Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 05, 2012 2:08 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Uwierzycie....Dopiero skończyłam sprzątać i zjadłam kolację.Kurcze dobra pora na jedzenie nie ma co. :| Dobranoc Dziewczyny.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw kwi 05, 2012 9:42 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Rany, rzeczywiście miałaś przygody. Z pijakami to żadna gadka, nie znoszę. :?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw kwi 05, 2012 9:54 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Megana pisze:Rany, rzeczywiście miałaś przygody. Z pijakami to żadna gadka, nie znoszę. :?

Ja tez nie znoszę.Wręcz mam alergie. :| Ale co miałam zrobić.Nigdy jeszcze tak mnie nie wkurzył jak wczoraj.

Jadę sprawdzić czy jest ryba.Obiecano mi dzisiaj trochę.

iza71koty

Post » Czw kwi 05, 2012 10:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Izo bądż szczęśliwa że Twój kotek tylko myszki zniszczył.
Mój Krecik pożarł; 2 myszki, telefon domowy, kable - radia, 5 ładowarek, listwa do komputera, suszarka do wlosów, przewód od lampki nocnej -2szt,
przewody od wieży na regale. 2 dni temu pożarł przewody od pożyczonego prostownika do akumulatora :twisted:
Ja polecam takie ochronki jak ja mam teraz na przewodach, kosztuje to nie dużo. Zostało mi tego kawalek, ale nie wiem czy przesyłka nie wyniesie drożej niż zakup. Myszki bezprzewodowej boje się kupić bo ten kawalek co musi wystawać mój by pożarł odrazu.
Izo przepraszam, że pisze tyle i wstawiam fotke , ale jak zobaczysz jaki ja miałam pomysł to usune zdjecie.
Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2012 12:49 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw kwi 05, 2012 10:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

No nie to nie wszystko.Trzy ładowarki do telefonu też załatwił.W tym jedna służbowa mojego Męża.Wczoraj był tylko bilans myszek.Ja wiem ze tam wystaje antenka ale taką myszkę łatwiej schować, bo nie trzeba rozłączać.W każdej chwili można ją zabrać ze sobą do kuchni np. lub wrzucić w jakieś bezpieczne miejsce.U mnie po rozłączeniu ze złącza pojawia sie tego typu problem ,ze często muszę uruchomiać komputer od nowa ,bo po ponownym załączeniu myszka nie chce działać.On grubych kabli ani tych pod napięciem nie rusza wcale.Wybiera tylko te miękkie i giętkie.Widać lubi żuć!

iza71koty

Post » Czw kwi 05, 2012 10:56 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Malutko ryby dostałam.Tylko pół garnka.Musze udek dokupić.Jutro może coś jeszcze będzie.Spotkałam Bartusia i Bakusia.Dałam im jedna rybę na spółke na surowo.Potem dostaną gotowane.

iza71koty

Post » Czw kwi 05, 2012 12:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Takie oslonki na kable sprzedają w Ikei :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw kwi 05, 2012 12:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Witam serdecznie P.Izo

oczywiście z pijanym nie należy wchodzić w dyskusje,ale są takie sytuacje że się nie da.Dwa dni temu miałem nieprzyjemną bardzo sytuację z pijakiem.Wracałem z pracy i widzę przed naszym osiedlowym sklepem biegającego luzem psa.Spory.Gonił go facet i dopadł psa.Otworzyłem drzwi sklepu i pytam co to za pies i kto jest opiekunem.I co słyszę?Skowyt psa,charczenie.Kobieta,która się odezwała stwierdziła,że brat jest z psem i go poddusza.Nie zauważyłem,że drzwi sklepu się otworzyły i facet słyszał rozmowę.I się zaczęło.Podduszał psa i go bił.Postanowił i ze mną zrobić porządek.Szczuł psa,,bierz go,,..Nie zauważyłem,że na balkon wyskoczyła moja małżonka i zaczęła krzyczeć..I ona słyszała skowyt psa..Krzyczała,że wezwie policję...Facet jak usłyszał,że policję wezwie to puścił psa i pies uciekł..Jak póżniej się dowiedziałem od mojej ze sklepu wychodzili ludzie i widzieli podduszanego psa i nic nikt nie powiedział..On psu tak zaciskał obrożę..Facet był na gazie,ale to nie powód aby psa dręczyć...Nie znoszę pijanych ludzi choć uważam,że i wódka dla ludzi..Dawno się tak nie zdenerwowałem.
Dodam,że moja miała pretensje,bo twierdzi,że jesteśmy za starzy i mogłem oberwać-ale ja z kolei nie mogłem przejśc obojętnie..Bo dlaczego psa bije i mu tak zaciska obrożę?I brzydko mu życzyłem.. :oops:
Życzę Pani zdrowych i spokojnych Świąt.
Waldek
Elżbieta

Post » Czw kwi 05, 2012 20:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:Dojechała Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wow!!! :D

Nie jest to całość zamówienia ,bo nie wszystko było na magazynie ale większość.Reszta będzie dosłana.

