Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 14, 2012 22:42 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

po_prostu_kaska pisze:Padłam przy "coś mi weszło między zęby" :ryk: :ryk: :ryk:

wykałaczka proporcjonalna do odstępów między zębami :ryk:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob kwi 14, 2012 22:50 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:

Oj tak :ryk: :ryk:

A to przepoczwarzanie się szybko mu idzie. :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob kwi 14, 2012 22:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ksb pisze:
ewexoxo pisze:

Któregoś ranka przy misce stanie inny kot ;) żebyście go poznali :mrgreen:
po_prostu_kaska

Post » Sob kwi 14, 2012 23:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ksb pisze:

czy ja wiem? :? włoski mają mniej więcej długość 60% normalnej długości, więc jeszcze pewnie jakieś 1-2 miesiące będzie odrastał. Wąsiska też urosły dłuższe, pazury już dwa razy obcinałam.

ps. recydywista chyba odpuścił trochę łazienkowy terroryzm :roll: włączyłam feliwaya i zdjęłam górę od kuwety i... stał się cud! zaczął znowu sikać normalnie, po ludzku, jak przystało na porządnego kota :wink: (tfu, tfu, tfu, odpukać na wszelki wypadek). Kupa nadal wporządku, karmimy nadal zmieszanym RC gastro zwykłym i dietetycznym. Czasem podzielimy się też małym kwałeczkiem szyneczki, mięska, rybki i serka.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob kwi 14, 2012 23:02 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

po_prostu_kaska pisze:
ksb pisze:
ewexoxo pisze:

Któregoś ranka przy misce stanie inny kot ;) żebyście go poznali :mrgreen:

gorzej jak stanie pies i zacznie miauczeć żeby mu dać kociej karmy - dopiero bym się zdziwiła :ryk:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie kwi 15, 2012 12:34 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:

ps. recydywista chyba odpuścił trochę łazienkowy terroryzm :roll: włączyłam feliwaya i zdjęłam górę od kuwety i... stał się cud! zaczął znowu sikać normalnie, po ludzku, jak przystało na porządnego kota :wink: (tfu, tfu, tfu, odpukać na wszelki wypadek). Kupa nadal wporządku, karmimy nadal zmieszanym RC gastro zwykłym i dietetycznym. Czasem podzielimy się też małym kwałeczkiem szyneczki, mięska, rybki i serka.

Cieszę się, że wystarczyła zmiana karmy :ok:
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie kwi 15, 2012 13:29 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Niestety wychodzi dieta schroniskowa u tych kotów w nowych domach.Fotki cudne. :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon kwi 16, 2012 14:25 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Ten niewychowany brzydal to miał szczęście...

Przeczytałam początek epopei Morriska jeszcze wtedy Matwieja i raz jeszcze się wzruszyłam.
Durnowata jestem nieuleczalnie, płaczę po Maurycku....
kocham to namolne kocie Morriskowe pyszczydło i cieszę się, że ten toaletowo-kuchenny terroryta trafił na Was...
Jak oglądam te zdjęcia z "obdukcji" Morrisa różowego kurczaka po oskalpowaniu... i obecne zdjęcia partyzanta w panterce (bo on chyba taki strój sobie wymyślił, żeby się lepiej wtopić w otoczenie w dżungli, do której podobnoi ma być zrzucony... :roll: jako koci partyzant)
to wzruszonko łapie mnie za gardziel... i puścić nie chce...

Uściski dla Was i paskudy Morrisowej :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon kwi 16, 2012 17:05 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Partyzant w panterce - coś w tym jest :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon kwi 16, 2012 22:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

partyzant w panterce - dobre :ryk: a Morrisowaty to bardziej jak kameleon dopasowuje się do otoczenia, bo u nas szaro-buro bezowo i biało. Wczoraj u nas byli goscie - w sumie pierszy raz od kiedy Morris przyjechal bylo więcej ludziów i zastanawialiśmy się jak zareaguje. Na początku był nieśmiały, ale kupił sobie wszystkich łaszeniem się :wink: Jak siedzieliśmy wszyscy przy stole to chodził dookoła po kolanach - z jednych na drugie, z drugich na trzecie i następne, i następne... :) Kierownik imprezy :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto kwi 17, 2012 8:09 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:partyzant w panterce - dobre :ryk: a Morrisowaty to bardziej jak kameleon dopasowuje się do otoczenia, bo u nas szaro-buro bezowo i biało. Wczoraj u nas byli goscie - w sumie pierszy raz od kiedy Morris przyjechal bylo więcej ludziów i zastanawialiśmy się jak zareaguje. Na początku był nieśmiały, ale kupił sobie wszystkich łaszeniem się :wink: Jak siedzieliśmy wszyscy przy stole to chodził dookoła po kolanach - z jednych na drugie, z drugich na trzecie i następne, i następne... :) Kierownik imprezy :wink:

W końcu ktoś musi w domu rządzić. :lol:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto kwi 17, 2012 21:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

zapomniałam wam napisać o kolejnej ciekawostce z życia poczwary :roll: otóż, przepoczwarzająca się poczwara dostała piegów 8O tak - piegów! na nochalu z lewej strony pojawił się rządek trzech rudych piegów!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro kwi 18, 2012 12:50 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Paskuda podstępna, no :evil:

Co teraz jak już go zaakceptowali... to leci po calaku...?
Wyciąga sztyuczną szczękę ... i
przepoczwarza się w ...
Kto go tam wie, w co...

Już się zupełnie podlec przestał starać, ot co.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro kwi 18, 2012 20:02 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

No co ty Zosiu, Morris bardzo się stara, a zwłaszcza jak śpi - wtedy się robi z niego słodziak :wink: jak leżę pod kołderką to przychodzi i budzi mnie pacaniem łapą po twarzy "wpuść pańcia pod kołderkę"
rano zawsze budzimy się z Morrisem śpiącym między nami, rozciągniętym jak tylko jest to możliwe. W nocy zawsze mam lęki że TZ przewracając się z boku na bok przydusi go, ale TZ i Morris wcale się tym nie przejmują.
Na co dzień Morris to zdecydowanie chodząca kocia szajba - bawim-bawim, piłeczka, myszka, sznurek - cokolwiek byle by uciekało :)
Jedzenie nam się sprawdza, chociaż przyznam się że spróbowałam mu wczoraj dodać troszkę (łyżeczkę) Sanabelle do RC gastro. Efekt był dzisiaj rano - wiadomo jaki :roll: Dostałam znowu nauczkę, żeby nie kombinować i dzisiaj zamawiam w krakvecie duże opakowanie royala. Najwyraźniej Morris jeszcze długo nie będzie nadawał się do normalnej karmy (o ile w ogóle). Wet mówił, że on by go zostawił na tej karmie bo skoro się sprawdza to znaczy że mu dobrze robi i nie ma co kombinować. Resztki suchego oddałam dzisiaj ciotce, której koty nigdy nie zaznały karmy innej niż kitekat. Szczęście w nieszczęściu że prawie codziennie dostają mięsko.

ps. Morris rośnie jak na drożdżach - wynik dzisiejszego ważenia: 5,9kg!
Ostatnio edytowano Śro kwi 18, 2012 20:05 przez ewexoxo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro kwi 18, 2012 20:04 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Morris często siedzi do późna przy internecie
Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]