Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotrek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 23:00 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Jestem. Mam prawdziwy weekend :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vip0 pisze:Guteczek wcale nie musi byc taki spasły, jak Puniek...
No nie powiem, ja Puśka kocham, jaki jest, ale schody zaczynają sie w momencie, kiedy trzeba iść do weta :evil: .
Nie dość, że ciężki jak nieszczęście, to jeszcze wierzga na wszystkie strony, co czyni wagę Punia dwa razy taką :evil: .

Puniek wcale nie jest spasly 8O :evil: . To dorodne kocurro. :1luvu:
A Gucio ma zadatki na dorodnego kota - już jest wyższy od Misi, dlugi i chudy, taki typowy nastolatek z wilczym apetytem. Teraz jeszcze szaleje na dworze, jak to malolat, ale z wiekiem ... :mrgreen:
Dygania takiego kochanego cialka nie zazdraszczam. Gucio szczerze nie cierpi kontenerka i wariuje w nim, więc przeniesienie go nawet z samochodu bywa trudne / kontener dwa lata temu kosztowal 30 zl i jakość wydaje się być adekwatna do ceny / :cry:
W ogóle to dziwny kot jest - malo go ptaszki interesują 8O 8O 8O .
I żadnej mychy w tym roku jeszcze na wycieraczce nie mialam 8O Czyżby Misia w ubieglym wszystkie wymordowala :?: :mrgreen:
Za to widzialam w ogródku jeża , dużego , więc może male jeżyki będą :D

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob kwi 14, 2012 6:41 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Izuś, to wekendujemy! :ok:
Wiesz co, ja już wetki nie słucham, co do wagi moich kotów.
Bo wymyśliła sobie, że nawet Plam ma nadwagę.
Wyobrażasz sobie, Izuś? 8O
Jest najbardziej proporcjonalny z moich facetów, waży 5.400, więc dopatrywać się w nim nadwagi, to chyba śmiech na sali. Zwłaszcza, że nie jest małym kotem, więc taka waga wydaje się na miejscu.
A Pusiek jest gruby, i ja to sama wiem.
Jego transport na przystanek autobusowy graniczy z niemożliwością.
Miota się na wszystkie strony, drze japę jak opętany...no siara normalnie na cały autobus :oops: :evil: .
Akurat w takich momentach mój pogodny, super spokojny miziak zamienia się w dzikiego tygrysa :mrgreen: .
A z Guteczka to jeszcze może wyrosnąć kocurek, że ho- ho! :ok:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob kwi 14, 2012 7:56 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

izka53 pisze:Za to widzialam w ogródku jeża , dużego , więc może male jeżyki będą :D

A Gustaw jest ojcem? :ryk:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob kwi 14, 2012 8:49 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

O wieku i o wadze się nie rozmawia :mrgreen:
Kitłaś waży 8 kg :mrgreen: A jest szczupły. To po prostu kawał chłopa :kotek:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob kwi 14, 2012 12:44 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Miłego weekendu Iza!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob kwi 14, 2012 20:23 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Karolek(ona) pisze:
izka53 pisze:Za to widzialam w ogródku jeża , dużego , więc może male jeżyki będą :D

A Gustaw jest ojcem? :ryk:

jeżyków :?: 8O :ryk: :ryk: :ryk:

każda wetka mówi o nadwadze u kota, Pchełka nie ma roku, rośnie i się wścieka
podczas sterylki nazwała ją ...serdelek :mrgreen: a ona według mnie jest sucha jak vipek...