Kociaki najadły sie do syta. :D Pierwszy raz od wielu dni.W altance zostawiłam zapas, żeby po przebudzeniu nie musiały oglądać pustych misek i wzdychać....znowu to samo!!!! :( A niestety ostatnie dni były dla nas bardzo, bardzo ciężkie :| .Jutro napisze więcej.Mam masę roboty w domu.Wrócilam pół godzinki temu i jeszcze musiałam biegiem lecieć do sklepu po herbate bo mi sie skończyła.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Czw kwi 05, 2012 21:01 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

W domu sobie na psie odbije. :(
Prawdę mówiąc, należałoby mu go odebrać, złożyć doniesienie o znęcaniu się i tak dalej.
Ale wiadomo, że człowiek bezradny jest. ;/

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw kwi 05, 2012 22:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Megana pisze:W domu sobie na psie odbije. :(
Prawdę mówiąc, należałoby mu go odebrać, złożyć doniesienie o znęcaniu się i tak dalej.
Ale wiadomo, że człowiek bezradny jest. ;/

Dlaczego bezradny ?
Warto by było znaleźć namiary na tego łobuza i to zgłosić, nie musi wiedzieć kto. Z pewnością to nie było juz pierwszy raz znęcanie się nad biedną psiną, a teraz tym bardziej może na nim wyładowac swoją złość. Nie powinno mu to ujść bezkarnie, bo kiedyś go zabije lub okaleczy. Tacy ludzie nie powinni mieć zwierząt. Straszne :cry:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt kwi 06, 2012 10:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Nie ma ryby. :| Kurcze.Musze zgromadzić kupę mięsa.Wydatek większy, kłopot i targanie.Wkurzyłam się. :|

iza71koty

Post » Pt kwi 06, 2012 11:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Doniesienie złożyć to nie problem...Jak narazie nie wiem gdzie mieszka ten człowiek,ale nie zapomnę o nim..
Znam swoich sąsiadów i ich zwierzęta-może być nowy.Rumia się rozbudowuje ciągle-przybywa psów latających luzem..Kotów za to mniej,ale ja nie zapomnę o pijaku jednym. :oops:
Tyle lat tu mieszkamy-skąd się wziął drań jeden?
Przybywa pięknych rezydencji na terenie miasta tylko zwierząt bezpańskich nie ubywa..
Przepraszam P.Izo,że na Pani wątku gadam,ale byłem bardzo zdenerwowany i potrzebowałem powiedzieć o tym.
No znikam - Pani ma swoje problemy i swoje zwierzęta.
A gdyby doszło do odebrania psa-Rumia nie ma swojego schronu trafiłby do pewnej mordowni..
Waldek
Elżbieta

Post » Pt kwi 06, 2012 12:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:Nie ma ryby. :| Kurcze.Musze zgromadzić kupę mięsa.Wydatek większy, kłopot i targanie.Wkurzyłam się. :|

Ale za to odpada kupowanie suchego :D Nie złość sie przed Swietami. Czasami tak bywa :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Pt kwi 06, 2012 14:11 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Angalia pisze:
iza71koty pisze:Nie ma ryby. :| Kurcze.Musze zgromadzić kupę mięsa.Wydatek większy, kłopot i targanie.Wkurzyłam się. :|

Ale za to odpada kupowanie suchego :D Nie złość sie przed Swietami. Czasami tak bywa :mrgreen:

Tak odpada. :D :1luvu: To Ogromna ulga. :D Zwłaszcza finansowa.Nie złoszcze się.Tylko szkoda ze tej ryby nie było, bo to byłby świetny dodatek do całości.Koty ją uwielbiają.No nic.Szaleństwo w sklepach totalne.Zrobilam 4 kursy.Jedną reklamówke z mięchem musiałam zostawić, bo mi się ucho urwało i jechać po nią rowerem.Właściwie to będa dla mnie takie pierwsze spokojne Świeta :1luvu: :1luvu: :1luvu: , kiedy nie muszę się martwić o jedzenie dla kotów.No to dostaliśmy Niepodziankę na Zajączka. :D

iza71koty

[poprzednia][następna]