dziewuszka troszkę

RC fibre response- nie podawałam tego a w ofercie sklepu , w ktorym kupuje karmy nie widziałam tej pozycji. Podaje Royal Canin Obesity Management DP 42 Kot

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw kwi 12, 2012 21:07 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Cieszę się bardzo z tych wspaniałych wyników Grosia :piwa: :piwa: :piwa: I za Palomkę cały czas mocno ściskam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw kwi 12, 2012 21:30 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

bulba pisze:Cieszę się bardzo z tych wspaniałych wyników Grosia :piwa: :piwa: :piwa: I za Palomkę cały czas mocno ściskam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dziękuje jak najmocniej się da :1luvu:
wszystkim dziękuję za kcikasy :1luvu:

asia2

Post » Pt kwi 13, 2012 11:21 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Groszysław Wspaniały Bohaterski Kotecek Mały :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

za Palomke i całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon kwi 16, 2012 11:44 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Groszysław Wspaniały pieknie się bawi w berka z Michasiem- tymczaskiem. Chcial się też Grochu pobawić z Tolą ale ta nie zrozumiala zamiarów i szybko uiciekała miaucząc. groszek użył pazurków aby ją przytrzymać. Uznał , że zabki mogą byc też pomocne.
Wszystkiemu winien mój mąłżonek , który beztrosko połaczył Tolę z Grochem. Wiem, że kiedyś muszę to stado polączyć ale nie za szybko bo będą kłaki fruwały.
Tym razem nic się nie stało.

Palomie urósł brzunio- czyli przybyło płynu. Nieco ciężko oddychała w nocy z tego powodu ale już oddech się unormował. Chudziutka i jest i bladziutka ale nie zólta.
Mam mnóstwo wątpliwości czy dobrze robię idąc w Virbagen. Dziś podamy jej pierwszą dawkę. Pojdziemy systemem przez tydzień co drugi dzień. Jakoś tak, jeszcze doczytam.
Podam jej jeszcze agapurin . Temperatura wczoraj wyższa rano- po kroplówce unormowała się. Teraz ok.
DZiś spisała się pieknie. Zrobiła dwa razy siusiu do kuwety i kupkę też! Co jest wielką radością po oblanej pościeli i wszytkich kątach w pokoju. Damy radę.

Nie wiem jak do niej przemówić aby zakończyła to wstrętne chorowanie i sprawiła wszystkim niespodziankę zdrowiejąc.

asia2

Post » Pon kwi 16, 2012 18:16 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Palomka miała odciągnięty płyn, ok 250ml może wiecej trochę, podany Virbagen,
Teraz podjada i ma się nie gorzej niż przed dwiema godzinami. Boję się bardzo o nią . Zrobiliśmy dziś badania krwi- albuminy, hematokryt itp, również pod kątem transfuzji.

asia2

Post » Pon kwi 16, 2012 19:49 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

jaki ten płyn był?
a z chodzeniem nie ma problemu? Tz. czy nóżki nie słabe
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon kwi 16, 2012 19:56 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

ruru pisze:jaki ten płyn był?
a z chodzeniem nie ma problemu? Tz. czy nóżki nie słabe

płyn niestety bardzo fipowy- zółty, lepki
Już na wstępie leczenie, jakiś czas temu lekarz obejrzała płyn i w sumie przy dalszych postępach choroby trudno jest mieć watpliwości co do niego.
Nóżki słabe ale masuje jej troche wieczorkiem , przed spaniem, przy kroplówce. Nawet skacze na krzesło i z niego na parapet okna i w drugą strone.
Po pobraniu tego płynu caly czas cieknie z dziureczki. Nie chce się zasklepić.
Wkurza mnie to i marwi bo nie chcialyśmy z lekarz wyciągać z niej za dużo . Może sie zalepi.

asia2

Post » Pon kwi 16, 2012 20:01 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Asiu czytam ,czytam i płaczę.
Pieprzony FIP .Ale moze to nie to.

Dopóki ona walczy to nie miej wątpliwości. Niech troszke domu i miłości zazna. Trudnej miłości dal ciebie.
Bardzo mocno Was przytulam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 16, 2012 20:18 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Biedna Palomka :( Ale może się uda, oby się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Asiu, Palomka, trzymajcie się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon kwi 16, 2012 20:31 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

ASK@ pisze:Asiu czytam ,czytam i płaczę.
Pieprzony FIP .Ale moze to nie to.

Dopóki ona walczy to nie miej wątpliwości. Niech troszke domu i miłości zazna. Trudnej miłości dal ciebie.
Bardzo mocno Was przytulam.

Wiesz Asiu, wlaśnie dlatego że ona jest taka dzielna , to ja nie mam watpliwości czy ją leczyć. Moje wątpliwości dotyczą Virbagenu i jego dzialania i komplikacji- zalamanie itp. Boję się zebym ze wszystkim zdąrzyła, żeby się nie męczyła , żeby nic mnie nie zaskoczyło.
Ona jest właściwie biala. dzisiejsze badanie krwi pokaże na czym stoimy. No krew jeszcze byla dość mocno czerwona. Jęsli będzie tak jak myślę, to kryzys nastąpi w ciągu dwóch dni czyli po podaniu drugiej dawki.

Asiu ta miłość Palomki jest niesamowita, nie można jej porównać. Słabinka taka układa się na głowie, nawet jesli leży obok zawsze stara się dotykac łapkami i mruczy. Mruczy nawet wtedy gdy płyn utrudnia oddychanie.
Dzisiaj gdy przywiozłam Palomę do weterynarz z tym duzym brzuszkiem wypełnionym płynem, popatrzyłyśmy sobie z lekarz głęboko w oczy i każda z nas wiedziala, że ta kotka walczy i trzeba jej pomóc.
dzięki za kciukasy :1luvu:

asia2

Post » Pon kwi 16, 2012 21:33 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

tez Asiu zagladam :roll: nie wiem co napisać,trzymajcie sie dzielnie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon kwi 16, 2012 21:41 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

Palomka trochę cięzej oddycha. Płyn to już nie , raczej krążenie. O 19 dostała steryd. Musi byc lepiej.

asia2

Post » Pon kwi 16, 2012 21:47 Re: Groszek FeLV+ i Paloma pewnie FIP i FeLV+walczymy str35

trzymajcie się...walcz Palomko
Obrazek
Obrazek

ruru

[poprzednia][następna]