Izuniu, jak to :?: 8O łykendujesz bez nas :?: 8O
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob kwi 14, 2012 23:05 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Jak moglabym bez Was :?: 8O 8O 8O 8O
Ale taki dziś mialam dzień bez kompa, odwyk sobie zrobilam :mrgreen:
A tak serio, to odpoczywalam, trochę w kuchni posiedzialam, trochę z kwiatkami w ogródku pogadalam / moje ukochane lilie zaczynają wylazić z ziemi i sporo cebul rozpadlo się /. Mialam zamiar nadrobić zaleglości sprzątaniowe, ale doszlam do wniosku, że skoro święta odbyly się bez umytych okien, to świat nie zawali się , jak nadal będą brudne. :oops: :oops: :oops:
Odpoczęlam - fizycznie. Psyche dzięki Wam dużo lepsza, ale .....Dobrze , że pogoda byla przepiękna , choc wiatr zimny. Slońce zawsze nastraja mnie bardziej optymistycznie.
Ale nawet w ogródku nie chcialo mi się nic robić 8O :oops:
A za tydzień chrzciny Justysi i / niejako jakoimpreza towarzysząca / , ślub kościelny jej rodziców.
A za dwa tygodnie, jeśli nadal będę pracować, będę miala bardzo dlugi weekend - cale 9 dni :D
I wtedy nadrobię wszystkie zaleglości domowe i ogródkowe :mrgreen:
I rozliczę PIT-a :evil: / będę miala sporą doplatę, bo za często zmienialam pracę /. Tradycyjnie po raz trzeci zrobię to 30 kwietnia, bo robię przez neta . :mrgreen:
I wyśpię się :ok: / co mi przypomina, że od poniedzialku pobudka 3:45 :evil: /
I posiedzę więcej z Wami :1luvu:

izka53

Post » Nie kwi 15, 2012 7:24 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Cześć, Izuś :D .
Witamy się z mokrej i burej Częstochowy :ok: .
Miło widzieć Cie w lepszym nastroju :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie kwi 15, 2012 12:29 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Witajcie! :D Miłej niedzieli!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 15, 2012 13:23 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Bure jest piękne tylko na kocie. U nas też mokro i brzydko.
puszatku... serdelek :?
normalnie obrazili kota
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 15, 2012 17:15 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Okropna pogoda, pada, zimno , ponuro :evil:

MalgWroclaw pisze:puszatku... serdelek :?
normalnie obrazili kota

No wlaśnie, do malej Pchelki 8O 8O 8O

Ciekawa jestem , jak spotkanie w Wawie. Bardzo chcialabym z nimi :1luvu:

izka53

Post » Nie kwi 15, 2012 17:38 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Iza chodzi mi o ogród. Nie wyszło mi dużo żonkili, narcyzów, albo wyszły i końcówki liści jakieś żólte, ale wyszły tak na 2, 3 cm i dalej nic. Nie wyszły mi wcale hiacynty. Jak u Ciebie? Zmarzły mi wszystkie róże :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie kwi 15, 2012 18:23 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Alu, u mnie też nie najlepiej. Część żonkili i tulipanów zaczęla wychodzić już w styczniu, przed mrozami. Tulipany przeżyly, żonkile zachowują sie tak jak Twoje, żólte końcówki i prawie nie rosną. W ogóle dużo cebul nie wykielkowalo, zwlaszcza żonkili, ale także przebiśniegów 8O , krokusów, hiacyntów . Tulipany rosną jak oszalale.
Róże mam tylko jedną, pierwszą zimę spędzila w donicy, ubieglej wiosny wsadzilam do ziemi. Teraz przycięlam i czekam. Na razie zaczynają wylazić pędy z ziemi, to pewno dziczki.
Malutka hortensja chyba zmarzla. nie byla przykryta :oops: Wlaśnie dziś sprawdzalam daty na zdjęciach z ubieglego roku - wszystko kwitlo wcześniej 8O
Teraz z innej beczki. Kupuję kotom Felixa w saszetkach. W sobotę kupilam w puszce / taniej wychodzi / - nawet Gucio nie ruszyl 8O 8O :evil: :evil: Zawzięlam się , suchego nie nasypalam. I nic. Poddalam się po 16 , jak Gucio zacząl się ocierać o szafkę ze sloikami ze suchą karmą. :mrgreen: Wybredne maupy :evil:

izka53

Post » Nie kwi 15, 2012 18:24 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Nie wredne, tylko praktyczne.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 15, 2012 18:25 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

MalgWroclaw pisze:Nie wredne, tylko praktyczne.

8O 8O 8O 8O 8O

izka53

[poprzednia][następna]