Do Falki pytanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 07, 2002 20:55 Do Falki pytanie

Bede szukac po kotach, ale jesli mozesz to napisz mi tu - ile czasu Falki nie bylo jak Ci zginela?

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lut 07, 2002 20:58

Dwa i pół tygodnia.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Czw lut 07, 2002 21:00

A o co chodzi 8O

Falka

Post » Czw lut 07, 2002 21:00

Dzieki... a jak to sie stalo, ze ja znalazlas? na kotach nie umiem znalezc watku. Chodzi mi o Pysie co zginela Beacie...

zuza

Post » Czw lut 07, 2002 21:01

oki, znalzlam watek na googlach...

zuza

Post » Czw lut 07, 2002 21:08

Pusia zginęła już dawno :cry:
Pamiętam, że wysyłałam jakiś post z poradami, jak szukać - ae to juz było dawno temu.

Falka

Post » Czw lut 07, 2002 21:14

No wlasnie, to juz strasznie dawno.
Nawet nie potrafie sobie wyobrazic co sie w takiej chwili czuje... Sabi nam sie schowala skutecznie 2 dnia u nas. Serce mi walilo jak mlot, mimo, ze wiadomo bylo, ze ona musi gdzies byc, bo nie miala mozliwosci zniknac.
Ale zanim ja znalazlam na krzesle pod obrusem to myslalam, ze mi serducho wyskoczy wierzchem...

zuza

Post » Czw lut 07, 2002 21:44

Mnie też kiedyś kot zginął . Nie było kici trzy dni .To był koszmar szukaliśmy wszędzie , dawalismy ogłoszenia i nic :(
Aż w końcu usłyszałam jej krzyk , miauk i przypędziła do domu taka wystraszona . Najprawdopodobniej sąsiad zamknął ją w garażu w domu naprzeciwko :evil: . Po powrocie przez kilka dni z domu nie wychodziła tylko spała i jadła , ależ ona musiała się bać . Ale radosci po powrocie było co nie miara :P

Sabina

Od: Wto lut 05, 2002 14:13

Post » Czw lut 07, 2002 21:45

Zuza, ciesze sie, ze z Sabinka coraz lepiej, ze koniec ze stresem kroplowek, z dziaslami tez sobie poradzicie :)

Eva

Od: Wto lut 05, 2002 17:24

Post » Pt lut 08, 2002 9:52

Ziutek zaginął 30 marca 1998 roku i juz sie nie odnalazł. Wymknął sie wieczorem z domu, kiedy wyprowadzalismy psa na spacer: czarny kot, niezapalone swiatło w przedpokoju.
Podejrzewamy, że ktos go musiał przygarnąc, bo był wyjątkowo urodziwy, wygladał troche jak czarny syjam starego typu, z zielonymi oczami. Dawalismy ogłoszenia do gazety, obwiesilismy jego zdjeciami wszystkie lecznice w Zielonce i okolicy, wszystkie tablice ogłoszen i słupy. i jak kamien w wodę. Był jeszcze młodzitki - miał ok. 6-7 miesiecy.
To była taka zabawna para: czarny kot i czarny pies. Zawsze razem i do zabawy i do snu. Pies długo go jeszcze szukał.
Mam nadzieje, że dobrze trafił.
Od tego czasu zawsze sprawdzamy, czy koty w domu jak wyprowadzamy psa wieczorem.

Iwona

Od: Wto lut 05, 2002 15:55

Post » Pt lut 08, 2002 9:56

No właśnie, Falko, ja też zawsze chciałam Cię zapytać, jak to było z tym zaginięciem Falki, no i przede wszystkim - jak się odnalazła :?: :?: :?:

Asia

Od: Pon lut 04, 2002 16:02

Post » Pt lut 08, 2002 10:02

Moja kicia wiele lat temu spadla z balkonu i siedziala w krzakach zorientowalismy sie po paru godzinach ze kota nie ma. Latarki i rodzina poleciala w krzaczory. Znalezlismy ją siedziala bidulenka taka wystraszona tam gdzie spadla. Potem pamietam byly ogledziny i wet czy czasem cos w srodku nie zostalo uszkodzone. Potem okrutnie zwracalismy na ten balkon uwage.

ALe kolega ostatnio mi opowiadal ze jego kotka przepadla na 3 miesiace mysleli ze po niej a jak sie znalazla to byla bardzo brudna i wychudzona ale przetrwala jakoś. Dzielna kicia miala duzo szczescia :D

Falko dost. na priva dzieki i juz dzwonilam ale nikt sie nie zglaszal.

Mijo

Od: Wto lut 05, 2002 9:48

Post » Pt lut 08, 2002 10:05

Mrau,smutne...
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Pt lut 08, 2002 10:11

Do Asi:

Postaram się później wkleić tu historię zaginięcia Falki z grupy pl.rec.zwierzaki. To było dla nas straszne przeżycie :cry:

Do Mijo:

Mijo, do pani Danusi najlepiej dzwonic po godz. 20.30 - wtedy jest w domu (ewentualnie około 5 rano ;), bo ona w ciągu dnia ciągle chodzi na karmienie kotów - ma po prostu bardzo duży teren do obsłużenia.
Dzięki wielkie!

Falka

Post » Pt lut 08, 2002 10:50

Mój i brata 1-szy kot był bardzo pechowy, to rozciął opuszek, to po kastacji źle sie goiło, to wypadł z drugiego piętra przez okno, a wreszcie jak wyjechaliśmy na wczasy babcia jak go puściła (to nie wina babic bo on chodził na pole) więcej nie wrócił. Widziałam go później przy drodze jak odtajał śnieg, i to był bardzo przykry wido, brayu-miał wtedy około 10 lat wcisnęłam kit ,że znalazł sobie żonę, bo sie wiosna zbliża i odszedł :cry:

Był czarny z bialym krawatem, tak jak teraz Maximus, od tej pory nasz pies Aron pokochał koty, nastepnego brat też ma czarnego. wykarmił go od oseska, spał znim , cuda , wkaldał do butelki dla dzieci ze smoczkiem jakąs gazę i on tą gaze tak mymlał i w ten sposób pił, teraz to jest kawł kota ma około 6 kg :!: ma na imie Skubaniec i to bardzo do niego pasuje :)

Moj Maximus też jesyt czarnym samcem - tak jakoś, i wszystkie były przygarnięte w potrzebie :P

Pies też zreszta jest z Ukrainy z tandety, mama nie chciała sie an niego zgodzić , przeryczałam chyba ze tzry godziny na oczy nic już nie widziałam tylko ta maleńka kuleczkę, którą popkochałam od 1-szej chwili. Wreszcie jak już zwątpałam nagle ktos zapukął do drzwi, okazało sie że amam dała im adres,ze jeśli go nie sprzdadza to zeby przyjechali, i tak właśnie było, został, bo był jednym Foxterierem szorstkowłosym wśród pudli i tak juz jest od 91 roku...

Zwierzeta to prawdziwi przyjaciele :D

Tylko czemu ten mój pieron nie daje mi spać (chodzi o Maxia???) :P

Lora

Od: Wto lut 05, 2002 10:35

[następna]