NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 07, 2012 18:12 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Czy coś nie tak z linkiem na fb, który podałam?
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Nie kwi 08, 2012 11:07 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

hakazoo pisze:Zastanawiam się ciągle, ale chyba przygarnę kociaki :) Po świętach na pewno się odezwę.
PS. zastanawiam się, czy mój nick jest rodzaju żeńskiego czy na tym forum w większości są kobiety :)

Ja własnie dotarłam na ten wątek a tu takie wspaniałe przemyślnia!!! No oby tak dalej, może Święta Cię przekonają do reszty :ok:

czarna_inez

Od: Pon kwi 04, 2011 13:28

Post » Nie kwi 08, 2012 12:26 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI !!!!!! Wczoraj została potrącona przez samochód jedna z kotek pani Rozalii ( wspominałam o niej wcześniej- mieszka na działkach w altanie z 15 kotami). Zawiozłam malutką do weterynarza. Ma złamana miednicę. Pełna diagnostyka zostanie przeprowadzona dopiero we wtorek łącznie z RTG.Mała na miejscu dostała przeciwwstrząsowe, przeciwzapalne i przeciwbólowe o przedłużonym działaniu. Patrzcie na te zdjęcia !!!!!!!!! Koteczka była brudna od błota, kupki i moczu. Nie była w stanie sama się umyć i tu wkroczyła na pomoc kocia pielęgniarka Dzidzia. To też kotka od pani Rozalii, która jest po sterylizacji i się kuruje. Gdy zobaczyła tą kotkę z wypadku od razu ja rozpoznała. Szarpała klatkę próbując się do niej dostać!!! Wpuściłam ją do środka i same zobaczcie co się stało:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto Dzidzia pielegniarka:
Obrazek

Obrazek

stukot

Post » Nie kwi 08, 2012 12:54 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Cudna historia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie kwi 08, 2012 13:05 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

:kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie kwi 08, 2012 21:29 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Koty to najwspanialsze istoty pod słońcem!! :1luvu: A co teraz się będzie działo z małą? Przewidziana operacja? Czy tylko poskładanie do gojenia? Są na to środki? Ja co prawda dorzucić się mogę symbolicznie, ale razem coś możemy zdziałać dla Kiciusia! :kotek:
EDIT: A! Ok już doczytałam! :oops: Wyjaśni się we wtorek.

stukot pisze:Czy coś nie tak z linkiem na fb, który podałam?

Niestety chyba tak... :\ Przekierowuje mnie na mój osobisty profil :mrgreen:

czarna_inez

Post » Nie kwi 08, 2012 22:32 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

czarna_inez pisze:
Ja własnie dotarłam na ten wątek a tu takie wspaniałe przemyślnia!!! No oby tak dalej, może Święta Cię przekonają do reszty :ok:

Chyba już się przekonałem :)
odwiedź sklep zoologiczny w internecie

hakazoo

Od: Czw sty 27, 2011 17:34

Post » Nie kwi 08, 2012 22:45 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

hakazoo pisze:
czarna_inez pisze:

Chyba już się przekonałem :)

No i??? :D

czarna_inez

Post » Pon kwi 09, 2012 18:56 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

i jak tam "dwukotowa" rodzinka?

Stukot potrzebujesz jakiejs pomocy, jak finanse jeśli chodzi o potrąconą koteczke?

a miłośc tych dwóch kotek - niesamowita :ok:
7ksiezyc

Post » Pon kwi 09, 2012 21:57 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Kicia czuje się dobrze, jest czyściutka, zadowolona, najedzona i szczęśliwa na swój sposób. Mruczy jak traktorek przy głaskaniu. Nie chodzi ale przemieszcza się po klatce, łapki rozjeżdżają się w nienaturalny sposób na boki. Jest ufna jak wszystkie koty od Rozalii, dostał mi się brzuszek do głaskania :1luvu: . Sypia w kuwecie i tam też się załatwia.Próbowałam ją układać na kocyku ale przechodzi z powrotem do kuwety. Takie przemieszczanie sprawia jej ból i płacze żałośnie dlatego nie zmieniam jej legowiska. Jutro o 9.30 jadę z nią do weterynarza, jeśli złamanie będzie operacyjne malutka zostanie poddana zabiegowi od razu. Może też być tak, że miednica sama będzie się zrastać. Zdjęcia RTG dużo pomogą. Oczywiście jutro dam znać jak się sprawy mają, być może będę potrzebowała Waszej pomocy a na pewno porady i wsparcia na duszku.
Obrazek

stukot

Post » Pon kwi 09, 2012 22:12 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Ale cudne kocie milosci się rodza pod Twym domem Stukot, widac od razu ze jestes osoba z wielkim sercem :)

P.s.
Czy dobrze zrozumialam ze Tigra i Sniezek zostana podopiecznymi Hakazoo?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto kwi 10, 2012 18:00 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Po rozmowie ze stukot wygląda na to że kociaki pojadę do nowego domu, mojego :)
Wyprzedzę i napiszę pierwszy tę wiadomość :)
Stukot przekaże także inną informację na pewno jak się pojawi.
odwiedź sklep zoologiczny w internecie

hakazoo

Od: Czw sty 27, 2011 17:34

Post » Wto kwi 10, 2012 18:08 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Kociaki? :mrgreen: Ten jeden to tatuś, dobrze zrozumiałam?
Hakazoo, świetny wybór :piwa:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 10, 2012 18:20 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Hakazoo :dance: :dance2:

super wiesci o chłopakach :)
7ksiezyc

Post » Wto kwi 10, 2012 23:41 Re: NIEROZŁĄCZNA PARA-ZIELONOOKI TATA Z DZIECKIEM !!!

Witam wszystkich :)
ja zastępczo za STUKOTA.
Stukot musiał nagle dzisiaj wyjechać w podróż ponad 300km, wrócił prawie w nocy bardzo zmęczony, więc pisze, co mi przekazano :)
- mała ze złamaną miednicą trzyma się dzielnie, nadal, złamanie nie jest skomplikowane, wet nie zakłada operacji, złamanie chyba tylko w w jednym czy 2 miejscach, więc malutka będzie się zrastać sama, przy ograniczeniu jej ruchliwości, jaka na pewno, z każdym dniem, może wzrastać, jest dobrze, a na pewno lepiej niż gorzej :)

nierozłączne chłopaki jadą już faktycznie wkrótce, na dniach, do nowego domku :)

:))
trzymam za całą trójkę mocno kciuki, musi być dobrze!!!!!!!!!!!!

hanna1

Od: Sob mar 10, 2012 0:38

[poprzednia][następna]