Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 04, 2012 16:30 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze: Tak, tylko że mniej więcej w tym samym czasie na kilku innych wątkach (Paktu Czarownic, persa [*] u Villemo) przepychanki zostały wycięte, a wątki pozostały otwarte. Dodam, że awantury na moich wątkach były prowokowane w godzinach, gdy nie mam dostępu do netu i siłą rzeczy nie brałam w nich udziału. W ten sposób można strollować dowolny wątek na miau.

Wybacz, ale wątki związane z Teo chyba nie są przykładem jednostronnej moderacji. Wątek Teo, o ile dobrze pamiętam, był też wcześniej zamykany na Twój wniosek. Wątek Legnicy z pytaniem do Ciebie był czasowy zamykany w okresie, gdy nie miałaś dostępu do netu.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro kwi 04, 2012 16:35 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:Niektóre? Znowu tajne przez poufne?
Powinnaś się zdecydować - albo zgodnie z regulaminem całość wysyłasz jako pw (bo jest to ocena pracy moderatora), albo jeżeli zależy Ci na upublicznieniu całość wstawiasz tu.

Dokładnie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro kwi 04, 2012 16:40 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Zofia&Sasza pisze: Tak, tylko że mniej więcej w tym samym czasie na kilku innych wątkach (Paktu Czarownic, persa [*] u Villemo) przepychanki zostały wycięte, a wątki pozostały otwarte. Dodam, że awantury na moich wątkach były prowokowane w godzinach, gdy nie mam dostępu do netu i siłą rzeczy nie brałam w nich udziału. W ten sposób można strollować dowolny wątek na miau.

Wybacz, ale wątki związane z Teo chyba nie są przykładem jednostronnej moderacji. Wątek Teo, o ile dobrze pamiętam, był też wcześniej zamykany na Twój wniosek. Wątek Legnicy z pytaniem do Ciebie był czasowy zamykany w okresie, gdy nie miałaś dostępu do netu.

Nie jest to prawda.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 04, 2012 16:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze: Nie jest to prawda.

Cóż, wątki nie zniknęły i każdy może ocenić to sam.
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 04, 2012 16:45 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Zofia&Sasza pisze: Nie jest to prawda.

Cóż, wątki nie zniknęły i każdy może ocenić to sam.

Proszę, żeby przy tej ocenie wziął pod uwagę screena z forum "hospicjum" :? A cała ta "zabawa" odbywała się kosztem kota. Fajny żarcik - propozycja adopcji, nie? Pogratulować poczucia humoru.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro kwi 04, 2012 16:50 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze: Proszę, żeby przy tej ocenie wziął pod uwagę screena z forum "hospicjum" :? A cała ta "zabawa" odbywała się kosztem kota. Fajny żarcik - propozycja adopcji, nie? Pogratulować poczucia humoru.

Zofia&Sasza, co ma screen do Teo?
I przede wszystkim chciałam zaznaczyć, że piszemy o sposobie moderacji wątków, a nie o Legnicy.
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 04, 2012 16:52 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Zofia&Sasza pisze: Proszę, żeby przy tej ocenie wziął pod uwagę screena z forum "hospicjum" :? A cała ta "zabawa" odbywała się kosztem kota. Fajny żarcik - propozycja adopcji, nie? Pogratulować poczucia humoru.

Zofia&Sasza, co ma screen do Teo?
I przede wszystkim chciałam zaznaczyć, że piszemy o sposobie moderacji wątków, a nie o Legnicy.

To co się stało na wątku było wykonaniem instrukcji ze screena. Przez osoby, które na tamtym forum nie mogły się doczekać awanturki. Watek został zamknięty, choć można było po prosu usunąć przepychanki. Jaśniej nie umiem.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro kwi 04, 2012 16:55 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza, cała ta nasza rozmowa jest tylko dowodem na to, że - jak wcześniej pisałam - ocena moderacji zawsze będzie subiektywna.
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 04, 2012 17:09 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:Co to znaczy wielu użytkowników?
W dyskusji aż tak dużo osób nie bierze udziału. Życie na forum toczy się swoim trybem, wątki żyją swoim życiem.

A co do dyskusji to pragnę tylko zauważyć, że pada w niej wiele argumentów niczym nie podpartych. Ot tak, ktoś coś napisze o Alix76, a później informacja jest powielana.
Ktoś coś napisze o innym forum i powielamy.

