Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 11, 2012 9:52 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Trzymam kciuki za rodzinke tego sie nie spodziewałam :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro kwi 11, 2012 9:53 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Ewentualnie mogę spróbować nawiązać kontakt z Gdyńskim Stowarzyszeniem Pomocy Zwierzętom http://www.gspz.pl/?id=97.
Jestem teraz w Gdańsku więc mogła bym spróbować przetransportwać ewentualną surowicę do Olsztyna (jadę dzisiaj albo jutro).
Obrazek

mala_wet

Od: Nie kwi 01, 2012 10:34

Post » Śro kwi 11, 2012 9:56 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Dawca raczej z Olsztyna lub Szczytna by zdążyć po południu do lecznicy ja kończę pracę o 15,30 nim dotrę do domu jest po 16 tej ,musze dotrzeć do Olsztyna więc nie dam rady jechać po krew do innego miasta chyba ,że ktos poda surowicę do OLsztyna do Lecznicy a my dotrzemy.Lecznica pracuje do 20 tej więc krew musi być do 18 tej.Co do LOrda to juz wczoraj miał zamieszkac w nowym domu lecz pani jeszcze musi dojrzec do decyzji.Był wczoraj ze mna w Olsztynie była rodzina która kota bardzo chciała bo w swięta odszedł im podobny kot,lecz doszłysmy z panią do wniosku ,ze jeszcze musi opłakać poprzedniego kota.Szkoda robić mu ogłoszenia bo w jego sprawie telefon dzwoni cały czas tylko domy są nie takie,więc po co robić nowe.Niestety tylko o Lorda dzwonią i znajdują te stare ogłoszenia o pozostałe zero telefonów.Ogłoszenia proszę dla reszty Rydza,Kuro,Dwupaku ,Brylanta czy rodzinki nie wiem jak uważacie?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro kwi 11, 2012 10:05 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Ewentualną surowicę z Gdyni i Ostródy mogła bym przewieźć do Olsztyna... ale na pewno nie zdążę na 16:30 ;/ Jestem teraz w Gdańsku, nie mam samochodu i poruszam się pkp/pks.
Miesiąc Dla Życia Kotka działa w Olsztynie więc myślę, że warto spróbować.
Na fretkowym forum polecono kontakt z tą lecznicą http://www.bemowo-wet.com.pl/index.html jak ludzie potrzebowali surowicy dla swoich fretek to brali właśnie stamtąd (pojęcia nie mam czy dla fretek i dla kotów jest taka sama :(). Jeżeli wysłali by kurierem to pewnie na jutro by była.
Obrazek

mala_wet

Post » Śro kwi 11, 2012 10:09 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Niestety muszę mieć surowice dzisiaj do 18 tej,jutro jadę w podróż służbową i będe niedostępna do popołudnia.Zresztą nie wiem bo nie pytałam czy mozna robic przerwy w podawaniu surowicy zawsze podawałam trzy dni z kolei.Do Doroty z Olsztyna telefonowałam nie odbiera,Felis poprzednio dawców nie miała niestety nie wiem jak teraz?szukam po znajomych.
Ostatnio edytowano Śro kwi 11, 2012 10:10 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Śro kwi 11, 2012 10:10 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Nie wiem skąd mi się wzięła ta 16:30 :oops:
Jeżeli udało by się znaleźć dawcę w Ostródzie do ok 16 to myślę, że do 18 dałabym radę ją dostarczyć do Olsztyna.
Obrazek

mala_wet

Post » Śro kwi 11, 2012 10:15 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

a dawcą powinien byc raczej dorosly kot? moja ciocia ktora mieszka w Olsztynie wziela ostatnio kociaka, moge sie zalozyc,ze ma komplet szczepien, ale pewnie za maly i za mlody na dawce..

marti_be

Od: Nie kwi 01, 2012 20:13

Post » Śro kwi 11, 2012 10:27 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Wczoraj dawcami były dwa 7 miesięczne kocurki , dwa by starczyło surowicy.Jeżeli nie będzie dawcy który był szczepiony ostatnio krew dla kociąt odda znów Gizmo Kasztanowej 7 który juz raz jesienią pomagał ratopwać życie kociąt.Odstęp od szczepienia jest dłuższy niż 3 miesiące lecz jest regularnie szczepiony i Wioletka zgodziła się nam pomóc.Wioletko dziękuję serdecznie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

horacy 7

Post » Śro kwi 11, 2012 10:30 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

marti_be pisze:a dawcą powinien byc raczej dorosly kot? moja ciocia ktora mieszka w Olsztynie wziela ostatnio kociaka, moge sie zalozyc,ze ma komplet szczepien, ale pewnie za maly i za mlody na dawce..

Podpytaj lecz jeżeli jest mały to chyba nie moze być by jemu nie zaszkodzić.

horacy 7

Post » Śro kwi 11, 2012 10:30 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

SUPER! :ok:

Ps. Właścicieli fretek podawali swoim zwierzakom Caniserin
Obrazek

mala_wet

Post » Śro kwi 11, 2012 10:36 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

mala_wet pisze:SUPER! :ok:

Ps. Właścicieli fretek podawali swoim zwierzakom Caniserin

To idealna gotowa surowica lecz niestety podobno niedostępna ,w ubiegłym roku trochę caniserinu dała maluchom Magaaaa czyli miały 2 dawki surowicy od kotów i trzecią z caniserinu i wszystkie przeżyły.Gdyby była do zdobycioa gdzieś chętnie zakupię ampułkę nawet na zapas .

horacy 7

Post » Śro kwi 11, 2012 10:43 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Cieszę się, że Lord ma już jakiś potencjalnie dobry domek :piwa: Oby coś się z tego wykluło.

To napiszę do CatAngel i zapłacę na razie za ogłoszenia białasków? Bo to dwupak i jakby znaleźli dobry i kochany domek kocia ferajna pomniejszyłaby się nieco bardziej.

Co myślisz o tym Horacy?

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Śro kwi 11, 2012 10:51 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

mala_wet pisze:Ps. Właścicieli fretek podawali swoim zwierzakom Caniserin

Podobno w tej lecznicy http://www.bemowo-wet.com.pl/index.html jakiś czas temu była. Można zadzwonić i się dowiedzieć :)
Obrazek

mala_wet

Post » Śro kwi 11, 2012 12:13 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

aleksandrowa pisze:Cieszę się, że Lord ma już jakiś potencjalnie dobry domek :piwa: Oby coś się z tego wykluło.

To napiszę do CatAngel i zapłacę na razie za ogłoszenia białasków? Bo to dwupak i jakby znaleźli dobry i kochany domek kocia ferajna pomniejszyłaby się nieco bardziej.

Co myślisz o tym Horacy?

Dobrze dziękuję bardzo .

horacy 7

Post » Śro kwi 11, 2012 12:16 Re: Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

mala_wet pisze:
mala_wet pisze:Ps. Właścicieli fretek podawali swoim zwierzakom Caniserin

Podobno w tej lecznicy http://www.bemowo-wet.com.pl/index.html jakiś czas temu była. Można zadzwonić i się dowiedzieć :)

Spróbuję zadzwonić .Dzięki.

horacy 7

[poprzednia][następna]