Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 05, 2012 11:18 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

skaskaNH pisze:miałam nic nie pisac, trzymałam palce z daleka od klawiatury, ale dość.

o widzisz, i takie mieszanie, jakie ona uprawia, jest tolerowane i jakoś nie widzę, żeby było ukrócane przez kogokolwiek. A ładuje się uparcie w każdą zadymę, byle narobić wokół siebie szumu i jeszcze trzeszczy, że ją biją.
Tu naprawdę przydałoby się jakieś moderatorskie potrząśnięcie, bo przez takich podżegaczy robi się tyfus na forach dyskusyjnych..
U nas - mam na myśli dwa fora muzyczno-off topikowe - takie osoby dostają bana permanentnego, jeśli nie zrozumieją ostrzeżeń i nie zmienią zachowania - nie ma patyczkowania się z intrygantami..
KotkaWodna

Post » Czw kwi 05, 2012 11:19 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

KotkaWodna pisze:
skaskaNH pisze:miałam nic nie pisac, trzymałam palce z daleka od klawiatury, ale dość.

o widzisz, i takie mieszanie, jakie ona uprawia, jest tolerowane i jakoś nie widzę, żeby było ukrócane przez kogokolwiek. A ładuje się uparcie w każdą zadymę, byle narobić wokół siebie szumu i jeszcze trzeszczy, że ją biją.
Tu naprawdę przydałoby się jakieś moderatorskie potrząśnięcie, bo przez takich podżegaczy robi się tyfus na forach dyskusyjnych..
U nas - mam na myśli dwa fora muzyczno-off topikowe - takie osoby dostają bana permanentnego, jeśli nie zrozumieją ostrzeżeń i nie zmienią zachowania - nie ma patyczkowania się z intrygantami..

:ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 05, 2012 11:23 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Brawo :ok:
Taką postawą na pewno osiągnięcie zamierzony cel 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw kwi 05, 2012 11:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
(...) Być może nie od rzeczy byłaby także dyskusja - moim zdaniem z udziałem użytkowników - o tym, co jest obraźliwe, a co nie. Bo aktualnie naprawdę strach napisać cokolwiek, co nie jest zwerbalizowaniem "aniołkowania" i "serduszkowania". Przyznam zupełnie szczerze i bez ironii, że w życiu by mi nie przyszło do głowy, że określeniami wymagającymi interwencji moderatora są - wspomniana - "wątpliwa twarzyczka" i np. "dziunia" 8O Gdyby ktoś napisał tak o mnie, pewnie bym replikowała, ale do głowy by mi nie przyszło zgłaszanie tego moderacji. Bo to się IMO mieści w ramach ostrego, ale wciąż cywilizowanego sporu.
Skoro są wątpliwości, różnice zdań, spróbujmy to jakoś przetrawić i dojść jeśli nie do konsensusu, to choćby ustalenia pewnego podstawowego kanonu. Forum bez sporów, dyskusji, różnic zdań byłoby po prostu nudne i nijakie. Chyba nie o to jednak chodzi?

Niestety obawiam się, że ta część Twojej propozycji jest mało realna.
O ile dobrze pamiętam w wątku regulaminowym padały propozycje zapisów w regulaminie dotyczących wzajemnego obrażania użytkowników, używania wulgaryzmów i epitetów. Dyskusja wrzała, podawano wiele przykładów i skończyło się chyba (?) na stwierdzeniu, że nie da się jednoznacznie określić i wypunktować tego typu zachowań.
Myślę, że byłaby to "powtórka z rozrywki".
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw kwi 05, 2012 11:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Zofia&Sasza pisze:
(...) Być może nie od rzeczy byłaby także dyskusja - moim zdaniem z udziałem użytkowników - o tym, co jest obraźliwe, a co nie. Bo aktualnie naprawdę strach napisać cokolwiek, co nie jest zwerbalizowaniem "aniołkowania" i "serduszkowania". Przyznam zupełnie szczerze i bez ironii, że w życiu by mi nie przyszło do głowy, że określeniami wymagającymi interwencji moderatora są - wspomniana - "wątpliwa twarzyczka" i np. "dziunia" 8O Gdyby ktoś napisał tak o mnie, pewnie bym replikowała, ale do głowy by mi nie przyszło zgłaszanie tego moderacji. Bo to się IMO mieści w ramach ostrego, ale wciąż cywilizowanego sporu.
Skoro są wątpliwości, różnice zdań, spróbujmy to jakoś przetrawić i dojść jeśli nie do konsensusu, to choćby ustalenia pewnego podstawowego kanonu. Forum bez sporów, dyskusji, różnic zdań byłoby po prostu nudne i nijakie. Chyba nie o to jednak chodzi?

