Przenosimy wątek: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 06, 2012 21:03 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Lece zobaczyc ,co u Ciebie,a nowy biedniutki :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt kwi 06, 2012 21:13 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

sisay pisze:Miałam podkraść, ale plany się zmieniły - biały wiewiór musi zostać pod okiem Kasi, bo niewyraźny jest.
W związku z tym jutro ma do mnie trafić szylkretka z ulicy, która chodziła za ludźmi szukając pomocy.

Halbina jak Ci serce skradł ten biały, to działaj! bo ja słyszałam że Alina ma go gdzieś wywozić :twisted:

[a w ogóle, to może wrócimy do starego porządku i zostaniemy przy swoich pierwszych fascynacjach - Ty puchate, ja lokate? mały transfer i wszyscy będą zadowoleni]
:twisted: :twisted:

U mnie też trochę nowości, zapraszam :mrgreen:

pożyjemy, zobaczymy... pisałam Ci na gg, mnie musi urzec charakter kota... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob kwi 07, 2012 8:55 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Obrazek
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob kwi 07, 2012 10:03 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Wesołych Świąt :D

Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 11, 2012 18:38 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Jak kocięcie?Socjalizuje się? :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro kwi 11, 2012 19:00 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

halbina pisze:
sisay pisze:Miałam podkraść, ale plany się zmieniły - biały wiewiór musi zostać pod okiem Kasi, bo niewyraźny jest.
W związku z tym jutro ma do mnie trafić szylkretka z ulicy, która chodziła za ludźmi szukając pomocy.

Halbina jak Ci serce skradł ten biały, to działaj! bo ja słyszałam że Alina ma go gdzieś wywozić :twisted:

[a w ogóle, to może wrócimy do starego porządku i zostaniemy przy swoich pierwszych fascynacjach - Ty puchate, ja lokate? mały transfer i wszyscy będą zadowoleni]

pożyjemy, zobaczymy... pisałam Ci na gg, mnie musi urzec charakter kota... :wink:

A to przepraszam Albiś Cię nie urzekł? :twisted:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt kwi 13, 2012 6:08 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

witam czy devon'ek jest jeszcze do adopcji, jeśli tak oferuje swój domek, byłbym nim zainteresowany.
Obrazek

yeloo

Od: Śro gru 17, 2008 22:01

Post » Pt kwi 13, 2012 6:26 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Dam znac halbinie sms.

anulka111

Post » Pt kwi 13, 2012 20:33 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

yeloo pisze:witam czy devon'ek jest jeszcze do adopcji, jeśli tak oferuje swój domek, byłbym nim zainteresowany.

Na razie kot jest na dt u mnie. A konkretniej w okresie kwarantanny i leczenia. Miał zapalenie oskrzeli, udało sie to już opanować, nadal zakraplam mu jednak oczko. Niestety biegunkuje, mimo leczenia. Dziś Formica zaaplikowała mu nowe leki - oba w postaci past. Ma apetyt, tylko kupy nie takie... Co do jego zachowania, to nie wykazuje strachu przed kotami czy psami, wręcz przeciwnie - szarogęsi się i próbuje koty dominować. Moje - Juruś (jest dwa razy większy od niego, he he i ignoruje łysolka generalnie) oraz Pomponia (też go straszy i łapą potrafi potraktować) nie boją się jego syczeń i parad ani nastroszonych galopad... Znikotek daje się zdominować i ucieka przed nowym... Psy w porządku. Armani jest dominantem, jakoś też nie widzę, żeby chciał zostać pieszczochem, ale tu się nie poddajemy... Co do adopcji, sprawa jest na razie otwarta... ale 1. Kot musi być zdrowy w 100%, 2. Kocur zostanie wykastrowany na 100% 3. Domki będą prześwietlane i tylko 100% nas zadawalający kota dostanie. Warunki adopcji są opisane na stronie Fundacji Szara Przystań: ankieta, wizyta przedadopcyjna i umowa to tak w skrócie...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt kwi 13, 2012 20:35 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

OlaLola pisze:
halbina pisze:

A to przepraszam Albiś Cię nie urzekł? :twisted:

Ależ urzekł! Dlatego znalazłam mu najwspanialszy domek...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pt kwi 13, 2012 23:23 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob kwi 14, 2012 19:34 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

halbina pisze:
yeloo pisze:witam czy devon'ek jest jeszcze do adopcji, jeśli tak oferuje swój domek, byłbym nim zainteresowany.

Na razie kot jest na dt u mnie. A konkretniej w okresie kwarantanny i leczenia. Miał zapalenie oskrzeli, udało sie to już opanować, nadal zakraplam mu jednak oczko. Niestety biegunkuje, mimo leczenia. Dziś Formica zaaplikowała mu nowe leki - oba w postaci past. Ma apetyt, tylko kupy nie takie... Co do jego zachowania, to nie wykazuje strachu przed kotami czy psami, wręcz przeciwnie - szarogęsi się i próbuje koty dominować. Moje - Juruś (jest dwa razy większy od niego, he he i ignoruje łysolka generalnie) oraz Pomponia (też go straszy i łapą potrafi potraktować) nie boją się jego syczeń i parad ani nastroszonych galopad... Znikotek daje się zdominować i ucieka przed nowym... Psy w porządku. Armani jest dominantem, jakoś też nie widzę, żeby chciał zostać pieszczochem, ale tu się nie poddajemy... Co do adopcji, sprawa jest na razie otwarta... ale 1. Kot musi być zdrowy w 100%, 2. Kocur zostanie wykastrowany na 100% 3. Domki będą prześwietlane i tylko 100% nas zadawalający kota dostanie. Warunki adopcji są opisane na stronie Fundacji Szara Przystań: ankieta, wizyta przedadopcyjna i umowa to tak w skrócie...

oczywiście to wszystko jest dla mnie jasne i nie jest żadnym problemem nawet dokończenie leczenia czy kastracja przeze mnie, ale rozumiem rolę DT
mam kocice taki troszkę sangwinik ale ma bardzo dużą tolerancję na inne koty, no i jest jeszcze kocur ten to typowy flegmatyk, jak był chwilowo u nas mały kociaczek wolał spierniczać na szafę i mieć spokój od niego :)
Obrazek

yeloo

Od: Śro gru 17, 2008 22:01

Post » Wto kwi 17, 2012 14:39 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

Nadal podajemy pasty i nadal kupa nieładna... na dodatek dziś przyłapałam Pomponię z podobną... heh... :?

A tu coś dla estetów i miłośników kotów: http://www.youtube.com/watch?v=vukZvWJ2mqU&feature=player_embedded#!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto kwi 17, 2012 18:06 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

halbina pisze:Nadal podajemy pasty i nadal kupa nieładna... na dodatek dziś przyłapałam Pomponię z podobną... heh... :?

A tu coś dla estetów i miłośników kotów: http://www.youtube.com/watch?v=vukZvWJ2mqU&feature=player_embedded#!

co się robi, by mieć tak dobrze wychowane koty jak te z filmiku? :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto kwi 17, 2012 18:43 Re: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny. Szara Przystań. Zabrz

mar9 pisze:
halbina pisze:Nadal podajemy pasty i nadal kupa nieładna... na dodatek dziś przyłapałam Pomponię z podobną... heh... :?

co się robi, by mieć tak dobrze wychowane koty jak te z filmiku? :wink:

Odpowiednie otoczenie czyni cuda :lol:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

[poprzednia][następna]