Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupaku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 01, 2012 11:54 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Slawek_Piaseczno pisze:Ja czekam od rana (rano odpisalem) :)

EDIT: Niestety nie przeszedlem wymagan (brak siatki w oknie) oraz brak checi wykastrowania kotow.

Siatke moglbym zamontowac, ale powiem szczerze sam wykastrowany nie chcialbym byc i nie zamierzam przykladac reki do kastrowania kogokolwiek (w tym zwierzat). Wczujcie sie w ich sytuacje.

Jednak mam nadzieje, ze kotki znajda wreszcie domek dla siebie. Czego z calego serca im zycze. (ja juz widze nastepna oferte dla mnie) - http://tablica.pl/oferta/pippi-laffi-sl ... DR9n7.html

Pozdrawiam
Sławek

Poczytaj sobie kocie ABC. Widać,ze nie miałeś nigdy nie kastrowanych kotów w domu.Twoje zdanie szybko by sie zmieniło jak zaczęłyby zanczyc teren. Nie utożsamiaj sie ze zwierzętami. One "inaczej" podchodzą do reprodukcji :mrgreen: To zew natury, instynkt a nie przyjemność.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 01, 2012 12:18 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Basiu zajrzyj. Jesteś blisko więc łatwiej bedzie doradzić.Nawet co do wetów.
viewtopic.php?f=13&t=140684&p=8740024#p8740024
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 01, 2012 16:50 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Slawek_Piaseczno pisze: powiem szczerze sam wykastrowany nie chcialbym byc i nie zamierzam przykladac reki do kastrowania kogokolwiek (w tym zwierzat). Wczujcie sie w ich sytuacje.

Jednak mam nadzieje, ze kotki znajda wreszcie domek dla siebie. Czego z calego serca im zycze. (ja juz widze nastepna oferte dla mnie) - http://tablica.pl/oferta/pippi-laffi-sl ... DR9n7.html

Powiem Ci Sławku tak:Niedawno rozmawiałam ze znajomym, który o kastracji myślał w ten sam sposób co Ty.Nie potrafił zrozumieć, że to zupełnie coś innego, niż u człowieka i tak jak Ty wzdrygał się na myśl o kastracji.
Każdemu, kto myśli w ten sposób mówię zawsze to samo :
"Czy nie znając smaku czekolady, będziesz za nią tęsknił? Nie! Nie będziesz, bo nie możesz tęsknić za czymś czego nie znasz."
Przeczytaj uważnie to co napisała ASK@ :
ASK@ pisze: Nie utożsamiaj sie ze zwierzętami. One "inaczej" podchodzą do reprodukcji To zew natury, instynkt a nie przyjemność.

Te kotki, które sobie upatrzyłeś, też będą musiały być wysterylizowane.Wszystkie zwierzęta do adopcji, albo są wysterylizowane, albo taki warunek jest stawiany adoptującemu.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie kwi 01, 2012 18:19 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Jeśli to jest prawdziwy DT. Bo jak ktoś chce się pozbyć zwierząt to odda nie pytając.

Co do smaku czekolady i kastracji :mrgreen: Kot nawet zaznawszy "uciech" życiowych po kastracji za nimi nie tęskni. To instynkt go przegania po okolicy w poszukiwaniu płodnych kocic. Nie nawiązuje z nimi kontaktu uczuciowego, nie zajmuje się swą towarzyszką będącą w ciąży znosząc smakowite myszadła, nie pomaga w wychowywaniu dzieci...Zrobi swoje i idzie do następnej kotki. Jego gotowość reproduktora zostawiana wszędzie powala swym zapachem. Kastrowałam wiele kotów w różnym wieku. Nie skarżyły się na brak przyjemności.

Sławku, koty dorosną i będziesz zmuszony podjąć decyzję. Byle w dobrym kierunku. Kotka zamiauczy na śmierć ciebie i siebie.One też potrafią znaczyć teren. Kot będzie osikiwał wszystko.A zapach, odór w mieszkaniu powali. Pomyśl wtedy o kastracji/sterylizacji.Pomyśl o tym a nie o jakimś innym rozwiązaniu bo ty nie będziesz do tego zdolny.Biorąc koty bierzesz ich życie na swoje sumienie.
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 01, 2012 20:52 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Nowe fotki :)

Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Nie kwi 01, 2012 20:57 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Tak śpi Tuptuś ledwo się mieści w koszyczku już. :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon kwi 02, 2012 12:56 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

One takie słodkie :1luvu:
Domku - odezwij się :!:

dana.b

Post » Wto kwi 03, 2012 13:53 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Jaka kluseczka kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: i pomyśleć, że mógł być mój :cry: jak na nie patrzę to mi żal że tak się stało, ale widocznie tak miało być. Inny kociak był mi przeznaczony.
Niech ktoś wypatrzy te aniołki !
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto kwi 03, 2012 20:04 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Eeee, popatrz na te Twoje futerka :) Tak jak napisałaś, to one były Ci pisane :mrgreen:
A chłopakom kibicujemy, widocznie gdzieś tam ktoś na nich czeka :)
po_prostu_kaska

Post » Wto kwi 03, 2012 20:18 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Zdjęcia cudne, tylko koszyczki chyba trzeba będzie dokupić większe :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto kwi 03, 2012 21:05 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Slawek_Piaseczno pisze:(...) Niestety nie przeszedlem wymagan (brak siatki w oknie) oraz brak checi wykastrowania kotow.
(...) sam wykastrowany nie chcialbym byc i nie zamierzam przykladac reki do kastrowania kogokolwiek (w tym zwierzat). Wczujcie sie w ich sytuacje(...)

Wczuwam się w ich sytuację:
Jesteś człowiekiem. Planujesz życie, dążysz do czegoś
Kot nie planuje. Żyje chwilą. Chce, żeby tu i teraz było mu wygodnie, ciepło, bezpiecznie. On nie planuje ile będzie miał dzieci, na jakie pójdą studia, czy pomogą mu na starość.
Kot ulega głęboko zakorzenionemu popędowi.
Nie znam wykastrowanego kota, który melancholijnie spędzałby życie rozpamiętując co utracił. Wszystkie wykastrowane kocurki są szczęśliwe, bo dopiero wtedy ujawnia się ich prawdziwy charakter niezagłuszany przez popęd.

Ponadto chyba faktycznie nie przebywałeś z nie wykastrowanym kocurem pod jednym dachem. Mógłby startować ze skunksem w konkursie o pierwsze miejsce największego śmierdziucha.

Poza tym, taki drobiazg: kastracja w efekcie przedłuża lepsze jakościowo życie.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Śro kwi 04, 2012 10:33 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

To może dziś ktoś je wypatrzy :?:
:kotek: :1luvu: :kotek: :1luvu:

dana.b

Post » Śro kwi 04, 2012 18:55 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Słodziaki kochane .Tuptus zawsze śpi z pańcia w łóżku,Atomek bardziej niezależny jest. :kotek:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro kwi 04, 2012 19:12 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Śro kwi 04, 2012 19:31 Re: Dwa białe kocurki - Tuptuś i Atomek - szukają DS w dwupa

I teraz mam zgadywać czy to zdjęcia obu, czy tylko jednego :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

[poprzednia][następna]