Niestety obawiam się, że ta część Twojej propozycji jest mało realna.
O ile dobrze pamiętam w wątku regulaminowym padały propozycje zapisów w regulaminie dotyczących wzajemnego obrażania użytkowników, używania wulgaryzmów i epitetów. Dyskusja wrzała, podawano wiele przykładów i skończyło się chyba (?) na stwierdzeniu, że nie da się jednoznacznie określić i wypunktować tego typu zachowań.
Myślę, że byłaby to "powtórka z rozrywki".

Może nie, gdyby modzi i admin się w to włączyli.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 05, 2012 11:30 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Jestem za :ok:

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 11:32 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

KotkaWodna pisze:

Bo Erin ma dobrą metodę, zawsze i niezależnie od wszystkiego popiera modów.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw kwi 05, 2012 11:35 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

1969ak pisze:
KotkaWodna pisze:

Bo Erin ma dobrą metodę, zawsze i niezależnie od wszystkiego popiera modów.

ojtam

czasem naskarży jeszcze.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 05, 2012 11:35 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza,
wątek regulaminowy został ukryty, admin napisał, że trwają prace nad regulaminem.
Ponieważ postulowany przez Ciebie temat był tam poruszany i toczyły się gorące dyskusje (a wątku od czasu do czasu wypowiadali się również i modowie, i admin) to może załóżmy, iż padające tam argumenty i stwierdzenia będą wzięte pod uwagę?
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 11:38 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

A daj Boże :ok:
Będzie mniej wpisów takich, jak te powyżej :ok:

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 11:39 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Erin na moderatora!

Ta to dopiero ma zacięcie :lol:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw kwi 05, 2012 11:39 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:Zofia&Sasza,
wątek regulaminowy został ukryty, admin napisał, że trwają prace nad regulaminem.
Ponieważ postulowany przez Ciebie temat był tam poruszany i toczyły się gorące dyskusje (a wątku od czasu do czasu wypowiadali się również i modowie, i admin) to może załóżmy, iż padające tam argumenty i stwierdzenia będą wzięte pod uwagę?

Regulamin forum nie obejmuje wewnętrznego regulaminu działania moderacji. A między innymi do tego się w swoim poście odnosiłam.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 05, 2012 11:43 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

A ten regulamin jest gdzieś dostępny?

Erin

Post » Czw kwi 05, 2012 11:45 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze: Regulamin forum nie obejmuje wewnętrznego regulaminu działania moderacji. A między innymi do tego się w swoim poście odnosiłam.

Wiem, że piszesz o moderacji.
Pisałam o wątku regulaminowym, bo tam wyraźnie było widać, że jakiekolwiek dyskusje na temat obrażania, epitetów nie kończą się jednoznacznym stanowiskiem. I nie jest ważne czy będziemy dyskutować na temat tego, co jest obraźliwe w związku z regulaminem moderacji, czy też regulaminem forum - efekt będzie taki sam.
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 11:48 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:[...]
Jeśli na wątkach dochodzi do kłótni, funkcjonuje kilka wariantów. W jednym z nich posty są wycinane, a wątek funkcjonuje dalej. W innym - posty pozostają, a wątek jest zamykany. W kolejnym - posty znikają, a wątek zostaje zamknięty. W jeszcze innym - posty "przepychankowe" wydzielane bywają do osobnego wątku, który zostaje zamknięty bądź nie. Przyznam, że mimo wysiłków nie udało mi się dopatrzyć jakiejkolwiek reguły rządzącej wyborem tego czy innego wariantu.
Taki chaos musi budzić - i jak widać budzi - wątpliwości, podejrzenia o stronnicze moderowanie etc. Może więc warto aby moderatorzy w swoim gronie ustalili jakiś bardziej spójny modus operandi i udostępnili wnioski ze swojej dyskusji do wiadomości ogółu. Będziemy wiedzieli czego się spodziewać, co powinno znacznie ostudzić atmosferę.[...]

Chodziło mi głównie o ten fragment
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]