Potrzebna POMOC. Szczecin.Stonka we wspaniałym DS!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 10, 2012 8:28 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Czy da sie oswoić?

Moja też nie cierpi zakładania szelek. Ale jak już ma założone, to momentalnie o nich zapomina i spaceruje w najlepsze.
Hmmm, ale jak będzie dom z ogródkiem, to kocina nie będzie bezpieczna... Chyba że byłaby woliera...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto kwi 10, 2012 9:56 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Czy da sie oswoić?

A ja myślałam, ze tu cisza, bo żadne zawiadomienie nie przychodziło.
Jej, toż mamy super postępy w oswajaniu! Jest dobrze :P
Teraz tylko przeleciałam przez wątek, popołudniem obejrzę filmiki.
NIe mam już ani chwili, wrócę wieczorkiem. Jest cudna :1luvu:
I rzeczywiście, jak Ofelia :P
A może to jakaś specjalna rasa :wink: ?
Zmieniamy tytuł wątku, tak?
Edit: Nie wytrzymałam, w biegu obejrzałam filmik"Stonka w akcji".
I ten cudny podwójny pasek na pleckach :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To jest kotka aaaaabsolutnie wyjątkowej urody, aaaaabsolutnie!!!!!!!!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto kwi 10, 2012 10:58 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Tak specjalna rasa. Kot polski piwniczny klasycznie pręgowany :mrgreen: . Piękniejszych nie ma na całym świecie :1luvu: . Chyba zaczniemy sprzedawać po 5.000 sztuka :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto kwi 10, 2012 11:09 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Miska gratis, a co tam :P
Obrazek

czitka

Post » Śro kwi 11, 2012 12:52 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Miska nie przejdzie, dziś miałam telefon w sprawie małej: Czy kotka jest do oddania razem z drapakiem?
W ogłoszeniu jest to zdjęcie

Obrazek

No oczywiście, że z drapakiem - każdy mój tymczas dostaje dwumetrowy drapak od Rufiego w wyprawce :roll:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro kwi 11, 2012 12:56 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Jak z drapakiem to ja biorę 8) :mrgreen: .
Może dzięki taaakiemu drapakowi Ofelczasta by mi wybaczyła przytaszczenie do domu jeszcze jednego kota? :wink:

Oczywiście żartuję
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro kwi 11, 2012 13:03 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Myślę, że by wybaczyła nawet jakby dostała system półek na ścianie - bieganie na wysokości to jest to :mrgreen:
U mnie półki cały czas w planach, na przykład takie :wink: Obrazek albo takie Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Śro kwi 11, 2012 14:05 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Ja mam "salon" jeszcze przed remontem :mrgreen: . Też mi się coś podobnego marzy - Ofelia uuuuwielbia wysokość! Im wyżej tym lepiej. A ja mam lęk wysokości i prawie mdleję, widząc kotę rozwaloną na krawędzi szafy.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro kwi 11, 2012 14:25 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

A co byś powiedziała, gdyby kot był na czubku dachu :twisted: ?
To specjalny repertuar Cośki, ale dach to pikuś. Na dachu jest komin i ma dwa poziome otwory, poza otwarciem do góry. Sąsiedzi mnie poinformowali, że wchodzi z jednego boku, znika w kominie i wychodzi drugim 8O
Dobrze, że nie widziałam, bo zawał.
A półki fantastyczne, tylko, że to pewnie droga inwestycja.
Ale wracamy do Stonki. Czy ona jest gdzieś ogłoszona?
Opisałam malutką na swoim wątku, nikt nie zareagował, no tak, tu wszyscy zakoceni....
Obrazek

czitka

Post » Śro kwi 11, 2012 14:27 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Jest ogłoszona.
Na razie na tablicy i na dniach będzie ogłoszenie na naszej szczecińskiej "poczekalni".
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw kwi 12, 2012 11:23 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Rozmawiałam wczoraj z p. Eweliną, koty pojawiają się nieregularnie, tzn. te które trzeba jeszcze złapać, bo reszta jest oczywiście na zawołanie.
Zawieziemy dziś do niej klatkę pułapkę, jedną mogę na jakiś czas wypożyczyć i P. Ewelina będzie sama próbowała złapać, bo nie ma sensu, żebyśmy się tarabaniły z całym majdanem na drugi koniec miasta kilka razy w tygodniu, skoro kotów nie ma. Później za to pomożemy w transporcie do weta.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw kwi 12, 2012 12:07 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

I słusznie, p.Ewelina pewnie da sobie radę, jak dużego kocura złapała, to i te kolejne w końcu się złapią.
Teraz pogoda mało sprzyjająca, siąpi, pada, koty nie lubią takiej pogody, sa bardziej czujne 8)
Jak tam śliczna Stonka? Robi postępy pro-ludzkie?
Obrazek

czitka

Post » Czw kwi 12, 2012 12:20 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Szykuje się dom dla Stonki, niestety nie z ogrodem.
W domu są już dwa koty, jedyny warunek to negatywne testy na FelV i FIV.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw kwi 12, 2012 16:45 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

O! :P
A nie da się tam coś zasadzić? Tak cichcem....
Jaki dom? Kto? Co? Jakie koty? A duży domek? A koty duże?
Pisz!Pisz!!!!!
Obrazek

czitka

Post » Czw kwi 12, 2012 18:00 Re: Potrzebna POMOC. Szczecin.Szukamy domu z ogrodem dla cud

Dziewczyna ma dwa koty, kotkę 4-letnią i 2-latka kocurka. Obydwa adoptowane ode mnie :)
A oto i oni:
Obrazek
Stonka miałaby na pewno dobrą opiekę, Karolina ma hopla na punkcie kotów i zrobi wszystko, żeby zamienić Stonkę w miziaka przytulaka.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]