Tosia i Miecia.Problem Tosi.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 18, 2012 18:29 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

wyniki nie złe oprócz krwinek białych około 6 tys, w zeszłym roku miała 5,5 tys. więc może po prostu tak ma, wet zaproponował zastrzyki z witaminą B -2 w odstępie dwóch tygodni, powtórne badania - biochemia i morfologia oraz mocz, powinna być szczepiona za tydzień, wet twierdzi że szczepienia należy przesunąć, nie wiem czy się zgodzić na taką terapię, czy może chce nas naciągnąć, wyklucza astmę, a id dwóch dni przestała się krztusić
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Sob lut 18, 2012 18:34 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Kciuki trzymam!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lut 18, 2012 18:47 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

dzięki
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie lut 19, 2012 6:26 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

hutek pisze:wyniki nie złe oprócz krwinek białych około 6 tys, w zeszłym roku miała 5,5 tys. więc może po prostu tak ma, wet zaproponował zastrzyki z witaminą B -2 w odstępie dwóch tygodni, powtórne badania - biochemia i morfologia oraz mocz, powinna być szczepiona za tydzień, wet twierdzi że szczepienia należy przesunąć, nie wiem czy się zgodzić na taką terapię, czy może chce nas naciągnąć, wyklucza astmę, a id dwóch dni przestała się krztusić

ja też przesuwałam szczepienia, spokojnie
moja Lilka przyjechała zaglucona ale prawdziwa choroba rozwinęła się dopiero w domu ,tak naprawde rok trwało aż wszystko z niej wylazło
zawsze możesz skonsultować z innym wetem jeśli Cię to niepokoi
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lut 27, 2012 19:35 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

wyniki badań
erytrocyty 5,6 mln
hematokryt 47%
leukocyty 6,5 tys
neutrofile 1%
neutrofile segmentowane 70%
limfocyty 28%
monocyty 1%
Miećka dostała witaminki w zastrzyky, za 2 tygodnie drugi, po kolejnych dwóch tygodniach powtórka badań + mocznik kreatynina, próby wątrobowe
proszę o interpretację wyników
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Pon lut 27, 2012 19:43 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lut 27, 2012 19:52 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

dzięki za linka. chyba nie jest najgorzej
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Pon lut 27, 2012 19:53 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Też wydaje mi się ,że wyniki sa niezłe.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 04, 2012 18:13 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

co tam u dziewczyn ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro kwi 04, 2012 22:32 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Moja koteczka tak właśnie kasłala, potem okazało się że to glisty, które jakoś przeżyły pierwsze odrobaczenie,, padły dopiero po trzecim odtobaczeniu, (badalam kał)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw kwi 05, 2012 6:08 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Miećka od kiedy jest u nas była odrobaczana już 3 razy - raz na pół roku. a kaszel pojawił się nie dawno
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 6:13 przez hutek, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw kwi 05, 2012 6:09 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Wyniki Mieci poprawiły się po kuracji witaminowej. Kaszel minął. Ostatnio Miecia lubi oglądać swoje odbicie w telewizorze. Bardzo się sobie spodobała. Dużo z sobą rozmawia i szuka siebie za..... telewizorem . Z Emi żyje w wielkiej przyjaźni o czym świadczą poranne powitania - Emi musi dokładnie Miećkę wylizać - poranna toaleta, Miecia natomiast nie zapomina o porannych barankach. Obie okupują kolana Dużych, więc trudno nam spokojnie chwilę posiedzieć bez dodatkowych 4kg+3 kg. Każda ma stałą rezerwację kolan - Miecia prawe, Emi lewe. Miecia zachęca Emi do kocich zabaw, skacząc, obejmując za szyję i podgryzając, Emi zaś posłusznie stoi jak przysłowiowe cielątko. Poza tym Miećka zaczęła z nami rozmawiać po kociemu. Chyba zapiszemy się na intensywny kurs kociego języka. Emi czasami wydaje się że jest kotem - spaceruje po stołach biurkach i innych meblach , wskakuje bez problemu na parapety.
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 6:27 przez hutek, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw kwi 05, 2012 6:11 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

:ok:
moje gruchają tylko jak miska pusta
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw kwi 05, 2012 6:15 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

Miećka gada przede wszystkim jak chce posiedzieć na kolanach :D
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw kwi 05, 2012 6:25 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie. zaczynają się problemy

moje porostu na mnie właża, nie pytaja czy mozna i Rudy podkłada łeb pod moja reke zeby go myziać i pręzy sie jak kotka bo ja udaje ze nie widze i ręke zabieram żeby zoabczyć co zrobi
A Toffik jak mnie dorwie to zaraz wymemla mi koszulke i powbija pazury w ciało bo mnie udeptuje więc nie powiem żebym była zachwycona okazywaniem uczuć z jego strony, tzn sposobem ich okazywania :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]