Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Pomocy! Zduńska Wola

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 11, 2012 20:18 Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Pomocy! Zduńska Wola

Szukam domów dla kilku kotów pewnej starszej Pani, od której ponad rok temu sama adoptowałam kicię. Sytuacja jest bardzo nieciekawa, 29 kotów mieszka w jednym pokoju w bloku a 9 w piwnicy. Większość z tych kotów jest nieadopcyjna, stara bądź chora. Chcę tej pani pomóc wyadoptować chociaż część futrzaków i prosić o pomoc w postaci karmy dla stałych mieszkańców. z jednej emerytury pani żywi koty, które u niej mieszkaja, dokarmia bezdomne psy i koty, leczy, a przy takiej ilościu zwierząt jest to ogromne obciążenie. Obecnie koty niedojadają, podobnie jak sama pani. Poniżej zamieszczam kilka adopcyjnych kotów i proszę o pomoc w szukaniu im domów. Koty mieszkają w Zduńskiej Woli w woj. Łódzkim.

1. Amelka, wysterylizowana kotka, ok. 3-4 lata. Wysterylizowana. Zdystansowana w stosunku do opiekuna, dość długo była bezdomna i wyniszczona fizycznie. W tej chwili w doskonałej formie, odżywiona i zdrowa. Rokuje dobrze odnośnie kontaktu z nowym właścicielem. Dobrze, żeby była jedynaczką.

A to ona

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2.Guciu, młody kocurek ok. 8 miesięcy. Spokojny, lubi się bawić z innymi kotami oraz z opiekunem. Kocha kocie zabaweczki. Jest bardzo wrażliwy, ciut gapciowaty, czysty, korzysta z kuwetki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2012 21:44 przez bira, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

bira

Od: Śro kwi 11, 2012 20:04

Post » Śro kwi 11, 2012 20:22 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

3,Honoratka, wiek ok. 8 miesięcy. Świetna kontaktowa kicia. Wysterylizowana. Bardzo mądra, pomysłowa, odważna, a jednocześnie wrażliwa i delikatna. Ma bardzo duży apetyt, czego nie widać, bo to taka długa jeszczurka. Czysta kuwetkowa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

bira

Post » Śro kwi 11, 2012 20:26 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

4. Rudy, mój absolutny faworyt. Jest cudowny i PIĘKNY!!!!!!!!!!!! Chłopak w wieku ok. 8 miesięcy. Jeszcze nie wykastrowany, ale już na dniach straci klejnoty. Ma wspaniały przymilny charakter, faktastycznie funkcjonuje nawet w tak licznej grupie. Łatwo się adaptuje do nowych warunków. Jest bardzo łagodny, czysty, korzysta z kuwetki. Chce wychodzić na dwór, ale nie potrafi sam wracać. Może mieszkać z dziećmi, psami i kotami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

5. Wasyl, chłopak ok. 1 roku. Wykastrowany. Trudny w adaptacji. Bardzo ciężko znosił okres bezdomności. Nauczył się bać ludzi. 3 miesiące siedział w pudle, bał się wyjść, był agresywny. Teraz robi się przymilny, lubi pieszczoty. Jest spokojny. W towarzystwie innych kotów czuje się dobrze, choć woli być sam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

bira

Post » Śro kwi 11, 2012 20:28 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

O rany....

Koty piękne, myślę, że znajdą dobre domy.

A staruszki? Pisałaś, że tam są stare koty? Coś więcej o nich?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro kwi 11, 2012 20:30 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

6. Majka, super kicia w wieku ok. 2 lat. Sterylizowana. Lubi wędrówki po okolicy. Szuka kontaktu z ludźmi. Bardzo lubi dzieci. Dała się pogłaskać i wytarmisić nawet mojej 1,5 rocznej córce. Bardzo łowna, znosi do domu prezenty Czysta, kuwetkowa. Zachowuje się jak pies. Chodzi za właścicielem nawet do sklepu. Gania inne koty (zabawowo) a także psy. Nie da sobie w kaszę dmuchać. Indywidualistka.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

7. Czarny, spokojny kastrat, lękliwy, trudny w adaptacji. Bardzo ładny, puszysty. Szuka domu niewychodzącego i bez innych zwierząt i bez dzieci.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

bira

Post » Śro kwi 11, 2012 20:37 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

mrr pisze:O rany....

