CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża (")

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie kwi 08, 2012 11:33 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Ja byłam tam w piątek i byłam świadkiem jak młody chłopak pytał sie o żywe duże szczury.Nie było już.Facet z zoologicznego od razu polecił mu świnke i królika.Królika przywlókł z zaplecza i powiedział,że sprzeda go za pół ceny,bo juź jest dorosły i za duży urósł.Chłopak sie wahał,więc powiedziałam,że skoro był na zapleczu,to pewnie chory i zarazi węża.Uwierzył... Wiem,że sprzeda tego królika jako pokarm dla węża.Już wszystkich pytam,czy ktoś nie chciałby :(

Pokłóciłam sie z nim ostro ,bo powiedział mi,że mam sie nie martwić tym,że ten mój padł,bo wczoraj też 2 inne padły.Kupuje je na giełdzie masowo.To jest straszne :(

Ja już tam nie wchodze,wole nie widzieć i nie wiedzieć.

Ten wet od gryzoni w Krakowie naprawde jest dobry? Królik to też gryzoń,czy nie bardzo? nie znam sie.Nie wiadomo co mojemu jest i szukam dobrego weta.

Obrazek

Był taki maleńki,tutaj nie widać jego blizn starych i nowych,tylko koło oczka widać.W sumie przygodoa z chomikiem kosztowała mnie 160 zł z klatką i wszystko na daremno.:(
Ostatnio edytowano Nie kwi 08, 2012 11:45 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie kwi 08, 2012 11:34 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Królik to też gryzoń.

Co do reszty brakło mi słów...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie kwi 08, 2012 11:48 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Królik nie jest gryzoniem...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 08, 2012 11:52 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

CoToMa pisze:Królik nie jest gryzoniem...

Nie? 8O
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie kwi 08, 2012 11:54 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Króliki które mają iść na karmę można ocalić i przekazać Stowarzyszeniu ratującemu króliki a świnki tez maja swoje stowarzyszenie Caviarnia , nawet ratują te dorosłe i te które sie nie sprzedały .... zamiast iść na karmę mogły by żyć :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie kwi 08, 2012 12:01 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Problem w tym, że jakiś zwierzak i tak do tego węża trafi :(
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie kwi 08, 2012 12:06 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

ulvhedinn pisze:Problem w tym, że jakiś zwierzak i tak do tego węża trafi :(

Niestety :( Znam sklep zoo w którym na karmę sa sprzedawane szczury tylko takie które sie nie nadają na domowego pupila , agresywne i nie adopcyjne ale w większości sklepów to nie ma znaczenia :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie kwi 08, 2012 12:11 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Dokładnie,bo nawet w sklepie jest wąż.

Justa&Zwierzaki pisze:Króliki które mają iść na karmę można ocalić i przekazać Stowarzyszeniu ratującemu króliki a świnki tez maja swoje stowarzyszenie Caviarnia , nawet ratują te dorosłe i te które sie nie sprzedały .... zamiast iść na karmę mogły by żyć :|

Tylko,że on chce kase za niego.Nie przekaże tak dobrowolnie,bo wie,że jak ktoś nie kupi,to zostanie pokarmem dla tego węża w sklepie.

justyna8585

Post » Nie kwi 08, 2012 12:13 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Mam nadzieję, że temu oszołomowi kiedyś szczur odgryzie te zalążki, które mu jeszcze zostały.
Dewiant jeden :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 08, 2012 12:15 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

justyna8585 pisze:

Dokładnie,bo nawet w sklepie jest wąż.

Justa&Zwierzaki pisze:Króliki które mają iść na karmę można ocalić i przekazać Stowarzyszeniu ratującemu króliki a świnki tez maja swoje stowarzyszenie Caviarnia , nawet ratują te dorosłe i te które sie nie sprzedały .... zamiast iść na karmę mogły by żyć :|

Tylko,że on chce kase za niego.Nie przekaże tak dobrowolnie,bo wie,że jak ktoś nie kupi,to zostanie pokarmem dla tego węża w sklepie.

No a tanie one nie są , ale można pogadać z stowarzyszeniami ratującymi i pomogą wykupić ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie kwi 08, 2012 12:30 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Nie popadajmy w paranoję. Idąc tym tropem to węże nie powinny nic jeść ewentualnie rośliny zielone. Wiadomo ,że zwierzaków szkoda chociaż szczerze nie przepadam za gryzoniami. Świata nie zmienimy ot tak.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Nie kwi 08, 2012 12:52 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

persiak1 pisze:Nie popadajmy w paranoję. Idąc tym tropem to węże nie powinny nic jeść ewentualnie rośliny zielone. Wiadomo ,że zwierzaków szkoda chociaż szczerze nie przepadam za gryzoniami. Świata nie zmienimy ot tak.

8O 8O 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 08, 2012 16:00 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

persiak1 pisze:Nie popadajmy w paranoję. Idąc tym tropem to węże nie powinny nic jeść ewentualnie rośliny zielone. Wiadomo ,że zwierzaków szkoda chociaż szczerze nie przepadam za gryzoniami. Świata nie zmienimy ot tak.

Idąc tym tropem muszę stwierdzić,że nie szkoda mi czasem ludzi ,bo nie przepadam za nimi

justyna8585

Post » Nie kwi 08, 2012 16:20 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

]

większe kretyństwo wymyslić trudno :evil:
Serniczek

Post » Nie kwi 08, 2012 16:23 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Żle zrozumiałaś szkoda mi ich jako zwierzaków , ale mam osobisty uraz do chomików.... Pomyślcie co o nas na forum myślą miłośnicy węży..
Osobiście pewnego razu byłam bliska wykupienia świerszczy. Tak właśnie świerszczy tak pięknie grały w sklepie. Było to około trzy lata temu.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

[poprzednia][następna]