Słowo przeciwko słowu?
Ja pisałam, że "obrabiania ......" nie widziałam, ktoś pisze że widział - czyli i moje stwierdzenia i stwierdzenia kogoś innego są raczej gołosłowne.

jednak co nieco na forum się ostało więc nie słowo przeciwko słowu
oto zmoderowany przez alix76 post, który spowodował dyskusję (jak już ktoś napisał wcześniej rzeczowa i spokojną jednak dla moderatora nie za bardzo wygodną) a w konsekwencji zamkniecie wątku i ban dla Casicy
AYO pisze:Napisz jej wprost [bez grubych słów] żeby się od Ciebie odpimpała, bo nie ma między wami jakiejkolwiek łączności typu instytucja, fundacja, pieniądze etc. i, ze sobie nie życzysz wycierania Tobą [...] twarzyczki. Otwartym tekstem i do wiadomości admina, nie moderatoa.
Szlus :mrgreen:
Usunęłam niegrzeczne określenie
alix76

wyrzucone niegrzeczne określenie brzmi "wątpliwej" - przyznam że pierwsze słyszę aby wyraz ten był niegrzecznym, no ale dopuszczam fakt że za mało słyszałam.
w związku z tym dalej twierdzę, że taka moderacja miała na celu zbanowanie Casicy, ponieważ do przewidzenia było że rozpocznie się dyskusja nad zasadnością interwencji.
inne działania alix76 można bez problemu zobaczyć w innych watkach

sprzeciw mój budzi "celowy" sposób moderowania i wykorzystywanie posiadanej władzy do załatwiania prywatnych interesów pod byle pretekstem.
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro kwi 04, 2012 17:12 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

A propos - wpisy o "opasach" w wątku dla zszokowanych wciąż wiszą. Ja rozumiem, ze wszystko jest subiektywne, ale...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro kwi 04, 2012 17:16 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Dalia, przepraszam ale to jest tak śmieszne, że aż straszne :lol:
Oczywiście dalsze "popisy" wyżej wymienionej nie miały żadnego wpływu na decyzję alix76.
Żadnego :lol:

Erin

Post » Śro kwi 04, 2012 17:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Erin pisze:Dalia, przepraszam ale to jest tak śmieszne, że aż straszne :lol:
Oczywiście dalsze "popisy" wyżej wymienionej nie miały żadnego wpływu na decyzję alix76.

nie Erin - śmieszne to to nie jest
warto byłoby czytać ze zrozumieniem i pisać z głową bo ww to AYO a bana dostała Casica.
to taka życzliwa podpowiedź :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro kwi 04, 2012 17:38 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:jakbym o sobie czytała :mrgreen:

Chciałaś powiedzieć: o MaryLux :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 04, 2012 17:40 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Marcelibu pisze: Wysłałam do lrafala mój wniosek. Treść główną tutaj pomijam (niektóre osoby ją znają).

Niektóre? Znowu tajne przez poufne?
Powinnaś się zdecydować - albo zgodnie z regulaminem całość wysyłasz jako pw (bo jest to ocena pracy moderatora), albo jeżeli zależy Ci na upublicznieniu całość wstawiasz tu.

Tak, tajne przez poufne.
Posty piszę takie, jakie uważam za stosowne. Zawieram w nich to, co chcę. Przykro mi. Musisz się pogodzić ze znajomością ostatecznego uzasadnienia.

ksb pisze:
Marcelibu pisze: Taka sytuacja jest kuriozalna i groźna. Alix76 straciła zaufanie i szacunek jako mod wśród wielu Użytkowników miau.pl i tym samym nie powinna pełnić swojej dotychczasowej funkcji. Ze względu na powyższe – mój wniosek jest zasadny.

Jeszcze raz zapytam - co oznacza wielu użytkowników?
Większość użytkowników spokojnie udziela się na forum i nie widzi kuriozalnej i groźnej sytuacji.

10 osób to już dla mnie wiele. W takiej sytuacji wystarczy mniej.
Czytasz wątki wybiórczo - w wielu jest gorąca dyskusja na temat niewłaściwego moderowania przez Alix76. Piszą osoby oburzone tym sposobem zachowania. Takich osób naliczyłam około 25. Jeszcze inne piszą do mnie na PW, że się boją ujawnić, bo obawiają się bana od Alix76. To wiele znaczy. A dla mnie - wystarczy. Do zniszczenia szacunku i kredytu zaufania wobec moda - również. Takiemu moderatorowi już trudno będzie zaufać. Zresztą w takiej sytuacji (gdybym to ja była na miejscu Alix76) - sama bym zrezygnowała. Ze względu na szacunek do samej siebie, do Forumowiczów i na brak perspektyw, żeby go odzyskać. A szacunek i zaufanie mają pierwszorzędne znaczenie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro kwi 04, 2012 17:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

dalia pisze:
Erin pisze:Dalia, przepraszam ale to jest tak śmieszne, że aż straszne :lol:

nie Erin - śmieszne to to nie jest
warto byłoby czytać ze zrozumieniem i pisać z głową bo ww to AYO a bana dostała Casica.
to taka życzliwa podpowiedź :wink:

Dziękuję, ale chyba sama powinnaś skorzystać z tej rady.
I poczytać trochę więcej, niż jedn zmoderowany post 8)
Tak z życzliwości radzę :D

Erin

[poprzednia][następna]