Koty piękne, myślę, że znajdą dobre domy.

A staruszki? Pisałaś, że tam są stare koty? Coś więcej o nich?

Kilkanaście kotów jest w wieku od siedmiu-ośmiu (wiem, że to nie staruszki, ale pani tak je nazywa ;-) ) do kilkunastu lat. Niedawno umarła pani kocica, która żyła 28 lat... Tych starych pani nie chce oddać, chce zostawić, żeby miały spokój na starość. Szuka domów dla nowych kotów, które ktoś jej podrzucił, które znalazła. Z tych które tutaj wstawią najdłużej przebywa tam Majka (ponad rok). Myślę, że gdyby znalazł się ktoś chętny, to pani oddała by i inne koty.
Obrazek

bira

Post » Śro kwi 11, 2012 20:42 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

8. Zuzia, wykastrowana kociczka. Trochę dzikuska, wiek ok. 3 lat. Z dystansem do człowieka. Czasami szuka kontaktu, ale możliwe, że otworzyła by się w innych warunkach. Ma duży apetyt. Niestety zdarza jej się nasikać do legowisk innych kotów. Raczej do domu bez innych zwierząt i małych dzieci.

Obrazek
Obrazek

I na koniec jeszcze kilkoro rezydentów. Nie mam wiele zdjęć, bo towarzystwo nie chciało współpracować.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

bira

Post » Śro kwi 11, 2012 20:44 Re: Starsa pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

To Balbinka, kocica z nowotworem
Obrazek

I domowy lejek ;-)
Obrazek
Obrazek

bira

Post » Czw kwi 12, 2012 20:08 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

Wszystkie takie śliczne. Może o banerek poprosimy, że potrzebne jedzenie dla kotów i pilnie adopcje :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt kwi 13, 2012 15:26 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hp5bj][img]http://i.imgur.com/Sk3TA.gif[/img][/url]

:ok:

I proszę podać w tytule miejscowość -gdzie są kotki ?
Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2012 16:02 przez amyszka, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt kwi 13, 2012 15:29 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

amyszka pisze:Ktoś wie w jakiej miejscowości są kotki ? :roll:

W Zduńskiej Woli koło Łodzi. Jest w pierwszym poście. Tylko założycielki brak :roll:
Obrazek

itaka

Post » Pt kwi 13, 2012 16:04 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

itaka pisze:
amyszka pisze:Ktoś wie w jakiej miejscowości są kotki ? :roll:

W Zduńskiej Woli koło Łodzi. Jest w pierwszym poście. Tylko założycielki brak :roll:

A ja nie mogłam znaleźć :oops: :lol:

To dobrze że jest w pierwszym poście :P :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt kwi 13, 2012 16:34 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

Te koty są śliczne, mają ładne zdjęcia. Potrzebne opisy i dużo ogłoszeń a domy się znajdą :ok:
Obrazek

itaka

Post » Pt kwi 13, 2012 16:57 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

itaka pisze:Te koty są śliczne, mają ładne zdjęcia. Potrzebne opisy i dużo ogłoszeń a domy się znajdą :ok:

Miejmy nadzieję, że jak już się znajdą ta osoba nie zmieni zdania...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 13, 2012 17:06 Re: Starsza pani i kilkadziesiąt kotów. Proszę o pomoc...

amyszka pisze:Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hp5bj][img]http://i.imgur.com/Sk3TA.gif[/img][/url]

:ok:

I proszę podać w tytule miejscowość -gdzie są kotki ?

DZIĘKUJEMY :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

[następna]