NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro kwi 11, 2012 13:18 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Trafiłam na wątek przypadkiem i tak cichutko przycupnę :D

Kotulino coś cudownego. Koci gaj :) A powyższa historia :1luvu: Koty są niesamowite.
po_prostu_kaska

Post » Śro kwi 11, 2012 15:03 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Witam wszystkich serdecznie :1luvu:
Wczoraj rozmawiałam z hakazoo. Dzieciaki wkrótce zmienią Kotulino na własny domek :1luvu: Właściwie to mogę powiedzieć, że siedzą na walizkach i czekają na wyjazd. Po wczorajszej trasie z przygodami mój samochód musiał trafić do warsztatu. Jeśli mechanik sprawdzi awarię i ją naprawi jeszcze w tym tygodniu Śnieżuś z Tigrą pojadą do nowej rodziny :1luvu:
Tak jak wcześniej pisałam kotka po wypadku samochodowym Cyganeczka została wczoraj dokładnie zbadana przez lekarza. Zdjęcia RTG potwierdziły złamanie miednicy. Jest to złamanie nieoperacyjne, miednica sama będzie się zrastać. Kotka nie powinna się ruszać dlatego zostaje w klatce gdzie jest regularnie odwiedzana przez Dzidzię- pielęgniarkę. Ta myje ją caluśką a potem prosi aby ją wypuścić, i tak codziennie :D
Cyganeczka dostaje co rugi dzień lek przeciwbólowy i parafinę, ma problem z wypróżnieniem. Po parafinie zrobiła zdrowy o duży "precelek".
Wizyta u weterynarza:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Śro kwi 11, 2012 20:03 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Czy ktoś mógłby mi pomóc wrzucić na forum rachunek za leczenie Cyganeczki? Dostałam go na meila z lecznicy i nie wiem jak go przetransportować na forum :oops:
Obrazek

stukot

Post » Śro kwi 11, 2012 20:07 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

wyslij do mnie na emeil postaram sie pomoc - zaraz w pw napisze na jaki adres

a wlasnie - jak sobie radzisz z kosztami?
7ksiezyc

Post » Śro kwi 11, 2012 20:47 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Wysłałam 7księżyc meila z lecznicy. Na razie koszty nie są wysokie ale biorąc pod uwagę, że zaplanowałam sterylizacje wszystkich kotek pani Rozalii to wypadek Cyganki (zwanej od teraz Rozalią) przewyższa moje możliwości. Jeśli ktoś z forum chciałby mi pomóc proszę o kontakt. W rachunku są wliczone podawane leki przeciwbólowe i parafina. To ma starczyc na tydzien. Po tygodniu powinnam już zauważyć zmiany w zachowaniu kotki na lepsze.
Obrazek

stukot

Post » Śro kwi 11, 2012 20:53 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Jeszcze jedna bardzo ważna wiadomość !!!!! Dzidzia - pielegniarka Cyganeczki (Rozalii) dziś pojechała do nowego domu :1luvu:
Będzie mieszkała w Krotoszynie. Dzidzia będzie spała w łóżku i może chodzić po stole porywając szynkę z kanapek. Tak zapewniła mnie jej nowa pani :ok:
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Śro kwi 11, 2012 21:13 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Chyba powinnam założyć nowy wątek dla Cyganki ( Rozalii), prawda?
Obrazek

stukot

Post » Śro kwi 11, 2012 21:19 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

dobrze by bylo gdyby miala swoj watek
to ja moze tam wkleje ten rachunek?

a Dzidzia z jednej strony ciesze się ze bedzie miala taki fajny domek :) a z drugiej .... Cyganeczka nie bedzie miala kociej przyjaciólki - opiekunki

no ale w sumie najwazniejsze ze kochajacy domek sie znalazł :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Śro kwi 11, 2012 21:27 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

rachunek za leczenie Cyganeczki

Obrazek
7ksiezyc

Post » Czw kwi 12, 2012 16:19 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Ostatni dzień i noc w Kotulinie...Jutro zawożę Śnieżka i Tigrę do Zielonej Góry. Będę za nimi strasznie tęsknić :cry:
Zdjęcia zrobione przez szybę kociarni:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Czw kwi 12, 2012 17:26 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Aż mi troszeczkę głupio że je zabieram do siebie :)
A tak na poważnie to bardzo się cieszę że będą u mnie. Czekamy z niecierpliwością :)
Jak już się rozbrykają to na pewno będę umieszczał foty.
odwiedź sklep zoologiczny w internecie

hakazoo

Od: Czw sty 27, 2011 17:34

Post » Czw kwi 12, 2012 17:46 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

hakazoo pisze:Aż mi troszeczkę głupio że je zabieram do siebie :)
A tak na poważnie to bardzo się cieszę że będą u mnie. Czekamy z niecierpliwością :)

Skopiowałam :mrgreen: Trzymamy za słowo! Będziesz miał cudowne koty, szczerze gratuluję.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 12, 2012 23:07 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

ewar pisze:
hakazoo pisze:Aż mi troszeczkę głupio że je zabieram do siebie :)

Skopiowałam :mrgreen: Trzymamy za słowo! Będziesz miał cudowne koty, szczerze gratuluję.

ja tez trzymam za słowo i gratuluję :)
zdjęcia są niesamowite :)

Hakazoo i pisz o nich koniecznie :ok:
7ksiezyc

Post » Pt kwi 13, 2012 21:18 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Kociaki się rozbrykały już na dobre. O ile śnieżek jest nieufny i trzyma się od nas z dystansem tak tigra jest dużą pieszczochą. Od jakiejś godziny trwają wieczorowe gonitwy po mieszkaniu przeplatane z zabawą czym popadnie. Tigra ma niezużyte pokłady energii. Śnieżek od czasu do czasu ucina sobie drzemkę :)
Oto kilka fotek z dzisiejszego dnia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
odwiedź sklep zoologiczny w internecie

hakazoo

Od: Czw sty 27, 2011 17:34

Post » Pt kwi 13, 2012 22:08 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

ale super :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
cudne są - jak takie harce zaraz po przyjeżdzie to co bedzie potem :ryk: :kotek:
7ksiezyc

[poprzednia][następna]